Šta je novo?

Kućna multimedija Samsung vs Lg 75"

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

nemanjahtc

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
170
Potrebni su mi brzi odgovori, sta bi bila bolja kupovina izmedju Samsung Qled Q60TA, ili LG Nanocell Nano813....velicina 75".

Ja bih rekao da je mrtva trka. Klasicna dilema izmedju IPS i VA panela. Koliko vidim oba su edge leg i sa 60hz, oba imaju hdmi 2.0, na oba je OS dobar...
Ako ti trebaju uglovi gledanja onda LG, ali tu mozes da zaboravis na crnu a opet na Samsungu ces imati bolje boje ali losije uglove gledanja..

Mene na mom LG-u izludjuje to sto nema crne boje skoro nigde i uzasan local dimming a rekao bih da je klasa iznad tog sto gledas samo od 65"

Koji model ti imas?

Za sada izgleda da je Local dimming bas los kod Lg i to stvara odbojnost prema njima...a skoro sve ostalo je plus....
Eventualno mozda i Sony X81J...

Ja imam 65SM8600.
Pa problem je u broju zona, ako hoces dobar FALD broj zona mora da bude jako velik. Na mid range modelima obicno imas malo zona pa onda svetle veliki delovi ekrana. U slucaju LG-a sto vise para to vise zona :D

Local dimming kod LG-a moze da se ugasi ako te nervira, ali onda sve bude sivo. S druge strane koliko vidim Q60 ga nema uopste tako da si na istom. Msm, generalno od local dimminga i nema nista na edge led modelima..

Nisam siguran koliko kosta ovo sto gledas i gde gledas, ali sto ne bi isao na 65" oled?

Za taj novac bi trebalo da ima X90J 75" koji je klasa za navedene televizore. Za Black Friday je bio oko 200k.

Da, sada sam video da je preko 250k trenutno. Gledao sam slicno sto i ti, samo u budzetu od 150k. Hteo sam 75" ali sam napravio kompromis i uzeo X90J 65" zbog razlike u kvalitetu. Prelazio sam sa 55" televizora pa mi je i 65" upgrade sto se tice velicine.

Nano 75, 80, 81 su varijacije, upgrade na nanu je tek na 86 verziji gde ima 120hz panel i hdmi 2.1.

Po meni bolje kvalitetniji tv tipa oled 65ica nego solidna 75ica.

A neki TCL? Idealno bi bilo 75c728, ali izgleda ga nema sad, bio je oko 170k. 75c725 ima za 150k, i on bi trebao biti sasvim ok (imam c715, super me služi).

Daleko bolji kontrast i slika od LG-a, jedino ako su uglovi presudni onda nije najbolji izbor.

I Sony KD75X81J mi se čini kao bolji izbor od LG-a, iako isto ima IPS panel u toj veličini čini mi se, pa je kontrast daleko od sjajnog. Ali za 150k, sa 5 godina garancije, deluje ok.

Ne znam kakav je taj LG (generalno ih zaobilazim jer se često prodaju samo na ime, a konkurencija ih bije u svakom pogledu (osim kad se priča o OLED-ima, ali to je druga kategorija)), ali i TCL i Sony koje pomenuh su takođe direct LED modeli. TCL ima i Quantum dot filter, tj QLED je, za Sony nisam siguran.

LG Nano ne bih razmatrao, a ni ove jeftinije modele. Po Rtings-u najbolja Nano serija je losija od X90J. U prodavnici sam video Nano 80 ili 81 pored X90J i toliko je losiji TV da sam u startu odustao od 75" dijagonale i presaltao se na 65" gde sam u budzetu mogao uzeti X90J.

Za oko 200k mozda moze da se nadje LG C1 Oled 65", da mi je budzet za tv 200k ne bih pomisljao ni na sta drugo.

U ovo je bas dobra ponuda, ali nemam predstavu ko je ovaj prodavac

Čuj 205k 65ica, dajte par komada. No name firma, neka hvala. 250k je cena prava za njega.

@Djilkosh_Ns

Mislim da je za BF bio i u drugim radnjama za 200k.

Drustvo, ipak mora pasti odluka na 75", eto zbog velicine...
Sad je izbor spao na 2 Lg tv-a...
Nano813 (edge led) ili Nano753 (direct led)...
Da li problem sa bloomingom ima i Direct Led? Gledao sam ga po danu i nisam primetio, crna je bila skroz ok. Ali nisam mogao da vidim 813 uzivo...

I jedna od prednosti kod 753 je Web os 6.1, naspram Web Os5.0 kod 813.

Takodje vidim da 753 ima opciju sinhronizacije posebno sa "soundbar", ne znam kako je kod 813

Ako neko zna odgovore, bio bih zahvalan.

Ne znam koje su ti potrebe i zahtevi, na poslu imam Sony 75X81J, sluzi samo za kablovsku / 90% sport, nemam nikakvih primedbi.

Kod kuce imam oled 65A8, za istovetne programe nema velikih razlika. Sigurno bi na 4k, filmovima bila razlika ali za ove moje potrebe
(na poslu) skuplje i "bolje" bi bilo cisto bacanje para.

To je entry model dled-a bez local dimminga, ono gde ce sigurno biti bolji je potencijalno probijanje po ivicama ekrana sve ostalo je vrlo diskutabilno. Verzija webos-a je manje vise nebitna, i ovaj 4.x kod mene radi super.
Trebalo bi da oba imaju LG Sound Sync, mislim i da bez posebne naznake za to preko hdmi cec mozes da upravljas soundbarom

Da dignem temu iz mrtvih, sta bi preporucili sad 75" do 200k?

65 C1 i dalje moze da se uzme u onoj no name prodavnici za 200k ali ne znam da li je 5g garancije.

75X90J ima u gigatronu za 200k ali ne znam da li je outlet

Takodje mozda 75NANO913 dolazi u opticaj ..

Obzirom da je za druga, mislim da ne bi hteo manje od 75 🤔

Kupljen ipak 65 C1 :)

Nazad
Vrh Dno