Šta je novo?

SAMSUNG vs HITACHI

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Pozdrav.
U velikoj sam dilemi pošto želim da kupim novi(veći) HDD.

Dvoumim se izmedju dva modela

Samsung SpinPoint 640GB T166 (HD642JJ), 16MB - sa cenom od 5920din

ili

750GB Hitachi, 7200rpm, 8MB - sa cenom od 6020din.

E sad znam da su Samsung HDD-ovi dosta pouzdani, a sa druge strane o Hitachi-iju ne znam ništa.
Vidim da je Hitachi sporiji,ali i 100gb veći, pa me zanima koje je vaše mišljenje.

Razlika u ceni je smešna, tako da stvarno ne znam šta da radim.
Mašinu vidite u popisu, a komp uglavnom koristim za Igrice, filmove, muziku i download (ako Bog da da mi uvedu ADSL:D) i po nekad neka obrada zvuka ili video materijala, ali samo amaterski za ličnu upotrebu:wave:

Poslednja izmena:
Ako je duzina garancije ista ja bih kupio veci tj. Hitachi.

Hitachi je otkupio pre nekoliko godina Biznis od IBM-a tako da im je kvalitet sasvim zadovoljavajuci. Razlika u brzini ne bi trebalo previse da dodje do izrazaja prilikom uobicajene svakodnevne upotrebe.

Ako je duzina garancije ista ja bih kupio veci tj. Hitachi.

Hitachi je otkupio pre nekoliko godina Biznis od IBM-a tako da im je kvalitet sasvim zadovoljavajuci. Razlika u brzini ne bi trebalo previse da dodje do izrazaja prilikom uobicajene svakodnevne upotrebe.

Ovo za IBM nisam znao i to je zaista koristan podatak. Hvala.

Garancija im je ista, mene samo zanima, pošto kroz moj HDD prolazi dosta filmova koliko je zaista Samsung brži.
Da li bi se znatno osetila ta razlika u brzini kada skidam neki film sa DVD-a, Flash-a, Ext. HDD-a preko e-sata konekcije ili sa drugog diska.:wave:

Imam i sasmsung od 750GB i hitachi od 750GB, oba rade odlicno, razliku u brzini nit sam primetio nit me je zanimala. Hitachi je laganiji za jedno 20-30% (mislim na masu, kad se uzmu u ruke). Moja preporuka uzmi hitachi jer je veceg kapaciteta.

Nazad
Vrh Dno