Šta je novo?

Samsung vs. Hansol

Victor

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
604
Koji od ovih monitora mi preporucujete u kategoriji 17" i 19" : Samsung 757 DFX, Hansol 720DT Dynaflat, Samsung 957 MB ili Hansol 930DT Dynaflat.

Pa generalno je po meni Samsung bolji, ali Hansol daje 3 godine garancije, a za 3 godine cemo svi valjda na TFT, tako da je po meni Hansol u prednosti...

... a kvalitet Samsung monitora??? Mislim na one cuvene NF trafoe, dali i ovi modeli imaju problema sa tim?

Pazi, kvalitet CRT monitora se prilicno smanjio u poslednje dve godine, tako da ni od jednog od dva proizvodjaca ne ocekujes mnogo. Hansol generalno ima losiju sliku, tako da bih se pre odlucio za Samsung, i pored toga sto ima kracu garanciju. Mislim da su oci mnogo vrednije od 2 godine garancije.
Od 4 navedena modela video sam prva tri, i trecem ide moj glas.

I moj glas ide za 957MB
Evo ga na stolu i zadovoljan sam.
Disanje na mom modelu ne postoji a geometrija je malo problematicna ali nista strasno jedino sto treba malo vremena da se dobro podesi.
Ovo je sve vezano za moj primerak a Samsung zna da varira od primerka do primerka.

Moj glas ide Hansol-u 720.Ja ga imam skoro godinu dana i odlican je.Mislim u nosu cena kvalitet da je medju najboljima.Sto se tice ociju sta ce ti bolje od 1024*768 na 100Hz.

sto se 1024*768 u 100hz-a tice, meni to nije dovoljno, potebna mi je rez od min 1280*1024

Pa u 1280 ćeš imati 85Hz, sasvim dovoljno...
Sa druge strane, izjava "Sto se tice ociju sta ce ti bolje od 1024*768 na 100Hz." najblaže rečeno nema veze sa životom, jer su rezolucija i osvežavanje najmanji problem, ono što očima smeta je pre svega loš fokus, a pod dobrom slikom se podrazumeva još mnogo toga, tipa geometrija, konvergencija itd...

Vojkan je sve lepo rekao. I moj stari Han Solo 710P je imao te 'performanse', pa je imao losu i mutnu sliku...dakle, again, Zamzung :).

Nista to ne znaci u zemlji "od primerka do primerka" Srbiji. Konkretno kod devojke na stolu mi stoji Hansol 710P iz 2000 godine i ima toliko dobru sliku da je to strasno. Isto tako sam video gomile Samsunga te klase (i ostalih proizvodjaca, naravno) za koje bi bolje bilo da su preradjeni u tostere nego sto se brukaju po stolovima. Kao sto rekoh - od primerka do primerka.

Isti slucaj kao i kod valeka. Sve zavisi od primerka do primerka. Vidjao sam zamzung 19" na koje bih se pos**o u poredjenju sa dobrim 710p

i ja imam Hansol 710p i zadovoljan sam sa njime a
narocito kada sam uzeo Ati-a, slika je da se iseces :mrgreen:

a ciji ekrani se ugradjuju u Hansola??? Inace da budem precizniji. Nedavno sam prodao SyncMajstora 550b, 2000 godiste. u 1024 na 85hz slika je predivna, mozda malo preterujem...za ono vreme je bio ocenjena kao najbolja 15ica. Da li, pa cak i hansol moze da pruzi takvo zadovoljstvo u 1280 ili definitivno spada pa cak i ispod monitora iz 2000 god.????

valek je napisao(la):
Nista to ne znaci u zemlji "od primerka do primerka" Srbiji. Konkretno kod devojke na stolu mi stoji Hansol 710P iz 2000 godine i ima toliko dobru sliku da je to strasno. Isto tako sam video gomile Samsunga te klase (i ostalih proizvodjaca, naravno) za koje bi bolje bilo da su preradjeni u tostere nego sto se brukaju po stolovima. Kao sto rekoh - od primerka do primerka.
Biće da je ovo što je boldovano presudno...
Moj ADI E44 (15") iz te godine ima bolju sliku od skoro svih jeftinih 17" koje se danas prodaju, čuvenih :d ravnih samsunga i sličnih...

Victor je napisao(la):
a ciji ekrani se ugradjuju u Hansola??? Inace da budem precizniji. Nedavno sam prodao SyncMajstora 550b, 2000 godiste. u 1024 na 85hz slika je predivna, mozda malo preterujem...za ono vreme je bio ocenjena kao najbolja 15ica. Da li, pa cak i hansol moze da pruzi takvo zadovoljstvo u 1280 ili definitivno spada pa cak i ispod monitora iz 2000 god.????

hansol ugradjuje samsung cevke, a kod nekih modela (recimo 920eF) i hitachi, ja sam njega jurio, nisam ga naso pa sam osto sa 957mb, svidja mi se sto nimalo ne dise, ali na pojedinim delovima ekrana konvergencija bi mogla da bude i bolja, mozda je to do mog primerka...

pre ohohoooooj meseci, mozda cak i godina dana je prosla od tad :? , je bila isto velika polemika oko monitora i tada je neko postovao da je negde na nekom sajtu video da je nekom uredbom Nemacke vlade iz svih drzavnih ustanova izbaceni Samsung monitori, zatim je neko stavio i neki link ka nekom sajtu gde su vrasena neka istrazivanja na monitorima i da Samsung ima neko jako stetno zracenje (ovo zadnje je jako diskutabilno :confused: ) !
odluci se za Lite-On oni su do skora radili za IBM!!
odluci sta god oces!
P.S.
ako je cena san snova ondak je opravka i podrska prava nocna mora! :wave;

Ja imam Hansol 720D vec godinu dana i sasvim sam zadovoljan njime.Boje su jasne,kontrast odlican i drzi ga i u 3D igrama(mislim dok tumaras po nekim polumracnim hodnicima, ako kontrast ne valjda, stalno ces udarati o zid :zid: .. :) Osvezavanje je pristojno (max 1600x1200@75Hz, a sve nize rezolucije su min 85Hz).Plus je naravno i ravan ekran kao i 3 god garancije,kao i cena koja je 10-20% manja od samsunga iste klase.
E sad da ne bi bilo sve idealno,postoji dosta skart primeraka na nasem trzistu Hansol monitora, tako da obavezno pri kupovini moras dobro da ga istestiras.

cheers

Imam Hansol 920d, moja preporuka!Nikakvih problema, njegova preporucena rezolucija je 1280*1024 na 85Hz,a koliko je meni poznato 85Hz je najbolje za oci!

Najbolje je što više, ali se uglavnom drži 85Hz jer ispod toga treperi (bar meni) a preko toga većina monitora muti sliku...

kazu da su ukusi razliciti! OK., nemam nista protiv, a moj ukus je sledeci...danas sam bio kod ortaka koji ima LG Flatron F900P kosta preko 250 EUR a pojedine 15ice imaju ostriju sliku! DAAAAAAAAAAAAj!???!! MOze li se uzeti normalan monitor koji nije ispod kvaliteta nekadasnjih malih ludaka :confused: :confused: :confused:

Za 140ak € koliko koštaju današnje 17ice naravno da ne može...

Nazad
Vrh Dno