Šta je novo?

Samsung UE40F6510

milirad

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
630
U nedoumici sam oko kupovine 3D televizora između ovog iz naslova teme i LG 42LA660S. Tražio sam negde da nađem šta korisnici koji su ga kupili misle o njemu i koliko su zadovoljni, koje su mu prednosti a koje mane, ali nisam pronašao.

• Koliko sam video LG uglavnom svi hvale pre svega zbog pasivne tehnologije, ali su neki ipak rekli da Samsung (valjda zbog aktivne tehn.) ima lepšu 3D sliku.
  • Uz Samsung dobijate samo 2 komada naočara (jedne su ~31e pa x2=62e) a uz LG 4+2, ali uz Samsung ide i običan i magic daljinac a uz LG samo magic.
  • Kod LG vidim da ima nekih problema sa puštanjem 3D subtitla (može samo preko računara i HDMI kabla) a za Samsung niko ništa ne piše?
  • U LG može da se priključi samo LG kamera za Skype (koja košta ~75 do 80e), a za Samsung ne znam.
  • Samsung ima DTS dok LG nema
    itd.

Ovo su samo neka moja zapažanja, ali bih hteo da čujem vaše kritike i odgovore pre nego što se konačno odlučim.

- "lepsi" je samsung 3d, ali ja prema 3d nikad ne bi birao tv
- samsung naocare jos imaju i baterije i moraju da se "pune"
- na LG rade titlovi samo shto posle svakog gashenja - paljenja tv mora ponovo da se namesta kodna strana ne pamti za nasa slova kukice i kvakice preko plex sve super radi kao i sa usb samo mora isto ime titla kao filma. 1.avi 1.sub.
- LG IMA DTS!!

Oba su dobri televizori ,ali kas sto isnogood kaze,ne bih birao tv prema 3 d-u.Ja sam imao samsung 40d6000,fantastican tv,kako za analogne tako i digitalne kanale,o hd-u da ne govorim.Ali smart i 3d su me brzo smorili,i prodao sam ga i uzeo obican led od 50 inchi,i od tada svima govorim ,dijagonala pre ,smarta i 3d.U tvom konkretnom slucaju ,isao bih na samsunga ,samo sto mi je vizuelno mnogo lepsi.A da li si razmisljao i o trecoj varijanti,lg 620s ,isto dobar tv ,i cak ustedis 100 evra.

Ne bih išao na taj 620s jer mu je MCI 200 Hz, a i ne znam kakav mu je panel da li radi na 50-60Hz ili 120Hz, samo gledam između ova dva, eventualno ako za te pare ima neka druga marka a bolji.

@isnogood-e, neće mi biti problem da napunim naočare jer kad se napune traju 40 sati. Bitnije je da li se umaraju oči i da li boli glava sa tom aktivnom tehnologijom, posle 2-3 sata gledanja npr.? Nisam rekao da ne rade subtitlovi, nego postoji razlika između 2D i 3D titlova. Kod LG sam pročitao da se ovi 3D mogu puštati samo preko računara, ne mogu preko fleške ili WiFi ili HDD. Zato sam pitao kako to ide kod Samsunga, da li se kod njega puštaju 3D subtitlovi sa fleške, WiFi ili HDD-a? Ah sad videh i ja dole pod kodecima da ima DTS. Dobro je onda ako se odlučim za njega neću morati da konvertujem.

Što se tiče dijagonale, veća znači i skuplje, a za udaljenost od 2,5-3m mislim da je će to biti dovoljno i nisam spreman (ne mogu) da dam više para za TV.

Kad spomenuste smart opcije, to mi nije toliko primarno i očekujem da je sporo kod oba modela, a ako hoću da surfujem i igram igrice sešću za PC, te smart funkcije eto jedino za pregled možda YT, možda ponekad Skype i šta ja znam šta još ima interesantno.

A šta bi sa kamericom kod Samsunga da li može bilo koja ili mora neka posebna?

Ne bih išao na taj 620s jer mu je MCI 200 Hz, a i ne znam kakav mu je panel da li radi na 50-60Hz ili 120Hz, samo gledam između ova dva, eventualno ako za te pare ima neka druga marka a bolji.

@isnogood-e, neće mi biti problem da napunim naočare jer kad se napune traju 40 sati. Bitnije je da li se umaraju oči i da li boli glava sa tom aktivnom tehnologijom, posle 2-3 sata gledanja npr.? Nisam rekao da ne rade subtitlovi, nego postoji razlika između 2D i 3D titlova. Kod LG sam pročitao da se ovi 3D mogu puštati samo preko računara, ne mogu preko fleške ili WiFi ili HDD. Zato sam pitao kako to ide kod Samsunga, da li se kod njega puštaju 3D subtitlovi sa fleške, WiFi ili HDD-a? Ah sad videh i ja dole pod kodecima da ima DTS. Dobro je onda ako se odlučim za njega neću morati da konvertujem.

Što se tiče dijagonale, veća znači i skuplje, a za udaljenost od 2,5-3m mislim da je će to biti dovoljno i nisam spreman (ne mogu) da dam više para za TV.

Kad spomenuste smart opcije, to mi nije toliko primarno i očekujem da je sporo kod oba modela, a ako hoću da surfujem i igram igrice sešću za PC, te smart funkcije eto jedino za pregled možda YT, možda ponekad Skype i šta ja znam šta još ima interesantno.

A šta bi sa kamericom kod Samsunga da li može bilo koja ili mora neka posebna?

- zamaraju vishe ochi svakako zna da boli glava ako preterujesh nemoj se time opterecjivati mozhda cjesh pogledati 1 film nedeljno u 3d.
- lg panel je 50hz sem na seriji 7 tako da gledaj 7 seriju onda.... ( pogledaj tv serije 7 i onda serije 6 javi razlike:) )
- rade titlovi preko plex u 3d najnormalnije....(pogledaj tachku 1)
- smart je sporo ***** namenjeno za hbo go, netflix i youtube i PLEX :) Jako me interesuje da li ga neko koristi za josh neshto.
- i VELICINA JE BITNA ne postoji prevelik tv:) razlog zashto 42 lg, a ne 40 samsung ili zashto samsung f6400 i lg la620 a ne f6500 i la660 pa da bi bio 46" odnostno 47".
Bicje ti posle jako smeshno kad vidish negde 32" posle 55la620 :) pa makar taj 32 bio 32f8000 :)

Hvala BokyJ uh, al' nas zezaju sa tim kamerama, slična stvar je i kod LG-a.
Iznogude ja sam našao na drugoj temi podatak da ovi LG TV koji posle tačke ako je 4 slovo Z onda imaju 120Hz. Ne bih voleo da vidim treperenje slike kada pustim film. A ti ne reče o kojoj se dijagonali radi nego si samo rekao la620, tako da nisam ni gledao veće dijagonale nego od 42", ček da pregledam još jednom cene i karakteristike...

Malo me buni ova hercaza. U specifikacijama tv-a pise da ima 100hz a onda posle u testovima tih televizora vidi se da rade na 50hz? Ono sto mene zanima jeste:
-Da li je bolji aktivan ili pasivan 3D (cini mi se da je pasivan bolji, manje zamara oci i ne vidi se treperenje)?
-Koliko je herca optimalno za 3D tv 200hz ili 400hz?
-Buni me ova opcija konverzija 2D u 3D, da li bi ta konverzija mogla da sredi da se igra recimo Mortal Kombat u 3D preko tv-a ili ne. Jel ta opcija konvertuje uopste ono sto se prikazuje na tv-u u 3D ili sta?
Zeleo sam da kupim neki Samsung 3D ali sam presao na LG, zbog 4 para naocara, pasivnog 3D i onog pametnog daljinca, ali zbog odziva za igrice se opet vracam na Samsung. Bas sam u dilemi. Gledam Samsung i LG jer uglavnom te televizore imaju ovi iz Subotice :D
Gledam nesto tipa 39"-40" Samsung 40f6400, 40f6320 ili LG 39la620s. Moze i preporuka u tom cenovnom rangu :)

milirad ja kad sam gledao svuda je pisalo 50Hz sada si me bacio u dilemu.
danpil
-pasivan ima crne linije horizontalne tj ima 50% linija to je mana pasivne tehnologije.
-shto vishe to bolje
-42la620

Hvala! Ali ovaj LG ima pasivan 3D. Skontao sam da mislis da je bolje aktivan 3D? Takodje na tv ce se igrati igrice a ovaj ima veliki lag cak 43ms. Koji proizvodjac ima najbolji Smart sistem? Cini mi se da vecinu sadrzaja iz Smart menija u nasoj zemlji nije moguce koristiti.

Lepshi je aktivni 3d, vishe umara ochi. Ima koga bash razbija glava od toga. Mene ne :)
plazme iz nekog razloga imaju dosta manji imput lag.
lg/samsung podeljena mishljenja, vise ljudi kaze samsung.
Zapitaj se KOJE aplikacije ti trebaju i shta bi koristio...I uvek mozhesh da ubodesh neki andorid stickicj i da ti je totalno nebitno, smart se reshi preko HDMI, ali nema nachin da TV naraste naknadno :)

Lepshi je aktivni 3d, vishe umara ochi. Ima koga bash razbija glava od toga. Mene ne :)

Nikog od mojih ukucana ne boli glava, takodje. Active 3d je realno super ako se zanemare skupi cvikeri.

Jeste da je panel kod Samsunga lutrija ali ako izvuces sPVA nema tog LGa iz klase koji moze da se nosi po kvalitetu slike. Cak i osnovni F5000 sa sPVA ima puno bolju sliku nego LGev IPS vise klase.

Poslednja izmena:
mora skromna preporuka je :) 47la6130 :)

...

Jeste da je panel kod Samsunga lutrija ali ako izvuces sPVA nema tog LGa iz klase koji moze da se nosi po kvalitetu slike. Cak i osnovni F5000 sa sPVA ima puno bolju sliku nego LGev IPS vise klase.

Kako sad to lutrija jel' se zna u koje se modele koji paneli ugrađuju ili ne zna? Sada kad si ti spomenuo taj sPVA pogledao sam po NET-u i vidim da ti paneli imaju još lošije vreme odziva nego IPS.

http://nxsfan.co.uk/mediawiki/index.php/Samsung_Panels

vidim da ti paneli imaju još lošije vreme odziva nego IPS.

Postoje dva tipa odziva: input lag i sam odziv matrice kao kod monitora. Ovaj prvi varira od modela do modela i tu su najbolji Sony modeli W serije. Samsung i LG su tu negde kada su jeftini modeli u pitanju. Sto se tice grey to grey odziva matrice tu je PVA bolji od IPS, uvek bio i ostao.

Nazad
Vrh Dno