Šta je novo?

Samsung ue32j4100 - problem?

gnu

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poena
320
Kupio sam led televizor iz naslova u oktobru i generalno sam zadovoljan, bar sam bio do prekjuče, kada sam primetio da, kada je ekran taman, izbija mestimična svetlost. Nisam siguran da li se to tek pojavilo, ili sam tek sad primetio, jer kad je neka normalna slika na ekranu, pojava je neuočljica, tačnije slika je više nego dobra, kad ide hd video, čak je odlična. Molim vas za savet: da li je ovakva pojava problematična, tj. da li vremenom postaje izraženija i, ako jeste, da li podleže reklamaciji u garantnom roku? Uspeo sam da, kako-tako, fotografišem ekran, i to iz ugla iz kog je problem najuočljiviji, kad se gleda pod pravim uglom, manje je primetno.
http://postimg.org/image/4wibns901/
http://postimg.org/image/40kviahdn/
http://postimg.org/image/al5sxtqo5/
Prva fotografija je snimljena sa automatskim podešavanjima fotoaparata, a druge dve sa različitim manuelnim. Mislim da je uočljivost pojave negde na nivou izmešu druge i treće fotografije. Hvala unapred!

Da je normalno - svakako da nije. Valjda ce se javiti neko ko se susretao sa slicnim problemom. Ne verujem da je tako od pocetka, sigurno bi primetio.

Sta reci... zato ja uvek kazem Samsung i LG nikada ne kupiti, nikada!

To je malo jace probijanje svetlosti(backlight bleed).Ne bi trebalo da se povecava.Video sam na nekim sajtovima da ljudi rade masiranje ekrana,gde sa mikrofiber krpom polako masiraju te delove ekrana u krug.Evo link

Posto je jos dosta u garanciji, imas vremena da vidis koliko ti to smeta i da li se pogorsava, jer nije klasican BLB duz ivica. Uvek mozes da ga odneses na reklamaciju dok je u garantnom roku.
Ne kazem nista za acarinhov dobronamerni savet za "masiranje", nego mi je suludo da ljudi kupe nov tv, koji moraju da masiraju da bi radio kako valja. Shkart!

Sta reci... zato ja uvek kazem Samsung i LG nikada ne kupiti, nikada!

PA te dve marke prave ubedljivo najbolje telvizore sa najboljom tehnologijiom..ALi prate i odreceni kvarovi.
Inace ljudi oprez sa SAmsungom..opasna su obmana!
Ovo bi cak stavio i pod vazno!
SAmsung call centar i glavni centar za reklamaciju se nalazi u drugoj drzavi.. Oni imaju ovlascenog servisera..do skoro je bio BGElectroniks, koji je napravio haos, i prekinuli sardnju sa njim. SAda su Ekran servis ili slicno se zovu. Dakle na sve njihove proizvode dobijate 2 godine garanciju ( tv ). Posto mnogo kvarove nasi serviseri nisu u stanju da poprave il navodno kao poprave , gde izbegavaju menjanje panela sto vise mogu, jer moraju da salju snimak izvestaj kvara samsungu i dobijaju odobrenje od njih . Oni mrcvare to poravljanje, dobijes TV navodno ispravan, pa posle 2-3 meseca opet isti kvar, sve tako dok ne istekne garancija..onda ste gotovi. Sve u svom trosku, na svaki zamenjen deo ( panel npr ) imate po pravilu jos 2 god garancije na taj deo. ALi nema garantni list..vec ce njihov call centara da vam usmeno saopsti da imate i da je to radni nalog na kome pise zamena..II sta se dogadja. TV vam je istekao iz prve dve godine garancije, panel ste zamenili mesc dana pre isteka..ii sada kad opet reklamirate kvar..vama call centar kazee da nemate vise garancijuu..novi ovlasceni servis kontaktira glavni samsung i naravno oni kazu da vam je isteklaaa..i da nemate pravo na zamenu tv ili novog dela.. I ako ste promenili panel i po pravilu i zakonu o zastiti potrosaca vi imate 2 god. na zamenjen deoo..
JA licno znam 2-3 slucaja ..identicna,,a trzisna inspektorka ne moze da nikoga juri iz samsunga u srbiji jer onii nisuu ovdee..opasna obmana..pazite se..ii svaki kvar ne odugovlacite vec do kraja isterajte,

Hvala svima na savetima! Poslao sam mail sa fotografijom ekrana prodavnici, WinWin je u pitanju, i u odgovoru su mi rekli da odem u njihovu prodavnicu i podnesen zahtev za reklamaciju. Otišao sam u prodavnicu bez televizora, samo informativno, oni su me uputili na ovlašćeni servis u mom gradu, navodno brže je to nego da oni šalju uređej u njihov sevis, koji je u Beogradu valjda. Tako ću i uraditi ovih dana, ali svakako pre isteka roka od šest meseci od kupovine, pošto nameravam da tražim zamenu, a ne popravku. Takođe, ne bih da "masiram" uređaj pod garancijom :)

Uu za zamenu celog TV ces morati dostaa da ih vuces za gusu.

Ovo je odgovor Samsunga.. i to se odnosi na sve TV_e sa led osvetljenjem. I ja sam pokušavao isto da zamenim dok nisam isprobao 5 komada u prodavnici sa prostorijom u mraku i shvatio da je svuda manje više isto.

“Backlight bleeding” nije problem određenog televizora već je to pojava koja je specifična za tu tehnologiju proizvodnje televizora i nije jedinstvena pojava samo kod Samsunga već i kod ostalih proizvođača TV-a.

Pošto je to pojava specifična za tehnologiju ne rješava ju niti zamjena panela a ni cijelog uređaja pošto će i kod novog panela ili uređaja “backlight bleeding” vjerovatno biti prisutan, a u kojoj mjeri, ovisi o tome kako korisnik koristi uređaj i kakve su mu postavke na Tv-u.

S obzirom da “Backlight bleeding” nije kvar već pojava specifična za LCD tehnologiju, Samsung ne može odobriti popravke ili zamjene uređaja sa ovakvom dijagnostikom.

S poštovanjem / Best regards

Epilog: Televizor sam odneo u ovlašćeni servis, ali nisam zahtevao nov uređaj, nego je zamenjen panel. Cela akcija je trajala devet dana, a novi panel, sa kojeg sam ja skinuo zaštitnu foliju, za sad deluje ok.

Послато са GSmart_Classic уз помоћ Тапатока

Okaci sliku da vidimo kako sad izgleda. Ja sam pre par godina kupio LG i imao sam problem sa tim probijanjem svetla u uglu ekrana(ne bas kao kod tebe). Nerviralo me je i posle duzeg dosadjivanja prodavcu uspeo sam da zamenim tv za drugi. Doduse Samsung plazmu koja je HD Ready rezoluciji. Njega dao mami a ja kupio Panasonic plazmu. Zao mi je sto se ne prave vise plazma tv-i.

Pa i nema šta da se vidi, kad je ekran taman, on je taman bez neuniformnosti, ne znam ni kako bih to uslikao :) . Uglavnom, posle nedelju dana korišćenja, mogu da kažem da sam zadovoljan novim panelom. Samsung garancija funkcioniše.

Lepo bitno je da si ti zadovoljan i da funkcionise kako treba.

Vrh Dno