Šta je novo?

Samsung UE32H5000 problem sa USB eksternim hard diskovima

Michell

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.03.2014
Poena
69
Kupio sam pre par dana ovaj televizor.

Nece da prepozna Transcend StoreJet 25M2 320GB i 25C hard diskove.
Dva USB flesa rade normalno.

Oba hard diska su ispravna, komp ih prepoznaje kao i LG LH2000, TV koji sam dao matorcima (crkao mu jedan HDMI).

Pogledam detaljnije, na USB ulazu pise 1,5V / 0,5A.
Odem na Transcendov sajt i za 25M2 pise da je operativni napon 5V.

Jel ima resenje za ovo, osim kupovine 1,5V eksternog hard diska (koji su to modeli) ?

Kupis usb kablic za napajanje hard diskova i jedan ide u adapter kao punjac za telefon pa u struju tj uticnicu samo nadji sa odgovarajucom voltazom i amperazom, drugi u hard i treci u tv, ja msm da je to najjednostavnije i najjeftinije resenje :)

Samo da neko potvrdi da je bezbedno po hard diskove, posto je to tako u teoriji izvodivo ali nisam probao u praksi :)

Poslednja izmena:
Jel mozes da mi izguglas sliku da vidim tacno na sta mislis :).
Hvala.

Da ne otvaram novu temu, imam slican tv Samsung ue32es5500, interesuje me kako gledati twich na tvu, znam da moze preko hdmi ako pustim sa nekog uredjaja, mob, lap top. Ali da li moze preko neke app na samsung store ili nesto slicno, kada pustim preko samsungovog browsera puca mi zbog memorije nema dovoljno.

Jel mozes da mi izguglas sliku da vidim tacno na sta mislis :).
Hvala.
Verujem da je mislio na Y usb kabel.
Kod mene na eksternom transcend hardu je deo opreme takav kabel.
Ipak proveri da li ga je bezbedno koristiti u tvom slučaju.

67d05de3ffbc1ae14cd6a751e4bef66e.jpg

da,to mu treba, pa da ga ukljuci u,recimo punjac za mob,on je na 5v...

Ako pogledamo teoretski 5v i 1A je neki standard kod android punjaca i samo ovaj kablic da naruci sa ebay za 2-3$ i trebalo bi da radi bez problema...

Da li je bezbedno za hard disk ili da li je bezbedno za TV :) ?

Znaci treba mi taj kabl i klasican android punjac ?

Poslednja izmena:
Za hdd, ali posto si video na koliko volti radi, i znamo da punjaci rade uglavnom na 5v onda je to to...

Jel ima kod nas negde taj kabl da se kupi ?

Vrh Dno