Šta je novo?

Samsung TV u Metrou

• Začetnik teme Začetnik teme acca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
Pozdrav,
vidim u jednom od onih propagandnih letaka koje dobijamo uz dnevnu stampu da je Samsung 29MO64 nesto preko 17.000 din (inace stoji napomena da je u redovnoj prodaji oko 21.000 din), pa me nekako privukla ta cena. Doduse, vec je i vreme da zamenim ovaj svoj vremesni Sony (ekran 54cm), pa sve to odlazem dok nebudem morao (citaj Sony rikne totalno). Mada malo se i dvoumim da li da uzmem opet neki sa dijagonalom od 54cm, ali malo bolji (ravan ekran, 100Hz i td) ili da uzmem neki jeftiniji sa dijagonalom 72 cm u istom cenovnom rangu... Takodje me zanima da li je toliko uocljiva razlika izmedju onih na 50Hz i 100Hz? Takodje, kakvog su kvaliteta ovi danasnji jeftiniji TV uredjaji, koliko se cesto kvare, sta najcesce strada, koliko su skupe popravke? Napomenuo bih samo da sam predhodnih 12/13 godina "gledao" Sony 54cm, koji naravno nije bio sa ravnim ekranom, koji cak ni teletext nije imao, a o ostalim stvarima koji cak i najjeftiniji danasnji modeli imaju da i nepisem. Ali za sve ove godine nikada nije isao na servis, mada bi mozda sada trebalo, ali jos uvek kako-tako radi, pa nemora na servisirinje.
I na kraju , da li je pametna kupovina u Metrou, zbog garancije, a neznam da li su mozda i to neki modeli sa greskom ili sta vec jer su jeftiniji nego na drugim mestima. A i tajMetro (mada sam samo jednom bio) mi nekako nije mesto gde bih pazario neku tehnicku robu. Mada mozda gresim.

Ne vidim razlog sto ne bi uzeo TV u metrou, narocito ako je jeftiniji nego isti takav u ostalim prodavnicama. Garanciju dobijas (mislim 1 godinu), ali koliko znam moras jos i racun da sacuvas, pa ako nesto rikne lepo odneses i reklamiras.

Slobodno idi i pazari u Metrou, roba im je provereno originalna (mora da bude), a cene nize nego u drugim radnjama.

Da li si dobro video cenu?
Samsung CW29-M064 21700din (18390+pdv)
72cm, 50Hz, ravan ekran

Uh, sada si me malo zamislio.... Znam da na vecini tih propagandih letaka u prvi plan stave tu nizu cenu bez PDV-a, a negde sitno napisu pravu cenu (sa PDV-om).Ja sam inace samo onako u prolazu na blic pogledao tu ponudu, pa cu sutra morati da pogledam ima li sta sitnim slovima sa strane.... Ti znas da je tako , ili me pitas da nije tako, 21700!?

Inace taj TV (ravan ekran, 50Hz) je u ostalim prodavnicama nesto preko 23500, tako da je i sa PDV-om cena dovoljno niza da se isplati kupiti ga u Metrou🙂

acca je napisao(la):
Takodje me zanima da li je toliko uocljiva razlika izmedju onih na 50Hz i 100Hz?
Ima baš tamo (zemunski Metro) izložena dva para 50Hz/100Hz televizora jedan pored drugog na istom signalu. Meni je razlika očigledna, čak sam pozvao ženu da pogleda (zvocala mi kad sam kupio mnogo skuplji Sony 100Hz pre neku godinu) i kažem: gledaj kakva razlika. Ona se udubi pa pita: ne znam šta da gledam... :d Dakle, nekome smeta treperenje, nekome ne.

Bez bojazni mozes u Metrou da pazaris tehnicku robu, oni to ionako uzimaju od domacih distributera i dobiju bolju cenu zbog kolicine robe koju uzimaju. Kupio sam kod njih Sony tv na akciji koji je uvezao WEG a u njihovoj radnji je bio dosta skuplji (15-tak %).

Hvala svima na odgovorima. Samo jos jedna stvar da li je ista (ili bar priblizno ista) ponuda u Metrou u Zemunu i Borci ili je neki od njih bolje snabdeven (veci izbor). Pitam jer i Tehnomanija (koliko sam cuo) ima neki veliki izlozbeni salon u Zemunu ili Zemun polju, pa mi onda dobro dodje da odem u Metro - Zemun i Tehnomaniju i vidim pounudu...

Akcijska ponuda bi trebala da bude ista, za ostalu se desava da nema u nekom od objekata.

Za svaku robu, bez obzira da li je na akciji ili ne, moze da se desi da je nema u nekom trenutku, najcesce krajem dana, kada se ne isplati da je dopreme, ali je vec sutradan po otvaranju ta roba tu. Ponuda u svim Metro prodavnicama je identicna.

Cak je i raspored robe i odeljenja isti. Tako da ako si bio u Krnjaci - znas gde se ista roba nalazi u objektu u Zemunu.

Poslednja izmena:
acca je napisao(la):
Hvala svima na odgovorima. Samo jos jedna stvar da li je ista (ili bar priblizno ista) ponuda u Metrou u Zemunu i Borci ili je neki od njih bolje snabdeven (veci izbor). Pitam jer i Tehnomanija (koliko sam cuo) ima neki veliki izlozbeni salon u Zemunu ili Zemun polju, pa mi onda dobro dodje da odem u Metro - Zemun i Tehnomaniju i vidim pounudu...

Tehnomanija je kod Galenike na Batajnickom drumu,cisto da ne lutas.Imas veliki broj televizora i mozes da ih uporedis i kupis tamo gde je povoljniji.
:wave:

Razbojnice ne pricam napamet. MGE UPS Nova AVR sam nalazio u nekoliko navrata u Zemunu a duze vremena ga nema u Krnjaci. Obrnut je primer sa stampacima i skenerima kojih je vise (modela) u Krnjaci. Kakva je situacija sa praskovma, omeksivacima... ne zanima me.

Vladno, ne pricam ni ja napamet. Ovo je politika Metroa, i moze da se desi da u toku dana nestane neka roba, najcesce ona koja je na akciji u tom trenutku, ali te robe mora da ima dovoljno, bar do kraja akcije, inace idu veliki penali dobavljacu. Mozda se nece naci u svakom trenutku na policama, zavisno od traznje, ali bar jednom dnevno mora da bude na njima, ako se nalazi u ponudi Metroa.

E, sad, ako roba nije na akciji, onda je moguce da je prosto povucena iz prodaje. Ali mi pricamo o robi koja jeste na akciji.

Poslednja izmena:
Da li metro ima neki sajt gde bi moglo da se vidi koje su stvari trenutno na akciji?

Nema sajta. Postojao je ranije www.metro-cc.co.yu , ali sada preusmerava samo na nemacki sajt.

Nazad
Vrh Dno