Šta je novo?

Samsung T220 vasi utisci

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Vidim da se pojavio pomenuti tft ali vrlo malo ima nekih recenzija o njemu.Zainteresovan sam za kupovinu ovog modela samsung t220 pa bih zamolio svakoga ko je dolazio u dodir sa ovim monitorom da kaze neke svoje utiske o ovom monitoru.Da li je ovaj monitor bolji od modela 226bw,2232bw ili od 226cw?
Kosta oko 320 eura ali ne znam sa kojim panelom dolazi kod nas.Video sam ga juce u erc-u ali im je tek dosao pa ga nisu raspakovali.Na kutiji pise da je proizveden u rumuniji.
Znaci samo me interesuje da li je ok monitor i da li vredi te pare ili za tu lovu ima nesto bolje.
Pozdrav.

Taj roze deo uopste nije toliko roze tako da cisto sumnjam da ce da ti smeta (vise je crven kad se uopste vidi).

Ako planiras da ga turis u zatamljeniju sobu , tu boju uopste neces ni primetiti (moj slucaj).

Jedino sto moze tada da ti smeta jeste led dioda koja svetli crveno, ali nju mozes da podesis i iskljucis u podesavanjima monitora.

Uzmi korektor on ti je bele boje pa eto mozes da ga prekrecis u belo bice ti u fazonu apple-a a i lako ces da skines ili uzmi crni marker pa kad budes hteo da mu vratis staru boju ti ga operi acetonom ili sa H2SO4 skida sigurno:D,a mozes i jednostavno da uzmes neki drugi model i da ne bacas koske po forumu.;)

Poslednja izmena:
ja se bas bavim grafikom i kad sam menjao CRT monitor upao sam u iste dubioze kao i ova tema.

Posle kratkog trazenja ja sam bio pred dilemom:
da li da uzmem dobar TN(223BW) za 300eur ili PVA za 750eur
sve izmedju je bilo vrlo diskutabilno (u tom trenutku)
...kolika je razlika i koliko ona vredi (meni) izrazeno u eur
Citajuci po netu stekao sam utisak da je ta slika na 223BW toliko losa da je nemoguce na njemu raditi ista osim Worda.
750e?:) Imas recimo Lenovo L220x (22", S-PVA, 6ms,kontrast 1200:1, 325cd/m² itd) za 430e. Mada sa njim moze biti problema oko igranja igara, monitor ima rezoluciju od 1920x1200.:D

Dobro izgleda ovaj monitor , mislim da cu ga uzeti za masinu br. 2.
Jos samo da se uverim da dolazi samo sa ova dva panela...
x-xxxxxxxAx-xxxx - Samsung
x-xxxxxxxLx-xxxx - AU Optronics

Mislim da vredi dati 1000din+ u odnosu na 2232BW koji uzgred jos moze da ima sva 4 panela, ali u novijim serijama nije moguce pogledati koji panel jer jednostavno u onom tajnom meniju nestoji vise nikakav seriski broj.

Koliko može da smeta to što T220 ne može da se pomera napred-nazad (tilt)?!

Po fotkama na Bench testu vidim da je monitor blago nakrivljen unazad, ja takođe tako i držim svoj sadašnji monitor, ali mi je malo bezveze da monitor stoji u fiksnom položaju...?

Koliko može da smeta to što T220 ne može da se pomera napred-nazad (tilt)?!

Po fotkama na Bench testu vidim da je monitor blago nakrivljen unazad, ja takođe tako i držim svoj sadašnji monitor, ali mi je malo bezveze da monitor stoji u fiksnom položaju...?
Moze da se pomera napred nazad,tako da to nije problem,tj. vertikalni ugao moze da se menjaaaa!;)

Poslednja izmena:
Još nešto: zamolio bih vlasnike dotičnog T220 monitora da izmere isti i jave mi dimenzije - znači visina sa sve postoljem i širina. Čisto da znam da li uopšte i da razmišljam o njemu, jer je moj radni sto uvučen pod kosinu u potkrovlju, ne znam da li bih mogao da ga "uguram" ;) (monitor, naravno)

Glupo bi bilo da nemoze da se menja vertikalni ugao, dok sam goglovao slike lepo sam nasao kako je tek raspakovan i video sam zglob na postolju tako da 10% moze tilt , ali jos je pitanje kolko e tu info nigde nisam nasao.
Jedino sto mozda malo fali ovom novom dizajnu SM monitora to je podesivost po visini ,ali to se lako resava imam knjiga za takve priliki kolko ocu.

I da glavna mana je sto ga nema vise kod nas , svuda kazu bice, bice, i kao neznaju sto ga nema kao nov je to model.

Poslednja izmena:
I da glavna mana je sto ga nema vise kod nas , svuda kazu bice, bice, i kao neznaju sto ga nema kao nov je to model.

To i mene muci cekam ga vec 15 dana treba da zamenim ASUS-a uz doplatu pa sam mislio da me rade. Sad razmisljam ako mi ne stigne do srede da uzmem 2232bw ne mogu vise da izdrzim na ovom ASUS-u pojavila mi se neka vertikalna linija bele boje u levom uglu izludjuje me,a nisam je imo dok im nisam dao da mi urade update firmware-a. Katasrofa,sta mislite koliko 2232bw ima losiju sliku od T220?

To i mene muci cekam ga vec 15 dana treba da zamenim ASUS-a uz doplatu pa sam mislio da me rade. Sad razmisljam ako mi ne stigne do srede da uzmem 2232bw ne mogu vise da izdrzim na ovom ASUS-u pojavila mi se neka vertikalna linija bele boje u levom uglu izludjuje me,a nisam je imo dok im nisam dao da mi urade update firmware-a. Katasrofa,sta mislite koliko 2232bw ima losiju sliku od T220?

Ja bi se strpeo jos malo,jer mora uskoro da stigne jer je ipak noviji model i 22" znaci uobicajna roba, ja sam trazio samo na 2 mesta na jednom su mi rekli da su bas trazili za nekoga taj monitor (T220) i da nema nigde kao jedino da ima na lageru, a na drugom mestu od jednom se na sajtu pojavila cena pa sam mislio da su oni iskopali negde a kad sam ih pitao da li ima oni kao nazvacemo vas za 2-3 dana kao nesto ikrslo kod distributera.

Moje licno miljenje je da vredi cekati T220 jer mozes da ga dobijes samo sa Samsungovim ili AU Optronics panelom, dok 2232BW moze da zapadne i onaj losi panel a nedaj boze onaj krs a sto je najgore ni nemozes da pogledas na novijim verzijama koji je panel u pitanju (tako sam citao) jedino ako ga otvoris (kutiste).

I meni T220 ima bolji dizajn onako ima lepsu linuju,

Poslednja izmena:
Ja ga uzeh danas i impresije ce sacekati neki dan.
Za sad, jedno pitanje i jedno zapazanje.

Zapazanje: Da li je neko primetio da u onoj kesici gde je manual i disk se nalazi krpica za brisanje monitora :d

Pitanje: Racunar iskljucen a monitor u stand-byu (treperi lampica). Od trenutka kad lapica pocne konstantno da sija, do trenutka kada se na monitoru pojavi slika prodje oko 30 sekundi (monitor prikljucen da DVI). Zasto?

ps. ponosni vlasnik Samsung panela, sklapanog u Rumuniji (sta ti je EU :D)

Probajte da podesite monitor, da manuelno detektuje izvor (DVI ili VGA). Cak i bez ove opcije meni je sliku podizao odmah. Moze da bude do vasih grafickih kartica, neke se malo sporije bude, narocito ako imate 2 monitora odjedared ukljucena.

Da i ja sam dobio krpicu za brisanje monitora. mozda 2 puta upotrebljena do sada.

I poslednje, monitoru MOZE da se menja vertikalni ugao. Za****te ono sto pise u reviewu na Benchu.

Monitor nije glomazan, kad je stao i kod moje drugarice (a ona ima nesto kao police gde joj je jedva stajao njen bivsi 17` Copernikus) mislim da ce stati na bilo koji sto bez problema.

Ako se jos uvek neko dvoumi, taj je lud. Ja sad kad sam se naviko, prosto ne mogu a da ne ismevam drugare koji imaju slicne, ali ne i iste monitore.

Glupo bi bilo da nemoze da se menja vertikalni ugao, dok sam goglovao slike lepo sam nasao kako je tek raspakovan i video sam zglob na postolju tako da 10% moze tilt , ali jos je pitanje kolko e tu info nigde nisam nasao.
Eno ti ga info na onom disku sto si dobio uz njega, u nekom .pdf-u... ide od -1 do 21 stepeni ;)

Zapazanje: Da li je neko primetio da u onoj kesici gde je manual i disk se nalazi krpica za brisanje monitora :d
Nije ni prvi ni poslednji monitor uz koji se dobija krpica... pise tamo negde u nekom manual-u da je to standardni feature uz njihove glossy proizvode :D:D

Nije ni prvi ni poslednji monitor uz koji se dobija krpica... pise tamo negde u nekom manual-u da je to standardni feature uz njihove glossy proizvode :D:D

Niti sam pre imao Samsung monitor niti sam cuo za tako nesto ;)

No, imas li ideju sta moze biti problem sto se sporo ukljucuje? :trust:

Niti sam pre imao Samsung monitor niti sam cuo za tako nesto ;)
Evo samo za tebe, direktan citat o tome sto ga nadjoh na onom CD-u (i to je jos na srpskom :d):
"Krpa za čišćenje se dobija samo uz crne proizvode visokog sjaja, kao funkcija proizvoda." :p

Eto, sad znas :D

Mada, drugar je nije dobio uz 2032BW... dok sam je ja dobio uz 206BW.
No, imas li ideju sta moze biti problem sto se sporo ukljucuje? :trust:
Ne, zaista... sto cu ti upravo napisati i u PM-u :d

Taj "OMG još jedan..." si ti.
Prelistaj malo stranice iz vremena kada još nisi bio ovde i videćeš da je uvek bilo ljudi koji su primećivali 8ms, 6ms, 5ms i evo sada 2ms. I uvek su se kleli kako je prelazak sa 8 na 6 bio fantastičan i da nema više "blura",). E pa onda dođe nešto bolje i opet se jave isti ti sa "novom definicijom".:d
Sada čekamo svi 0-ti odziv:D pa da konačno vidimo postove: "2ms ništa ne valja i ko ne vidi kašnjenje mora da je ćorav" i slično.:wall:
Ja imam 5ms i igram se povremeno i priznajem ćorav sam... ali mnogo, jer sam imao i 6ms i nisam primećivao razliku. A jedno vreme sam imao i 2ms na 19" i opet nisam primećivao razliku. :) :) :)

Pre par meseci Broz je pokušao nešto da ti objasni, ali si ti iscoolirao. Pokušao je i Floyd, ali ne ide. Nije Samsung sve i svja. Imaš ti još proizvođača koji za iste novce nude više, ili za manje nude isto. ;)
Izgleda da ovde još vlada ona stara " ali Sony je Sony".:-devil-:
Pozdrav.:wave:

Toliko se ulizujes i da nisi stavio takav dzumbus smajlija verovatno biti bio
ovaj spam obrisan.
Nisi nista relevantno rekao..

Toliko se ulizujes i da nisi stavio takav dzumbus smajlija verovatno biti bio
ovaj spam obrisan.
Nisi nista relevantno rekao..

A kome, majke ti??? Distributerima Benqa možda (jer njih najčešće hvalim ovde).
Kako te nije sramota da se javiš uopšte. Ti sa svojim potcenjivačim stavom "OMG evo ga još jedan".
Ti si sve prepametan i sve znaš pa se tako nadmeno obraćaš ljudima.
Naravno da tebi ništa nisam rekao jer ti vidiš "ogromnu" razliku imeđu 3ms i 2ms (namerno karikiram iako nisi tako rekao). Moj post je bio upućen ostalima, koji šta ovde pročitaju uzimaju kao reper. Taj post govori da je predimenzionirana cela ta priča sa razlikama od po 2ms. Ona postoji više zbog $/€ nego zbog bilo čega drugog. Ko se upeca, upeca se.
I da... nemoj samo ti da ocenjuješ relevantnost mojih postova.:wall: Idi igraj se negde drugde.:type:

Meni bi trebalo danas da stigne. Videcemo kako ce se pokazati. :)

"Krpa za čišćenje se dobija samo uz crne proizvode visokog sjaja, kao funkcija proizvoda."

Ja uz moj klavir nisam dobio krpicu, mislim stvarno...?! :p

P.S. I ja sam poručio jedan za firmu, čekam odgovor distributera kada i da li ga ima (monitor, naravno)... :wave:

Evo stigao i meni SM "piano" T220 , u dizajn sam se na prvi pogled malo razocarao, stalak tj. ona osnova je elipsnog oblika i dosta je velika a nije bas nesto stabilan monitor na tom postolju.
Drugo linije monitora odaju neki osecaj da ekran kriv :zgran: ali od toga sam se brzo odviko.

E sad dobre strane:
Price su istinita stize samo sa najboljim panelima moje je "S" znaci true Samsung.
Slika je stvarno perfektna od podesavanja Brightess-a i Contrasta nije potrebno nista vise mozda jedino da se promeni sa Gamma 1 na Gamma 2 i to je to ali razlika je minorna. Ostrina slike je perfektna posle 30min gledanja filma i malog vracana na 931BW koji je inace "L" panel (AU Optronics) totalno se vidi kolika je razlika u panelima (ali ipak je i tehnologija malo napredovala).
Probijanje ima strasno malo na gornjoj ivici znaci skoro neprimetno ali tu je, ali ima i dole ali isto zanemarljivo, za razliku od 931BW koji dole nema nista ali gore je vec nagoreo :d ,

Sto se mog slucaja tice, epilog je da smo zvali dobavljaca i rekli su: "Desava se, donesite sredicemo za 2 dana".
Tako da je problem u samom monitoru.
A drugi problem je da donesem... 150km :d

Utisci su odlicni.
Monitor izgleda prelepo. Svi koji su ga videli odusevljeni su.
Sto se tice same slike mogu da kazem da je extra, ali sam shvatio da slika nije nista mnogo kvalitetnija nego na predhodnom Benqu FP93G, sto implicira ta je to extra monitor.
Sve u svemu, velicina je bitna, zar ne? :D

Evo stigao i meni SM "piano" T220 , u dizajn sam se na prvi pogled malo razocarao, stalak tj. ona osnova je elipsnog oblika i dosta je velika a nije bas nesto stabilan monitor na tom postolju.
Drugo linije monitora odaju neki osecaj da ekran kriv :zgran: ali od toga sam se brzo odviko.

Izgleda da nisi dobro spojio monitor i postolje. Moras malo da ga pritisnes dok ne "skljocne" u leziste.

A to sto tebi monitor izgleda kriv... hmm... moras da promenis drogu. :D

Nazad
Vrh Dno