Šta je novo?

Samsung SyncMaster 755DF flat

Ha

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Ima li neko iskustva sa doticnim monitorom?

Ono sto sam vidio u skracenim specifikacijama je da
na maksimalnih 1600x1200 ima 67Hz refresh rate,
0.20mm velicinu tacke, i to je otprilike to.

Interesuje me da li taj monitor podrzava TCO 99 standard,
kako se pokazao u radu, kakav izbor opcija ima za podesavanje slike i sl.

unaprijed hvala!

podrzava TCO 99, za te pare tesko da ces naci bolji monitor. O opcija za podesavanje slike ima sve ali geometriju je nemoguce namestiti da bude savrsena (model koji sam ja video vuce u donji desni ugao oko 2mm) ali je mnogo bolja od modela iz klase. Slika mi deluje lepo ali nisam strucnjak da ocenim da li su mu boje prirodne ili ne (meni deluje sasvim super)

Ha je napisao(la):
Ima li neko iskustva sa doticnim monitorom?

Ono sto sam vidio u skracenim specifikacijama je da
na maksimalnih 1600x1200 ima 67Hz refresh rate,
0.20mm velicinu tacke, i to je otprilike to.

Interesuje me da li taj monitor podrzava TCO 99 standard,
kako se pokazao u radu, kakav izbor opcija ima za podesavanje slike i sl.

unaprijed hvala!

Sve zavisi od tvojih potreba... generalno, 755DF nije los izbor ukoliko si sasvim prosecan korisnik. Prvo da razjasnim neke stvari:

1. 0.20 mm velicina tacke vazi samo za horizontalu tj. to je obican marketinski potez. Ostali proizvodjaci, pa i Samsung ponegde, navode samo vertikalu koja se krece od odlicnih 0.24 do ocajnih 0.28mm.

2.TCO99 standard je u principu nalepnica i nista vise. Ukoliko neki monitor u preporucenoj (tebi zeljenoj) rezoluciji radi u 85Hz, nemas sta da brines. Svejedno, 90% monitora podrzava TCO99 standard.

3. Ukoliko imas pare za neki monitor sa Mitshubishi Diamondtron katodnom cevi (755DF koristi primetno losiju Samsung-ovu Dyna(satro)Flat katodnu cev) nemoj da razmisljas, uzmi:) . samsung 757NF koji staje 640DM je odlican izbor. Vredi svake ulozene pare.

Najbolje je pre kupovine pogledati i onda presuditi... tvoje oci su najbolje merilo:D
Pozdrav;)

Verovatno ti je (trenutno/novcano) van domasaja 757NF pa ti od srca preporucujem jevtiniji ali ne mnogo losiji (cak je u nekim stvarima i za nijansu bolji) 757DFx model... To je najjaci model sa DynaFlat cevkom - naslednik 700IFT modela...

byMaX je napisao(la):
Verovatno ti je (trenutno/novcano) van domasaja 757NF pa ti od srca preporucujem jevtiniji ali ne mnogo losiji (cak je u nekim stvarima i za nijansu bolji) 757DFx model... To je najjaci model sa DynaFlat cevkom - naslednik 700IFT modela...

Ne bih se slozio. Samsung 757DFx kosta 610dm znaci 30dm manje nego 757NF. Ovaj drugi je bolji 30% :)

Al nahvali NF-a, kao da ga imas. :D :D

Pozdrav svima!
Vidim da ovde vodite diskusiju uglavnom a Samsung monitorima.
Po mojim licnim iskustvima, trebalo bi mozda pogledati i neki od LG modela, FLATRON tehnologije, koji nazalost kod nas nisu bas preterano rasprostranjeni.
Imaju velicinu tackice 0.24 mm, i to ne horizontalnu, kako Samsung voli da napise.
Naravno, trebalo bi videti jace modele (sa sufiksom ft ili ft+), ja sam svojim izuzetno zadovoljan. Mislim da su odnos cena kvalitet kod ovih modela najbolji, u odnosu na svu konkurenciju (Samsung, Viewsonic...)

Nije los LG, ali ipak je losiji od Samsunga, pogotovu od NF-a. :wave;

Sklopio sam par konfiguracija sa 755DF monitorom, i utisci su razliciti. Par komada su imali odlicnu sliku, ali neki su se pokazali ocajno.....mutan prikaz, pa ostaju crne trake sa strane koje se ne gube cak i da se razbijes od podesavanja geometrije i sl.
Pre nego sto kupis monitor bilo koje firme obavezno ga ustekaj na comp i vidi kako se ponasa.

Iskreno, meni se 755DFX svideo vise od 757NF... Jeste malo losija cevka i geometrija ali je slika kod DFX-a bolja u 1600*1200 i visim, a ti pricaj sta hoces... Uostalom, u poslednjih godinu dana sam video i radio / prodao preko 50 monitora... Veruj mi da znam sta pricam. A da je cevka bolja kod NF-a - JESTE!

Pozdrav Aco. Voleo bi da mi kazes po cemu je Samsung (NF) bolji od LG-a, da li je to subjektivni utisak, ili nesto i konkretnije? Ja nisam bio bas neki ljubitelj LG-a, dok nisam video njihove flatron monitore. Takodje napominjem da imaju najmanju tackicu, 0,24mm. Posebno mi se svideo 915ft+. 1600x1200 - 85Hz, i ostra slika.

A+ je napisao(la):
Pozdrav Aco. Voleo bi da mi kazes po cemu je Samsung (NF) bolji od LG-a, da li je to subjektivni utisak, ili nesto i konkretnije? Ja nisam bio bas neki ljubitelj LG-a, dok nisam video njihove flatron monitore. Takodje napominjem da imaju najmanju tackicu, 0,24mm. Posebno mi se svideo 915ft+. 1600x1200 - 85Hz, i ostra slika.

Da si na primer uporedo gledao 795FT+ i 757NF video bi i sam koji je bolji. ;) Sto se tice modela 915FT+ on je 19" i pandan mu je 959NF koji je za klasu bolji monitor po svim parametrima. Od softvera za podesavanje, preko vece rezolucije koju podrzava (1920x1440 na 73Hz kod Samsunga, a kod LG-a 1880x1440 na 70Hz). Pixel Frenquecies (clock) kod Samsunga je 290Mhz, a kod LG-a 235Mhz itd. :wave;

Vrh Dno