Šta je novo?

Samsung syncmaster 223BW vs 2232 BW ???

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Interesuje me koja je razlika u kvalitetu izmedju ova dva monitora , jer je 223BW 30ak eura jeftiniji, a po performansama su isti...Molim savete !!!

223BW
Samsung SyncMaster 223BW je wide monitor dijalgonale 22 in?a koji isporu?uje oštar tekst i žive boje.Odziv mu je 5ms. Ekran poseduje kontrast od 1000:1 (DC 3000:1), osvetljenje od 300 cd/m2, rezoluciju od 1680 x 1050, ugao vidljivosti od 170 stepeni horizntalno i 160 vertikalno, kao i frekvenciju osvežavanja od 30-81kHz horizontalno i 56-75Hz vretikalno. SyncMaster 223BW nudi mogu?nost koriš?enja digitalnog ili analognog interfejsa za pregled slika i teksta. DVI interfejs osigurava oštriju i ?istiju sliku kao i ta?niju reprodukciju originalnog video izvora. SyncMaster 223BW je dostupan u crnoj boji
2232BW
Panel Viewable area 22" Wide
Pixel Pitch(mm) 0.282 x 0.282
Brightness(cd/?)(typ.) 300 cd/?
Contrast Ratio(typ.) DC 3000:1 (1000:1)
Viewing Angle(H/V) 170?/170? (CR>5)
Response Time(ms)(typ.) 2(GTG)
Frequency Horizontal Frequency(kHz) 30 ~ 81
Vertical Frequency(Hz) 56 ~ 75
Maximum Resolution 1680x1050
Color Supported 16.7 Mil.
Signal Input Input Video Signal Analog RGB, DVI
Sync. Type Separate H/V, Composite , SOG
Input Connectors D-sub, DVI-D
Plug & Play DDC 2B
USB powered hub option -
Mac compatibility
Power On Mode 50W
DPMS Mode <1 Watt >
Type Built-in
Multimedia Speakers -
Wall-Mount -
TCO -
Cabinet Color Black High Glossy
Other include accessories
Dimension Set(W*H*D)(mm) (with stand) 517*419*210
Set(W*H*D)(mm) (w/o stand) 517*372*70
Packing(W*H*D)(mm) 600*437*132
Weight Set(kg) 4.95
Packing(kg) 6.5
Special Features DVI(HDCP) .MagicBright3 .High Glossy Black
Stand Type Simple
Function Tilt

Poslednja izmena:
2232BW je po mnogo cemu bolji od 223BW, ima vecu dijagonalu, 22" vs 21.6, ima bolji response time, 2ms vs 5ms GtG...

Ja sam razmisljao da uzmem 223BW ali sam se na kraju odlucio za 2232BW i nisam se zeznuo. Presao sam sa 17" CRT LG 700P i mogu reci da nisam osetio razliku u odzivu (citaj odziv je fenomenalan) sto u 2D radu sto u 3D radu (SolidEdge i igranje). Od mana bi izdvojio da monitor dolazi bez VESA rupa za montiranje custom postolja tako da si sa njim zaglavljen sa fabrickim postoljem i to da je crni glossy finish monitora mac sa dve ostrice, sa jedne strane izgleda brutalno lepo a sa druge je pravi magnet za prasinu i otiske prstiju.

Poslednja izmena:
Te razlike u specifikacijama se ne primete tako olako, ako se uopste i primete... Po meni jedina slabost 223bw bi bila manja dijagonala za tih 0,4" a ima mounting holes pozadi i ima ih sa samsung panelima (S). :)

2232BW je sa dizajnerske strane dosta lepsi monitor. I nema onu bezveznu sivu lajsnu.

Pa lepsi je bre, nemoj da zezas... :)
All-black, nema srebrnih elemenata... lepsa nijansa plave boje oko dugmeta za ukljucivanje :D, a moze i da se podesava intenzitet iste u 5 nivoa! :d

P.S. Ja imam 206BW, pa "ne navodim na svoju vodenicu" :D

A ukusi, pa razliciti su, ima dosta monitora koji su lepsi od 223bw i slicnih iliti identicnih sto se tice spoljasnjeg dizajna ali to nije toliko bitno koliko je bitna dijagonala, kalitet slike i cena. :)

Poslednja izmena:
@CAR verovao ili ne ja sam se odlucio za 223bw samo zbog dizajna a lomio sam se izmedju ta dva monitora. Nista mi se nije svidjalo na 2232, ni postolje ni ivice ni oblik... ma nista, k'o samsungov LCDTV da gledam a gledam ih svaki dan i meni su ruzniji od svih ostalih :)
@c-p-r meni je podjednako bitan i dizajn i kvalitet slike dok je cena u drugom planu tj. ako trazim DVI monitor od 22" imam okvirnu cenu ali necu da pravim pitanje oko 20-30e, ne kupujem ga svaki dan, nije to video karta ;)

Pa sto onda nisi uzeo ovaj drugi ako ti je bitan dizajn i kvalitet slike (ili barem kavlitet slike)?

Poslednja izmena:
Ocigledno da se ovo svelo na to da "svaki ciga svoga konja hvali".Pa tako i ja da dam glas za 2232bw.Model je vizuelno lepsi po meni

Vrh Dno