Odlican test. I odlican monitor. Posto mi je ovih dana trebao jos jedan monitor, uzeo sam u razmatranje i ovaj, DVI nije bio imperativ, u stvari i nije mi bio potreban. Obidjem prodavnice, u potrazi za ovim monitorom, nadjem ga samo u jednoj - dobro pogledam, proverim, mogu vam reci da je Samsung odlicno uradio posao, monitor je za prosecnog (tacnije, i jace od prosecnog) korisnika apsolutna preporuka, pod uslovom da vam ne treba DVI.
Onda odem kod glavnog distributera, kad tamo i 2043NW, ali i 2243NW - i tu se ja odusevim! Cena prvog je 16999, drugog 19500. Na licu mesta se predomislih, i kupim 22-jku.
Kupovina je bila juce, monitor nema dugi staz, ali mogu reci da je u svakom smislu odlican. Namena mu nije profesionalna obrada fotografija, vec svakodnevni uobicajen rad prosecnog korisnika - tekst, internet, igranje, filmovi, projektovanje, tv program...tako da sam vise nego odusevljen.
Monitor ima iznenadjujuce mnogo opcija za podesavanje slike, do najsitnijih detalja, tako da ne postoje uslovi rada i okoline za koje ne mozete podesiti sliku da bude veoma dobra.
Panel je AU Optronicsov, koloritet odlican, uniformnost odlicna, opcije podesavanja odlicne, brzina odziva veoma dobra, izgled i dizajn klasican Samsungov, jednostavan i dopadljiv, veoma lepo "cuci" na stolu, plastika kvalitetna, izrada takodje, ne ostaju otisci prstiju, funkcije OSD menija izvedene kao osetljive na dodir (bez tastera) i to se perfektno uklapa i isto tako radi.
Jedina "zamerka" koja medjutim u mom slucaju nije presudna, to je ergonomija, tacnije nema podesavanje po visini kao sto ima recimo 940BW itd., ali kod mene to nije presudno - ostalo je u pogledu ergonomije potpuno zadovoljavajuce ukljucujuci i rotaciju monitora jednim prstom. DVI necu ubrajati i nedostatak jer koncepcija monitora nije isla u tom pravcu, a i bio bi skuplji onda.
Svaka preporuka za ovaj monitor, a test iz priloga gore moze se preneti i na ovaj model bez ikakvih problema sa dodatnim plusom - 22".