Šta je novo?

Samsung SSD - vidi kao storage, a ne vidi u boot

epidemija

Cenjen
Učlanjen(a)
13.07.2009
Poena
169
Samsung SSD SM841N
P/N: MZ7PD256HCGM
Model: MZ-7PD256E

Imam dva ista SSD-a, i na oba isti problem, Bios ih prepoznaje i sve super, storage na PC-u isto tako, ali kada hocu da dignem nesto sa ovih SSD-ova ne uspjevam, jednostavno ni jedan Windows ne vidi ova dva SSD-a, nisam pokusao sa Linux-om.

Mod koji je koriscen na ploci AHCI, nisam pokusavao sa RAID i IDE, mada pokusacu u toku dana.

Ploca kojom testiram ova dva SSD-a je MAXIMUS EXTREME Z IV

Pokusao sam da update firmware preko Samsung Magical, ali nisam uspio, jer mi je opcija siva, ne dopusta je program.

Ako imaš fizičke diskove, otkači ih, samo jedan ssd da bude zzakačen i tom trenutku, na ahci mod obavezno, i onda probaj windows

Sve otkacio, pa onda zakacio dva Samsung SSD-a i ista prica.

Pogledaj u Disk managment, možda nemaju slovo ili su Raw.

Evo odgovora od Samsunga.
Dear Customer,

Thank you for contacting Samsung Support regarding your concerns and inquiries. We apologize for any inconvenience this may be causing you.

The model you have is an OEM drive is not supported by our retail SSD department, software, and warranty policy. Please contact your OEM or place of purchase for any assistance that you may need.

Thank you again for contacting Samsung Support and have a good day.

Mislim da su ovo SSDovi samo za Dell tower, i za odredjenu maticnu plocu. Da li je to moguce?

Evo nasao sam ovdje info, da je replacement za neki dell laptop.

Kod:
http://www.os-store.com/replacement-for-dell-0yrk2p-laptop-samsung-ssd-hdd-sm841n-2-5-7mm-256gb-mz-7pd256e-mz7pd256hcgm-000d1-sata-3-0-6-0gb-s-hard-disk-solid-state-drive.html

Poslednja izmena:
To ti je losa karma... da se zoves pozitivno, nesto poput "blagostanje", "mir", "sreca", "spokoj", "pobeda"... umesto sto se zoves epidemija ne bi imao problema, mozda...

Nego otkud tebi ovi ssd-ovi?

Poslednja izmena:
Pa ne zoves se ni ti P307..

Kupio SSD-ove, sa jos par Kingston SSD-ova od prijatelja, sve ok.. samo ova dva mogu storage, dok ostali rade super.

Nema veze, ako naleti neki dell laptop, ubacicemo :)

Ma drug ja sam se malo zezao, pokusavao razvedriti inace po tebe mrkoj situaciji.
*** to su ipak 2 ssd-a samija 840pro od 256GB... to je i polovno danas barem 220-250€ .

Meni drago da se ipak ne sekiras, mnogo, dopasce ti neki dell pa ce valjda biti od koristi...

Ma i ja se salim, sta ti je :) http://9gag.com/gag/aZbej09 :d :smash:

Eh da, kupio sam i jednu grafiku NVIDIA u tom paketu, koju sam prodao za 500E, tako da sam ova dva SSD-a gratis dobio :)

Nazad
Vrh Dno