Šta je novo?

Samsung Spinpoint F4 HD322GJ

320GB, to moze da ima samo jednu plocu od 320, F3 ima ploce od 500GB tako da tesko da je bolji.

half platter

“The one-head platform of the new 7200rpm Spinpoint F4, packing up to 320GB of storage capacity per one head in half platter, delivers added reliability that our customers have come to expect from Samsung.”

Samsung kaze da je malo brzi od F3, sa manje pokretnih delova, tisi, eco friendly, sa SATA 3.0 interfejsom.

Isporucuje se samo key OEM kompanijama.

Izgleda da ima tu nekog ubrzanja kod nove serije

Prilozi

• s322gl.jpg
    s322gl.jpg
    20 KB · Pregleda: 232
  • s502hj.jpg
    s502hj.jpg
    17.2 KB · Pregleda: 219
Samo da ima nizi access time.:p
Sudeci po gornjem linku isti read speed i isti access time kao kod F3 1TB.:smash:

Jel se pojavio negde u nekoj prodavnici u Srbiji ovaj hardić?

Nema ga kod nas, ali pojavio se u EU. Cena 45-50e. A ima i review ovog diska na pc-experience.de.
Average read 128.6MB, access time 13.5ms.
Buni me sto pise da je Sata 2.

Average read 122MB/s sto je za par MB/s bolje od F3, access time 13.7ms sto je i malo losije od F3. Dakle, nista posebno.:p

Average read 122MB/s sto je za par MB/s bolje od F3, access time 13.7ms sto je i malo losije od F3. Dakle, nista posebno.:p

Sticem utisak da nisi neki ljubimac Samsungovih diskova.
Ja se od skoro premisljam da uzmem F3 500gb za sistemski umesto WD pa bi voleo da mi kazete ako ima razloga da to ne radim.

Sticem utisak da nisi neki ljubimac Samsungovih diskova.
Ja se od skoro premisljam da uzmem F3 500gb za sistemski umesto WD pa bi voleo da mi kazete ako ima razloga da to ne radim.
Imam F3 1TB (pise u Moja masina).:)
Nije da nisam ljubimac, samo me iritira preveliki hajp koji se digao sa pojavom F3 diskova sa plocama od 500GB. :smash:
Ti diskovi imaju veliki average read, sto i nije toliko bitno za sistemski disk. Jesu hladni i relativno tihi, ali usled hajpa stekao bi se utisak da su bolji od konkurencije, sto mislim da nisu. Disk k'o disk, nema tu bog zna sta posebno.

Za sistemski disk od F3 diskova su po meni bolji WD diskovi cak i stari WD 640GB, ali svakako bih pojurio nove modele sa plocama od 500GB. Imaju nesto nizi access time, sto je bitno za sistemski disk.
:wave:

Poslednja izmena:
OK. Hvala ti na informacijama.
Moja logika do sada pri izboru sistemskog diska je bila da uzimam single platter diskove sa sto guscim zapisom. Sada imam 320gb WD, pre toga 160gb WD i bio sam prilicno zadovoljan.:D
Posle ovoga sto si mi rekao mislim da uzmem single platter 500gb koji god nadjem da je povoljniji (a mozda batalim to ako vec nije neka razlika i umesto uzmem jos 1TB za storage).:wave:

Poslednja izmena:
OK. Hvala ti na informacijama.
Moja logika do sada pri izboru sistemskog diska je bila da uzimam single platter diskove sa sto guscim zapisom. Sada imam 320gb WD, pre toga 160gb WD i bio sam prilicno zadovoljan.:D
Posle ovoga sto si mi rekao mislim da uzmem single platter 500gb koji god nadjem da je povoljniji (a mozda batalim to ako vec nije neka razlika i umesto uzmem jos 1TB za storage).:wave:
Razlika definitivno nije neka, imam WD 3200AAKS koji je ranije bio sistemski, sada je F3 sistemski, nisam osetio razliku.:smash:

Razlika definitivno nije neka, imam WD 3200AAKS koji je ranije bio sistemski, sada je F3 sistemski, nisam osetio razliku.:smash:

Zamisli kakvu cu ja razliku da osetim kada uzmem F3,promenio maticnu,procesor,ram,ostao ATA 133 Maxtor 80gb...:banana:

P.S. Koliko sam ja skontao,ima dve verzije F3 harda,5400 i 7200rpm ili sta,da znam sta tacno da kupujem?,)

Jeste da, ako nije za storage, tj. ako je za sistem+ostalo uzmi 7200 500GB ili 1TB, ako je za storage 5400 1.5TB. Tako barem vecina radi :)

Ako te interesuje Samsung F3 od 500gb njegova oznaka je HD502HJ
Samsung F3 1TB je HD103SJ :wave: Oba su 7200RPM

:)
a ovaj od 1.5TB F3 na 5400rpm ima oznaku HD153WI.
I nisam primetio sa njim teperaturne probleme koje je RingeRaja izeneo u drugoj temi.

Oke,hvala,naravno sistem+storage ce biti,i neka me sluzi BAR koliko i ovaj Maxtor(2002.god decembar)jedino sto mu je 13-14mb kopiranje sa particije na particiju a i bad sectori ga jedu...:wall:,)

Juce kupljen:

01oktobar20100129r.png

Ocekivao sam vise ali isti je kao F3 od 500 :(

Po ceni viseg random access-a za 5 - 10%.

Poslednja izmena:
I danas odnesen na reklamaciju, jako je bucan,trese celo kuciste od prvog dana... I tek sam juce skontao da je nagurao RAW data error-e (jos mi sumljivo sto sporo otvara aplikacije, i non-stop nesto krlja). A izbacio mi je bsod sa ntfs greskom... Proverio sam na 5 razlicitih hardova i svima je vrednost RAWdata=0 :(.

A istovremeno je kupljen sa drugarovim (isti racun) i njegov leti, ne cuje se i ne trese... U emmi su rekli da ce ga proslediti na servis jer je proslo vise od 7 dana od kupovine, samo mi nije jasno kako ce servisirati hard al dobro...
Tako da znate ako vam se nov hard cudno ponasa, nemojte cekati vise od 7 dana...

Poslednja izmena:
30_decembar_2011_19_55_wd.jpg
[/url][/IMG]

Poređenja radi evo sličice !
Šteta što je Samsung napustio dalju trku ( Seagate je preuzeo čvrste diskove od Samsunga ) !

Vrh Dno