Šta je novo?

Samsung Spinpoint F3 Problem

ksLazy

Cenjen
Učlanjen(a)
14.07.2012
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 9800X3D & ID Cooling FX360 INF
Matična ploča
Asus ROG B650E-F Strix WiFi
RAM
Kingston Fury Beast 64GB DDR5 6400MHz CL32
GPU
Asus ROG Astral RTX 5080 16GB
Storage
m2 Samsung 970 EVO Plus 250GB + m2 Samsung 990 EVO Plus 2TB + SSD Samsung 870 EVO 1TB
Zvuk
Fiio K5 Pro + Sennheiser HD 599, 7Hz x Crinacle Zero:2
PSU
FSP Hydro G Pro 1000W
Kućište
Antec FLUX Black
Monitor
Gigabyte Aorus FO27Q2 QD OLED
Miš & tastatura
Leobog Hi75 & Razer Viper V3 Pro
Laptop
HP 255 G8 (3V5F3EA)
Mobilni telefon
Vivo X80 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,

Slika govori vise od hiljadu reci, imate je u atechmentu.

Da li neko zna zasto se javljaju ovoliki spajkovi u relativno istim vremenskim inervalima (kontam da je neki problem sa glavom) i da li je disk kao takav podlozan reklamaciji (da li ce je iko uvaziti posto je disk u radnom stanju bez obzira na spajkove i bucnost)?

Prilozi

• 15-October-2012_04-41.png
    15-October-2012_04-41.png
    90.7 KB · Pregleda: 271
Čuje li se možda nekakvo caktanje glave harda kad se javljaju ti spajkovi?

Posle svake "linijice" u bench testu HD Tjuna se cuje caktanje, neposredno pred spajk se kad-kad cuje dosta jaci i duzi zvuk, ali ne mora da znaci.

Ne sekiraj se nece jos dugo da cakce... odjednom ce da prestane... :d Kupi drugi disk i bekapuj sve vazne podatke na njega, a ovaj nek radi dok radi. Meni je F3 crkao nedelju dana po isteku garancije.

ako je u garanciji odmah na reklamaciju
Ne sekiraj se nece jos dugo da cakce... odjednom ce da prestane... :d Kupi drugi disk i bekapuj sve vazne podatke na njega, a ovaj nek radi dok radi. Meni je F3 crkao nedelju dana po isteku garancije.

U garanciji je do januara sledece godine, samo ne znam da l' ce mi vredeti nesto da ga saljem na reklamaciju..

U garanciji je do januara sledece godine, samo ne znam da l' ce mi vredeti nesto da ga saljem na reklamaciju..

Imao sam identican problem sa F3 1Tb prosle godine, reklamirao sam ga i dobio nov posle nedelju dana.

Onda mi preostaje jedino da stekam kes za neki 320/500gb za backup podataka i posaljem ovaj..

HDD juce poslat na reklamaciju, o ishodu iste cete biti blagovremeno obavesteni. :)

Upravo sam se cuo sa ljudima iz servisa doticne firme, kazu da nema osnova za reklamaciju drajva jer prolazi SeaTools i STool testove, za koje sam im rekao da prolaze i kod mene pre nego sto su mi rekli da im posaljem drajv na reklamaciju. Znao sam da ce svakako izmisliti nesto, samo sam sebe stavljao na bespotreban trosak.. :)

Posle krace, prijatne rasprave sa serviserom smo se slozili da se u ponedeljak javim osobi koja mi je i rekla da posaljem drajv na reklamaciju jer je ista navodno na odmoru.

Toliko od mene za sada. :)

Poslednja izmena:
морају да прихвате. Мој ф3 је почео да отказује након 2 год. У ХД тјун је изашло оно жуто упозорење и прихватили су у сервису, ма све зависи од фирме где купиш. С толико сам хвалоспева читао о том самсунгу. Лепо каже изрека- шегрт свачега мајстор ничега.

Za sta ti je izaslo zuto upozorenje?

a sto im ti uopshte pricas da si radio testove i da prolazi ?
trebao si da kazes, hdd se na tren zakuca i onda pusta zvukove cudne.
idi kod uvoznika ako ne mozes s prodavcem da resis problem.

U svakom slucaju bi ga i oni testirali. U testu koji je radjen neposredno pred slanje je imao upola manje spajkove, verovatno se i sada kod njih tako ponasa.

Moj je potpuno kaput, mesec dana nakon isteka garancije, culo se caktanje ali nisam stigao da povadim podatke i odjednom umreo :-(

Tako ce i moj ako ne preduzmem nesto konkretno..

***, bolje sto pre bekapuj podatke... ja sam se zeznuo, poceo par puta da se cuje (to caktanje), i vec sledeceg dana kaput!

Naravno da sam ih bekapovao kod ortaka pre nego sto sam ga poslao na raklamaciju, jer mi je bio jedini drajv. Sada kucam sa nekog quantuma od 20GB. :) Bilo kako bilo, i ja, kao i oni, znamo da nece biti dug vek trajanja doticnog hard disk drajva, ali svakako tvrde pazar.. Od zamene ocigledno nista. No, sacekacemo i taj ponedeljak kada ce se znati konacna odluka da li je za zamenu ili ne..

tako je to kada se pravimo "pametni"
izmi neko TX napajanje i slogni ga (okreni polove struje)
pre toga bekapuj podatke i odnesi na reklamaciju
na pitanje sta mu je
POJMA NEMAM NECE DA RADI
JA DA ZNAM NE BIH DOLAZIO NA REKLAMACIJU

Dosao je i ponedeljak.. Posle krace, prijatne konverzacije za vlasnikom firme i konstatacije da se disk trenutno kod njih ponasa OK, dogovoreno je da se dalje prosledi uvozniku na testiranje. Vesti s nestrpnjenjem iscekujem pocetkom sledece nedelje.

Znaci vozaju te, sacekaj da ga vrate ako ga vrate pa probaj ponovo i opet nosi ali trazi da budes tu u servisu kad prikljucuju..

Kraj sage se nazire. Nov (makar su tako rekli) drajv mi je poslat danas kasno, ako ne stigne sutra stici ce tek u utorak. U svakom slucaju, RMA je prosao i mogu reci da su u doticnoj firmi svi bili izuzetno ljubazni i korektni. I ubuduce cu pazariti kod njih. Javljam kakav mi je primerak ovoga puta zapao. :)

Zamena stigla, i mogu slobodno reci da nisam preterano zadovoljan.. Brzina za dati model je osetno manja nego sto bi trebalo da bude, sitni spajkovi su prisutni (testiran je i dok nije bio sistemski, isto se ponasa). No, izuzetno je tih, nema nikakvih lupanja, caktanja i ostalih zvukova, pa neka bude da sam relativno zadovoljan. :)

E, sad.. Jel je ovo za Raw Read Error Rate bug? Pretpostavljam da jeste, za jedan dan mi nabi lagano preko 147 milke. :) Ne brine me ni to ni Seek Error Rate koliko me brine onaj 1 Command Timeout.. O cemu se tu radi?

BTW, primetio sam da ovi errori skoce za par miliona posle svakog testa. Ispravka, nije par neko 50+ miliona. :)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    316.3 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Ipak 5+m, zabrojao sam se.. Bilo sta da uradim, upisem, greske se povecavaju. Ima i Unsafe Shutdown Count 7 komada, ali pokazuje OK za svaki S.M.A.R.T. parametar i nema BB. U radu ne primecujem nikakvih anomalija, sve je tiho, tecno i lepo. :)

Nazad
Vrh Dno