Šta je novo?

Samsung SMART TV - gde da nadjem srpske aplikacije?

sast13

Cenjen
Učlanjen(a)
15.01.2012
Poena
151
Posedujem Samsung SMART TV D8000 (2011) model i zivim u Americi. Hteo bih da instaliram "Blic Vesti" SMART TV aplikaciju i jos neke srpske (ako postoje) ali nema teorije da ih pronadjem na SMART TV serverima ili na internetu. Kontaktirao sam i Samsung u Srbiji ali nisam dobio odgovor nikada.

Da li bi neko bio ljubazan da mi odgovori kako i gde da skinem sa interneta ovu SMART TV aplikaciju koja je izbacena 15.novembra prosle godine? Vidim i da je testirana od strane uredjivackog tima za Samsung model D8000 na slikama, zato bih bio zahvalan za pomoc?

Puno hvala!

Probaj da namestis u osnovnim podesavanjima za zemlju da bude Srbija ali ako je tvoj tv za Americko ili zapadno trziste tesko da ima Srbija medju zemljama

Malo sam gledao po internetu i nasao sam da moram da promenim zemlju, odnosno "country settings". To se radi tako sto startujem SMART TV funkciju, ulogujem se kao "developer" bez sifre i restartujem TV> Dobicu servisni meni koji pokazuje iz izbor zemlje. Problem je sto ce se u tom slucaju sve aplikacije za USA izbrisati i dobicu samo aplikacije za Srbiju. Nije bas prakticno...

Jedina nada je da neko postavi ZIP fajl sa nekom srpskom aplikacijom (recimo Blic Vesti) i da je prebacim na Samsung SMART TV preko mog lokalnog HTTP servera, tako da ne moram da menjam zemlju vec biram alikacije iz razlicitih zemalja po zelji.

a zasto mislis da ce obrisati,instalirane aplikacije...zar nece samo da ponudi nashe,za install..stvarno glupo.....
zamisli ja skidam za Iphone programe sa Hrvatskog Appstora...i sad da mi izbrise,one koje nisu za Hr trziste......ako je to Samsung ,tako nabudzio.....Dabogda Crkli....:)

Da, verovali ili ne ali Samsung je odredio tacno koje aplikacije mogu da se preuzmu u kojoj drzavi. Tako da recimo u Srbiji ne moze da se preuzme 3D Explorer aplikacija u u USA moze. Blic Vesti moze u Srbiji ali u USA ne moze. Zato sam pitao da li neko moze da mi posalje tu aplikaciju, pa da je ja ubacim u memoriju TV-a preko USB-a.

Nazalost, tu za sada ne moze nista da se promeni i vrlo sam razocaran ovakvim pristupom. Samsung ocigledno hoce da ima kontrolu, a do kada - videcemo.

Explore 3D aplikacija može da se preuzme i radi u Srbiji i stoji kao recommended aplikacija čim uđeš u SmartHub. Da znam kako da prebacim Blic aplikaciju iz televizora na USB, da ti okačim i da može da se instalira tako, uradio bih.

Inače ne treba se ulogovati kao "develop", već samo ovo uraditi u smarthub
" Start the smart hub, press: ff-2-8-9-rew. Change your region, let the smart hub to make update. Then go manualy to update"
Naravno, ako treba Blic onda birati Srbiju... Ali će i da briše sve iz USA ili druge regije..

Poslednja izmena:
strasno koja glupost.....kada bi tako radio Android..koji bi tek tu haos bio....:)

Nazad
Vrh Dno