Šta je novo?

samsung (sata2) iskustva

zaboravljate jednu bitnu cinjenicu a to je da za hdd-ove zadnji sud dolazi s vremenom i to 2-3+ godina minimum mislim j***s transfer koji je od modela do modela gore/dole par procenata ako ce recimo najbrzi disk da radi duplo manje vremenski od najsporijeg tako da su testovi hdd-ova po meni prilicna glupost i kao jedino pravilo pri kupovini diska gledam duzinu garancije i u zadnje vreme buku koja mi ranije inace nije smetala mnogo i tu je za sada seagate na prvom mestu(bar po meni) po "testovima" je i samsung dobar novi maxtor-i itd. ali krajnji sud cete doneti tek nakon par godina izrabljivanja istog

Odlicno, ako nadjes nacin da otputujemo u buducnost 2-3 godine i vidimo sta je zadnji sud za pojedine modele, javi. Ili pak ako nadjes nacin kako da se na test primerku simulira 2-3 godine rabljenja u roku od nedelju dana, siguran sam da ce trik svi oberucke prihvatiti i napokon raditi testove, a ne "testove".

No, posto ce verovatno biti mrka kapa u pogledu oba pitanja, ostajemo i dalje na ovom - testiraju se one karakteristike i atributi koji su dostupni danas, sad i odmah. Niko tu nista nije zaboravio, prosto u testu (ili "testu") ne mozes da pokazes ono sta nemas na raspolaganju. Ovako, pogledas uporedjene karakteristike i kupis ono sta hoces ili ono na sta si subjektivno nalozen (o cemu svedoce primeri i iz ovo topika) i ako crkne - zamenis.

Poslednja izmena:
silverglider je napisao(la):
Ovako, pogledas uporedjene karakteristike i kupis ono sta hoces ili ono na sta si subjektivno nalozen (o cemu svedoce primeri i iz ovo topika) i ako crkne - zamenis.
ovo stoji i to je u redu a sto se subjektivnog lozenja tice normalno je valjda da covek bude nalozen na ono sto mu radi bolje u mom slucaju to je seagate jer sam i sa maxtorom i sa wd-om imao uzasna iskustva (4 modela oba proizvodjaca su "riknula" bukvalno mesec dana posle isteka garancije) doduse oba puta su u pitanju bile garancije od godinu dana posle toga sam uzeo seagate (u firmi gde je covek bio krajnje realan i rekao mi ako rikne u roku od 3 godine zamenicu ti ga ja ako rikne u roku 5 godina saljem ga seagate-u i tada mora da se ceka) i prezadovoljan sam (a ko ne bi bio) i sada da mi poklonis maxtora ili wd ja ga ne bih uzeo i zadovoljan sam cinjenicom da je seagate kupio maxtora sto se mene tice jedan los manje
gore navedeno je moje subjektivno "lozenje"

Tako opet dolazimo onda do filozofije "da li proizvodjac koji je imao par dobrih serija moze da napravi i losu?" & "da li proizvodjac koji je imao losu seriju (a imali su ih bukvalno svi) moze da napravi dobru seriju?". To je sve u domenu nagadjanja i nije ni malo svrsishodnije od deljenja reviewova na testove i "testove"; tamo bar niko ne tvrdi da li ce disk crci nakon godinu, dve ili nikad - navede se sta je proizvodjac naveo kao MTBF i kolika se garancija daje, niko tu u pasulj ne gleda.

Nazad
Vrh Dno