Šta je novo?

Samsung S90D: QD OLED vs WOLED

crna_mamba1424

Zapažen
Učlanjen(a)
08.07.2024
Poena
2
Dugo sam se dvoumio između LG C4 ili Samsunga S90D u veličini od 65" i prelomio za S90D. Međutim kad sam prelistao forume vidim da se piše da postoji razlika između Samsungovog QD OLEDa i WOLEDa za ovaj model TVa i da ako nije QD OLED, da mi je bolja alternativa LG C4 onda. Listajući oglase na kp ne vidim nigde da se eksplicitno kaže da li je QD OLED ILI WOLED.
Kako mogu da prepoznam koji je panel? Jer ako je WOLED, onda bih pre uzeo LG C4.

Oglas i model sa KP:
SAMSUNG 65" OLED S90D 4K Smart TV (2024) QE65S90DATXXH

mod: ne može KP link

Poslednja izmena od urednika:
"One thing that is a bit more confusing this year is that Samsung is mixing WOLED and QD-OLED models within S90D-series sets. The 55-, 65- and 77-inch models use QD-OLED panels, while the 42-, 48-, and 83-inch sets use WOLED."

Pa da, klasika WOLED paneli koje samsung nema u tim velicinama.

QE65S90DATXXH je sigurno QD OLED.

Izvor

"One thing that is a bit more confusing this year is that Samsung is mixing WOLED and QD-OLED models within S90D-series sets. The 55-, 65- and 77-inch models use QD-OLED panels, while the 42-, 48-, and 83-inch sets use WOLED."
Znaci u sustini nema lutrije nego je po velicinama deklarisano koji je koji panel?
Pa da, klasika WOLED paneli koje samsung nema u tim velicinama.

QE65S90DATXXH je sigurno QD OLED.

Izvor
Znaci u sustini nema one panel lutrije sto se provlaci po reddit-u ili nekim forumima? Nego za Evropu svi 65" S90D su QD OLED?

Nisu svi, imas oznake na sajtu iznad.
Oznaka koju si naveo je QD OLED.

Imas u mom postu ostale oznake po modelima i trzistima pa baci pogled ako vec nisi.
Nije lutrija sa panelima ako si informisan.

Nisu svi, imas oznake na sajtu iznad.
Oznaka koju si naveo je QD OLED.

Imas u mom postu ostale oznake po modelima i trzistima pa baci pogled ako vec nisi.
Nije lutrija sa panelima ako si informisan.
Po onom linku sto si okacio koliko sam video svi od 65" su QD OLED, moguce da sam prevideo neki deo, ali nije ni bitno, bitno mi je da ovaj konkretni model QD OLED. Hvala vam ljudi na pomoci, onda ipak uzimam Samsung sigurno zahvaljuci vama :D

Pozdrav,

Da li je neko kupio Samsung S90D 65'' preko Yettela, poslao sam im mejl za informaciju da li je WOLED ili QD-OLED u njihovoj ponudi još mi nisu odgovorili i sumnjam da ću dobiti info .

A preko samsungov sajta i njihovog on line ''operatera'' sam dobio info da se za Srbiju isporučuje WOLED panel, i da je to info za njihove prodajne partnere sa sajta: tipa Gig*t**n itd

Kakva je slika na C90D kada se gleda signal sa kablovske? Kako radi upscaling? Mi treba sa plazme (Jaaako dobre) da predjemo na OLED i bash gledamo ovaj model. Sve je super kad je signal 4k, ali kad je manje?

Pa da...ali plazmu kupiti ne mozemo, moramo preci na nesto jer nam treba veca dijagonala, a da damo 200+ k da bi sisli sa konja na magarca necemo. Gleda se koja utakmica, emisija koju mozemo gledati sa detetom, no gledace se i streaming, film, igrati igrica..mi smo ljudi "u godinama" :D

Pozdrav,

Da li je neko kupio Samsung S90D 65'' preko Yettela, poslao sam im mejl za informaciju da li je WOLED ili QD-OLED u njihovoj ponudi još mi nisu odgovorili i sumnjam da ću dobiti info .

A preko samsungov sajta i njihovog on line ''operatera'' sam dobio info da se za Srbiju isporučuje WOLED panel, i da je to info za njihove prodajne partnere sa sajta: tipa Gig*t**n itd
Srećno sa tim da ti Yettelov tim komercijalista da odgovor na to pitanje. Oni nemaju pojma šta je WOLED, a i ako saznaju pa još i ako je taj tv kod njih na stanju WOLED pokušaće na sve načine da izbegnu odgovor i nateraju te da kupiš tv kako bi podigli svoje KPI-eve.

Nazad
Vrh Dno