Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Koju badu imas? Ako je 2.0 to nije nista cudno, nemam taj bag ali lista bagova koju imaju ljudi sa raspalom 2.0 je poduza.. bitno je da je telefon ispravan, probaj hard reset ili neku custom verziju.

imam 2.0 kineza custom od kad se pojavio... nigde nisam čitao da je neko imao baš ovaj problem pa sam se zabrinuo

pao je novi fles na neki novi custom i opet ista prica mislim da je otislo nesto na telefonu... koji softver da stavim da bi ga odneo u telenor jos ima garanciju jer moram da vratim one stare 1.2?
edit
ubacio sam mu i telenorovu 2.0 i opet isto... jel mogu sa ovom verzijom da ga nosim u telenor jel mogu da znaju da je flesovan? svi razgovori su mi na 0 minuta jer proveravaju to?

Poslednja izmena:
Posto vidim da se pojavio novi telefon po ceni od 19990din sim free sa 2 godine garancije, razmisljam da ga kupim.

Kakva je Bada sto se tice domacih aplikacija? Blic, B92, Osmatrac ... Posto sam cuo da je Bada dosta ogranicena sto se tice aplikacija. Da li vredi ici na ovaj telefon ili uzeti neki android u klasi?

Wave se po mom misljenju isplati kupiti samo za 100-120e a to je cena telefona starih oko 6 meseci sa garancijom po oglasima. Sa flesovanom stabilnijom badom 2.0 ili cak 1.2 moze da bude odlican feature-smart fon sa solidnom autonomijom i odlicnim zvukom i veoma upotrebljivom kamerom i 720p kamkoderom. I to je to, tako ja koristim telefon i dalje sam zadovoljan u sustini i pored bada 2.0 bagova. Za 100e u proseku to je dobar izbor ali samo za tu cenu i mozda jos 20e vise.

Aplikacija ima ali malo u odnosu na Android market, takodje domacih ima mizerno malo (parking, taksi, mozda neke sitne igrice, widgeti..) tako da znas.. mada to meni i ne smeta, kao da mi je tesko da bukmarkujem sajtove.. ali opet naravno da bi bilo bolje da postoje aplikacije.

Ni slucajno nemoj da dajes 190e za nov Wave, ako dodas jos 60e mozes da kupis Huawei P1 (ima ih povremeno u oglasima) a mozes da vidis specifikaciju i koliko je P1 mocniji od Wave-a a kuciste je kvalitetno, nije neka ''suva'' plastika.

Poslednja izmena:
hsv, zemljace... 'bem te u matematiku, 20 soma nikako nije 190 evra, vec nesto oko 175 :D

Ja se tu lomim, treba da se uzima neki telefon u tom cenovnom rangu, pa videh ovu ponudu za Wave u nekom pamfletu juce... a vec sam se resio za onaj Xperia U, ima ga po oglasima za te pare.
Deluje mi ipak, sveukupno, kao bolji izbor neg' Wave - pre svega jer ima krsten OS :)d), a potom je i DC, ima (pravih :p) 512MB rama, sasvim dobar ekran... te kameru od 5Mpix i 720p video zapis - siguran sam da nije na nivou Talasa, ali ne verujem da je nesto bas lose, ipak je to SE (u stvari, sada bez onoga "E" dela :D)... a vala je i lepsi nego li Wave.

^brate, ne radim sa evrima :d a cale mi pre neki dan rece da je mnogo pao evro.. cini mi se 105 din rece ali je verovatno mislio 115 :d
U svakom slucaju mnogo je to za Wave.

Xperia U je ok, kamera i zvuk nisu bas kao kod Wave-a ali su ipak iznad konkurencije, displej takodje ne moze da se poredi sa samoledom ali je solidan. Probao sam Xperiu U par puta u vipu, radi brzo i steta sto nema bar 3,7'' displej ali dobro..

^brate, ne radim sa evrima :d a cale mi pre neki dan rece da je mnogo pao evro.. cini mi se 105 din rece ali je verovatno mislio 115 :d
U svakom slucaju mnogo je to za Wave.
115, 115... jos je nesto i pao, bio je koji dinar jaci pre par dana/nedelja :)
Xperia U je ok, kamera i zvuk nisu bas kao kod Wave-a ali su ipak iznad konkurencije, displej takodje ne moze da se poredi sa samoledom ali je solidan. Probao sam Xperiu U par puta u vipu, radi brzo i steta sto nema bar 3,7'' displej ali dobro..
Pa to, i meni deluje kao OK fon. Znam da ovo sto si pobrojao sasvim sigurno nije na nivou sa Talasom, ali kazem, ne verujem da je lose (kao sto rekoh - a slozices se - ipak je to SE! :D)... probah i ja u Vip-u, isto radi sasvim fino, glatko... iznenadih se :)
Pritom je dizajn sasvim cool, dobar fazon sa onim delom odozdo, koji jos moze i da se zameni nekim sa drugom bojom... izmedju ona linija koja svetli... sasvim OK. I drugacije od svega ostalog, mozda najbitnije :)

A to sto nema 3.7" i nije neki problem, ionako treba u zensku ruku da ide :d

P.S. I mozda najociglednija prednost te Xperia-e u odnosu na Wave, ono sto sam ja kao prvu prednost video kada sam presao na Android... moze normalno da se surfuje do mile volje :p
I sa punom podrskom za fles... a vala i bez sporadicnog pucanja browser-a usled nedostatka memorije :d

115, 115... jos je nesto i pao, bio je koji dinar jaci pre par dana/nedelja :)

Pa to, i meni deluje kao OK fon. Znam da ovo sto si pobrojao sasvim sigurno nije na nivou sa Talasom, ali kazem, ne verujem da je lose (kao sto rekoh - a slozices se - ipak je to SE! :D)... probah i ja u Vip-u, isto radi sasvim fino, glatko... iznenadih se :)
Pritom je dizajn sasvim cool, dobar fazon sa onim delom odozdo, koji jos moze i da se zameni nekim sa drugom bojom... izmedju ona linija koja svetli... sasvim OK. I drugacije od svega ostalog, mozda najbitnije :)

A to sto nema 3.7" i nije neki problem, ionako treba u zensku ruku da ide :d

P.S. I mozda najociglednija prednost te Xperia-e u odnosu na Wave, ono sto sam ja kao prvu prednost video kada sam presao na Android... moze normalno da se surfuje do mile volje :p
I sa punom podrskom za fles... a vala i bez sporadicnog pucanja browser-a usled nedostatka memorije
:d

To me izjedalo na waveu...Telefon je mrak, kvalitet izrade ledi, al samo ta bada sto mi je zivaca pocupala pa to je strasno...Razmisljam se da ga ne prodajem, mozda jednog dana i srede taj modem sa androidom pa ga ostavim za sebe i neke hard core uslove za rad...

Pa i ja mislim da se ne isplati prodavati.. bar ja necu jer bi u skladu sa ponudom i cenama 2 godine star Wave mogao da trazim 80e a mnogi za n95 Nokiu danas traze toliko :d
Ako nista drugo ne postoji bolji feature phone od talasa ;)

Problem surfovanja je resen novom Operom.Sada to odlicno ide!

Sta ja da kazem,uzeo sam wave 2 za 190 e u martu ove godine :d i da ga sad prodam za 120 ahaaa,pazi da necu
Inace tel je nevidjeno podcenjen sto se tice cena...al' bas me briga,ja sam racunao na odredjene slabosti i prilikom same kupovine a ono sto me je privuklo ovom telefonu i dalje me odusevljava...i to ne samo mene-nema ko nije rekao wauu kad ga je uzeo :D:guitar:

Evo bas juce me drug pita sta da uzme,kaze nije mu bitan android itd,ja mu pokazem moj tel.Lik je odlepio smorio me juce da mu posaljem neke dobre na oglasima iiii od danas je Waver :beat:
Uzeo je lepo ocuvan wave 1 za 9000 din

Ljudi moji, imam karaWave (crn je pa mu tepam), na njemu Badu 1.2 i nikada nisam imao problema ne samo sa surfovanjem, već sa bilo čime o čemu vi pišete, pa se pitam da li mi uopšte imamo iste telefone. Da odmah pojasnim, nikakve kuvane, pohovane, pečene romove nisam na njega instalirao, već samo zvanični update, onomad kad je bio.

Ajde ucitaj benchmark forum na telefonu, kreci se malo po podforumima, temama, ako ti ne ugasi app zbog nedostatka memorije, onda imas kolekcionarski primerak koji mnogo vredi :D
jedino ako ides preko opere mini

^ :D :d Posebno na badi 1.2 surf predstavlja mucenje..

Na 2.0 sa operom mini je ok, sasvim upotrebljiv pretrazivac mada zna da izbaci ''not enough memory'' jednom nedeljno.

Na 1.2 je bio prakticno neupotrebljiv za net,na 2.0 bolja situacija ali sa izlaskom Opere tel je progledao.
Sada znam iz cistog zezanja da otvorim po 5 tabova :d

kolekcionarski primerak koji mnogo vredi
:laugh:

Poslednja izmena:
Meni ni jednom nije izleteo iz Opere ono kratko vreme koje sam istu koristio na Badi 2.0. Da li to znaci da je i moj bio koliko-toliko nadprosecan? Do djavola, znao sam da sam trebao skuplje da ga prodam ... :D

^ lol ni meni moj,zato ga necu ni prodavati :D

Inace ovaj Viber zaista lepo radi:happy:
Evo fore kako da ga instalirate(na wave 1/2) veoma jednostavno i bez flesovanja.

1. spojite tel. na komp
2. upalite stune 1.06
3. nadjete sledeci fajl KonaConfig.ini gore browser->Osp->Applications->8d7uw8z551->Data i iskopirate ga negdje u komp
4. promijenite taj fajl tako sto u redu "KonaC12=" dodate sledece "GT-s8600", znaci nakon editovanje treba da stoji "KonaC12=GT-s8600" (bez navodnika)
5. vratite taj fajl na istu lokaciju odakle ste iskopirali
6. na tel. otvorite samsung apps i skinete viber
7. uzivajte :cool:

Poslednja izmena:
^ lepo je to al imamo vec dovoljno chat programa :d gde su bre free pozivi

Ajde ucitaj benchmark forum na telefonu, kreci se malo po podforumima, temama, ako ti ne ugasi app zbog nedostatka memorije, onda imas kolekcionarski primerak koji mnogo vredi :D

Vitlačio sam danas po Benchu, najnormalnije je radio, nije ni štucnuo. Ipak je to karaWave! ,)

Vitlačio sam danas po Benchu, najnormalnije je radio, nije ni štucnuo. Ipak je to karaWave! ,)

Na osnovu cega tako mislis? :) Bilo bi i vise nego lepo.. Wave III bi tada bio bas dobra kupovina, GS+ hardver u alu kucistu sa power led-om, ipak je 3,3'' na Wave I mala dijagonala za danasnje standarde, posebno sa surf a 4'' super amoled je nekako taman.

Na osnovu cega tako mislis?

Pa na osnovu " working JB on Wave " ? Uspesno je portovan mozda neko uspe da skrlja modem na njemu, sa ispravnim modemom i jb na njemu to bi bila lepa spravica i " pospesila " bi prodaju ovih koje imamo :d

Pa odavno ima JB na talasu :) Mrzelo me sve da citam pa sam mislio da imas info da je neko na pragu resenja za modem, ovako je to samo jos jedan android port, ics, jb, i opet nista od poziva, sms.. :)

Ma gde bre, tek onda ne bih prodao, nema razloga, mozda bi mogao i voodoo soundfix da se odradi, wave ostaje dozovotno u mom vlasnistvu makar kao neunistiv muzicki i kamera fon :D

Poslednja izmena:
Molim za pomoc. Ne mogu ni da primim, a ni da prekinem poziv. Kad me neko zove,pojave se i crvena i zelena slusalica,ali ni jedna ne reaguje na dodir. Poziv mogu da prekinem samo slanjem poruke. Kad ja pozivam,sve je u redu.

Nego sta nego mnogo ali to je vec tradicija, svaki Samsung u ofisl prodajnom mestu je kostao duplo skuplje nego sto vredi, od X600, D500, E720 itd do najnovijih modela.

Vrh Dno