Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Dugo nista nisam pratio, ne razumem zasto mi u kiesu nema vise Samsung apps? Ne mogu da skinem nDrive

ljudi imao sam isti problem na kiesu. ono sto vam car kaze zadnja verzija kiesa je 152.
ja sam izvadio memo karticu, resetovao telefon i tek onda mi je bilo sve uredu. normalno kopirajte sve sta mozete iz tel na karticu.
nazalost igrice nemogu ni na pc, ali teme sam prebacio na memo i sad mi stoje pojedinacno u kartici.

ljudi gde nam je os 2. cujem da su filipini dobili. koga ne mrzi nek proveri pa nek nam javi..

Ovaj KIES i uopste Samsung Apps je najveca glupost koju sam u zivotu video

Napravio sam nov nalog na appsu, Odabrao Spaniju kao zemlju, dodao nalog i na fonu i obrisao stari, i dalje mi nudi nas Apps sa dinarskim cenama, a kad probam iz browsera na Samsung appsu da skinem nesto, logovan, samo vrti stranu u krug...vrlo iritirajuce

Kako to zaobici?

Ovaj KIES i uopste Samsung Apps je najveca glupost koju sam u zivotu video

Napravio sam nov nalog na appsu, Odabrao Spaniju kao zemlju, dodao nalog i na fonu i obrisao stari, i dalje mi nudi nas Apps sa dinarskim cenama, a kad probam iz browsera na Samsung appsu da skinem nesto, logovan, samo vrti stranu u krug...vrlo iritirajuce

Kako to zaobici?
probaj ponovo da napravis nov nalog sa drugim mejlom. kiesi prepoznaju naloge po mejlu. drugo sta ce ti spanija, vise nema dzabe ndrive, ako si zbog toga hteo, trece ja navijam za ruski aps preko kiesa naravno. oni su najeftiniji i najbolji.

Stavio sam nov mail, znao sam za to
pise da je ndrive besplatan

Kako da otvorim sa fona neki drugi apps sem naseg, ima li resenja za to?

Stavio sam nov mail, znao sam za to
pise da je ndrive besplatan

Kako da otvorim sa fona neki drugi apps sem naseg, ima li resenja za to?

e ako to i dalje zeza obrisi kies, ponovo ga instaliraj pa ce te pitati koju zemlju hoces.

moze preko fona ali jebada. idi iz apsa u fonu na podesavanje pa samsung aps pa dole u dnu desno nasa zastavica, pritisni i dobijes izbor koju zemlju hoces. samo da znas gde god da odes i hoces da kupis, izletece ti u dinarima. znaci nas te aps prati i neda nikome da ti uzmu lovu. mnogo nas vole. zato jedino preko kiesa, gde hoces ulogujes se, registrujes karticu i picis.
gore sam se malo zzezao, fon nudi placanje preko tel racuna i zato je u dinarima, a zasto nasa cena aplikacije a ne doticne zemlje, pa konvertovanje u dinare, e to jeste zezanje, tj. otimanje.

Poslednja izmena od urednika:
1. Instaliraj preko KIESA ndrive sa linka http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=000000042822
2. skini sa linkova iznad rar sa licencnim fajlovima, ima tri fajla i njih ces ubaciti na karticu na sledecoj adresi:
KARTICA:\Others\__@@bada_applications@@__ i ovde odradi search "Ndrive", kada nadje dir u kome se nalazi udji u njega. Kod mene je to dir y0250j52st a i kod tebe ce biti ako instaliras ndrive sa linka iz tacke 1.
dalje...udjes u y0250j52st pa u Data folder i tu kopiras TRI LICENCNA FAJLA iz rara koji si skinuo. Tacna sdresa na kartici za lokaciju licencnih fajlova je:
KARTICA:\Others\__@@bada_applications@@__\y0250j52st\Data
3. Preostaje ti samo da skines opet sa vec postavljenog linka mapu srbije, u ubacis je na sledecu adresu, opet u istom folderu gde si kopirao licence, ne moras ni da izlazis iz foldera, samo nastavi dalje tj. ka adresi:
KARTICA:\Others\__@@bada_applications@@__\y0250j52st\Data\NDrive\maps

i to je to!

Jako dobro objasnjeno ali ja imam 2 problema. U samoj aplikaciji KIES koja je poslednja verzija ja nemam deo sa aplikacijama. Drugo, kada idem na sajt samsung apps i sa ovog linka kliknem na download on jednostavno vrti ono, pozove Kies i tako ostane, tj vrati me na poslednju stranu na kojoj sam bio na samsung appsu. Ima li varijanta sa takozvanim spufovanjem ndrive-a (valjda se tako kaze) i kako tu varijantu odraditi ?

Poslednja izmena:
Sta bre sad ti mudrujes, zivota ti... sta bre da instaliras sa sajta, koji drugi... i koji taj drugi da ti (mozda :d) ponudi novu verziju? :D:D:D

Evo ovako: ti sad imas verziju 2.0.2.11071_128. Istu verziju imam i ja, samo sto meni iz nekog razloga prijavljuje postojanje nove verzije i nudi mi da je skinem, a tebi ne.
Anyway, screw that - odes lepo na Samsungov sajt i skines v2.0.3.11082_152, koja je poslednja i trenutno aktuelna. I to je to, nema sta ko da ti nudi novu il' noviju verziju :D

Ili jos prostije: UD'RI! :smoke:
http://org.downloadcenter.samsung.c.../20110512115717796/Kies_2.0.3.11082_152_4.exe
Pa brate, kad sam isao na samsungov sajt bila je 2.0.2... verzija, nije 2.0.3..., pa rekoh mozda ova moja 2.0.2... neka sugava a ova sa sajta mozda se prevari i ponudi update, sa samsung sajta sam i mislio da skinem, a ne sa sajta Ministarstva prosvete... :D :D :D
Fala, fala za link, ce skinem i zavrsim sve... :D

Ja imam poslednju ali ne radi mi skidanje aplikacija.

Jako dobro objasnjeno ali ja imam 2 problema. U samoj aplikaciji KIES koja je poslednja verzija ja nemam deo sa aplikacijama. Drugo, kada idem na sajt samsung apps i sa ovog linka kliknem na download on jednostavno vrti ono, pozove Kies i tako ostane, tj vrati me na poslednju stranu na kojoj sam bio na samsung appsu. Ima li varijanta sa takozvanim spufovanjem ndrive-a (valjda se tako kaze) i kako tu varijantu odraditi ?

i treba da te baci u kies, ali pre toga moraces da update-ujes kies ili da ga izbrises i opet instaliras, zatim da se registrujes na samsung apps Spain sa nekim mail-om i logujes u kiesu pa onda trazi taj ndrive iz kiesa ili ga pozovi preko linka sa spanskog sajta!

ukoliko nemas samsung apps u kies-u uradi sledece

start -> run pa kucaj regedit pa tu ides na sledecu putanju
HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Samsung i tu obrisi direktorijum KIES 2.0
pokren opet kies i imaces samsung apps

Pa brate, kad sam isao na samsungov sajt bila je 2.0.2... verzija, nije 2.0.3..., pa rekoh mozda ova moja 2.0.2... neka sugava a ova sa sajta mozda se prevari i ponudi update, sa samsung sajta sam i mislio da skinem, a ne sa sajta Ministarstva prosvete... :D :D :D
Fala, fala za link, ce skinem i zavrsim sve... :D
Da ne gresim dusu - moguce je da je u vreme kada si ti isao i dalje na sajtu bila v2.0.2 :)
Ipak, ja kada sam kucao "Kies" na googletu - prva tri linka koja su ispala su bacala na download upravo verzije 2.0.3 :)

Nego, mene vise buni kako i zasto je meni izbacivalo obavestenje da postoji novija verzija Kies-a, a tebi nije... a obojica smo u tom trenutku imali istu verziju na kompu! :D

Da ne gresim dusu - moguce je da je u vreme kada si ti isao i dalje na sajtu bila v2.0.2 :)
Ipak, ja kada sam kucao "Kies" na googletu - prva tri linka koja su ispala su bacala na download upravo verzije 2.0.3 :)

Nego, mene vise buni kako i zasto je meni izbacivalo obavestenje da postoji novija verzija Kies-a, a tebi nije... a obojica smo u tom trenutku imali istu verziju na kompu! :D
Znaci najozbiljnije, isao sam na sajt sad u sredu ili cetvrtak, da proverim, posto na RS forum pisali da izasao update za Kies, a kod mene ga nema, jedino bio ovaj update za Apps, ali nije hteo da se pokrene...ma mene kad je Kies u pitanju nista vise ne buni, ne cudi, ja gori softver nisam video!

Pazi, meni - koliko se secam za ovih godinu i po dana koliko se "druzimo" - nikada nije pravio problem... ali da je realno krs - krs je. Mnogi su imali slinih muka sa istim. Ovaj tvoj primer je samo jedan u nizu.

A nema ni neku upotrebnu vrednost... backup imenika, flesovanje firmvera i to je to. Za ostalo ga ne treba ni paliti. Mada i ove dve akcije mogu da se rade drugim programima, prema tome... :)

Ja i Apps slabo sam koristio, vise preko mobilnog, nisam zaludjen za gomilom aplikacija, Kies mi najvise radio kad bili oni vauceri... :D ma samo da dodje Bada 2.0 i necu ni da ga palim vise, osim sto nikakav i RAM mi jede... :)

i treba da te baci u kies, ali pre toga moraces da update-ujes kies ili da ga izbrises i opet instaliras, zatim da se registrujes na samsung apps Spain sa nekim mail-om i logujes u kiesu pa onda trazi taj ndrive iz kiesa ili ga pozovi preko linka sa spanskog sajta!

ukoliko nemas samsung apps u kies-u uradi sledece

start -> run pa kucaj regedit pa tu ides na sledecu putanju
HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Samsung i tu obrisi direktorijum KIES 2.0
pokren opet kies i imaces samsung apps

Uradio kako si rekao i dalje nemam apps u Kies-u. Neka alternativa ?

U nekom od prethodnih postova, skorasnjih, su postavljeni linkovi i objasnjenje za instaliranje ndrive-a kao i resenje za problem nestanka samsung apps-a posle update-a kies-a.

Na maltene svakoj strani se postavlja isto pitanje. Znaci samo malo prelistavanja teme i moze se doci do resenja.

Inace pominju se svakojaki datumi izlaska bade 2.0
Ono sto sam ja cini mi se procitao, bilo je neko zvanicno saopstenje iz Samsung-a je 06.10 medjutim videcemo.

15. pocinje prodaja Wave-a III, sumnjam da ce bada 2.0 pre.
Resenje za apps u kiesu imas na poslednjim stranama, sve lepo objasnjeno, savetujem da skines kies 1.5 i odradis ono sto sam napisao.

Pa ako bi napisao i na ovoj strani smanjio bi se broj istih pitanja bar u ovim zadnjim stranama thread-a. Kad vec modovi nisu stavili u sticky...

Novi Kies stari problem, aj jovo nanovo u registry i eto ga Apps, Boze koje djubre!!! :wall:

@sasa84

Da, data su objasnjenja koja sve objasnjavaju ali nista ne resavaju, jer ne rade.

Cek, ne radi ni promena "Region" stringa? Meni je to uradilo posao na tri kompa.

15. pocinje prodaja Wave-a III, sumnjam da ce bada 2.0 pre.

Upravo, prvo ce da prodaju jedno W3 miliona komada i tek onda ide 2.0 za stare modele kako bi pospesili prodaju

Promena string regiona, opet nece da svuce aplikaciju sa appsa, u infou za ndrive pise da ima 3 licencna fajla a ima samo jedan, ukratko-nista sto je u zadnjih nekoliko strana predlozeno. Osposobio sam Navitel poodavno te imam kakvu takvu navigaciju, ali mape su vrlo lose ne racunajuci bg.

Pogledaj post 3079, skini fajlove, prati upustvo iz licenca zip-a (dovoljan je samo taj jedan fajl) i radice ti 100%.
Sto se tice kies-a sa instalacijom poslednje oficijelne verzije promenom regiona US na UK u HKEY_CURRENT_USER => Software => SAMSUNG => Kies 2.0 pojavice ti se samsung apps.

Evo po ko zna koji put.

Ovde sam procitao da treba da se obrise string za Kies 2 u regeditu, te sam tako i radio...nisam video info za promenu stringa, koji evo radi. Sad imam Apps u KIES, bacam se na install navigacije

Pogledaj post 3079, skini fajlove, prati upustvo iz licenca zip-a (dovoljan je samo taj jedan fajl) i radice ti 100%.
Sto se tice kies-a sa instalacijom poslednje oficijelne verzije promenom regiona US na UK u HKEY_CURRENT_USER => Software => SAMSUNG => Kies 2.0 pojavice ti se samsung apps.

Evo po ko zna koji put.

E ovo je pomoglo. Ovaj post zlata vredi. Bravo faco. Sad odavde kad smo osposobili SApps ide glatko prateci uputstva sa prethodnih strana.

Meni nece da instalira ndrive, pukne na nekom procentu, probao sam bar 20 puta. Bas mi se ne da...A applist je sto se navigacije tice, beskoristan (ako i dalje mora da bude povezan sa racunarom da bi se aplikacija pokrenula)

Da ubuduce ne bi imao probleme sa kiesom i applistom itd, preporucio bi ti da (obrisani softver koji si instalirao ionako moze da se nadje na netu) da resetujes uradis master reset na tel, deinstaliras kies kao i samsung usb drajvere. resetujes racunar, obrises sve sto je kies ostavio u registry bazi (ako je nesto ostalo), makar ono sto se nalazi u HKEY_Current_User Samsung i HKEY_Local_Machine Samsung kao i folder samsung u Program Files.

Posle toga skini najnoviju verziju kies-a 2.0.3 instaliraj i veruj da ne bi trebalo da bude problema. Evo svaki postupak koji sam ti predlozio kod mene trenutno radi. Ako te ne mrzi odradi ovo.

Ne mrzi me naravno, nego sve cekam finalnu Badu 2, i onda bih se cimao bez veze samo zbog navigacije.

Imam samo jos jedno pitanje-zasto mi ne prikazuje imaena osoba koje imam u imeniku kad imam npr propusten poziv, vec samo brojeve? To je pocelo da mi se desava od updatea na Badu 1.2

Ima li ko od vas na Bada 1.2 sistemu problem sa proverom mail-ova? Naime, kada god hocu da proverim ima li novih mail-ova, klijent stalno ucitava vec proverene mail-ove do maksimalnog broja za download!

Na bada 1.0 kada roknes preko onog widget-a da proveri nove mail-ove...ukoliko nema novih, ne desava se nista, a na bada 1.2 ukoliko nema novih mail-ova on pri svakoj proveri skida stare mail-ove i to skida onoliko koliko je podeseno da bude max ograniceno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno