Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Kao sto rekoh milion puta: samo da su portovali android na badu, i svi problemi reaeni :)

inace, ne verujem da ce biti potrebna bada 1.2 za prelazak na 2.0 iz prostog razloga sto je bada 2 nov OS, a ne nadogradnja 1.2

iskreno se nadam

Meni je zanimljivo to sto ovi sa XDA nisu uspeli da razbiju Wave odn delimican uspeh. Sto znaci da je posao odradjen kvalitetno a dokazuje se stabilnoscu sistema.

Bada je odlican sistem i jedini koji sam ja probao da da je sa prvom verzijom bio ovako dobar... Za popularnost Bade i sam proces razvoja je kriv direktno Samsung, nekako kao da su sa uspehom Galaxy linije totalno zaboravili na Badu, a da su samo ulozili malo veci napor na promociji ovog sistema i modela, Bada bi bila daleko prihvacenija medju narodom

moze na pm kratki tutorijal kako instalirati neku finu navigaciju? ovaj route 66 ne hvata satelit

Ma hvata, makar posle nekog vremena... samo sto mu je mapa za nasu zemlju ocaj, te je totalno neupotrebljiva navigacija.

Ali u svakom slucaju, nek' ti neko posalje NDrive, to je valjana navigacija za Wave ;)

a kako ide instalacija ? bas sam noob

Sve o Ndrive imas na RapidSerbia forumu, pisao sam ti vec.

Valjda ce u 2.0 badi srediti to hvatanje satelita, nekada je munjevito a nekada se nacekas.. ima fora nesto da se odradi preko multiloadera i pomaze 100% ali ima dosta toga da se procita pa me je mrzelo :d Cekam da oni to srede u 2.0 :)

A u sustini mi nije tesko da ukucam *#4097*4097#

Ovde u Application setting u GPS Device Type [skrolujes dole] stikliras BUILT IN umesto HYBRID. I ovo je dovoljno a za munjevito hvatanje satelita ja pre svake upotrebe u ovom meniju [cim ukucas sifru] idem na opciju 6 i delete GPS data ;) Nije mi tesko, posle toga za 5-20 sekundi koristis GPS.

Poslednja izmena:
Meni je ovo spansko selo. Nema neki jednostavniji nacin da se ubaci Ndrive ? Rade li to u nekom servisu za mobilne telefone ? Instalirao sam malopre Kies nece da prepozna telefon. Restartovao sam, i sve ali nece. Nece ni kao mass storage, nista. Samo ga vidi kao unsupported device. Koja je to munja ? Nije valjda taj Kies toliko bagovit ?

Skini neki drugi KIES i revo uninstallerom obrisi sve repove starog, i samo polako, nisi lud da placas servisu instalaciju Ndrive-a, i ja sam se malo namucio na starom Wave-u ali sam uspeo.
Ajde mozda cu i ja da zbudzim Ndrive sutra na novom telefonu pa cu da ti napisem sve detaljno kako i sta, ako budem imao vremena da se sutra cimam oko navigacije..

Ma ne verujem da je to neka lova, da mi instalira navigaciju ..
Koji imas novi telefon, Wave ??

Pa da- izgubio jedan iz telenora- uzeo polovan takodje iz telenora :) Sta drugo mogu da kupim za 150e ? neki mini android sa krs hardverom i losim ekranom.

Onda se cujemo ovih dana sta i kako :D Oko instalacije ndrive-a.

Sa RS foruma :
Evo ja sad prihvatio nove uslove na samsungapps-u!!! Vezano je za mogucnost placanja aplikacija!!! Sad sam probao i uspeo preko zaduzenja na racun. Ima varijanta preko zaduzenja na racun i preko kreditne kartice, pa ko voli nek izvoli. Nadam se samo da ce sada biti mnogo vise onih korisnih aplikacija

A ono sto je pateticno :
A pogledajte koja je valuta u srbiji kad mi telenor skine sa računa!???????

20110922101358.jpg

:d :d :d :d

Da imam para za advokate poskidao bih sve zivo i platio bih standardni racun od 1750din, ovo sa kunama me ne interesuje to nije moja valuta :d

Edit : upravo su prebacili u rsd :)

Samo steta sto sam poskidao sve sto mi treba i ne treba preko onih hrvatskih i arapskih vaucera :d

Poslednja izmena:
I meni je u dinarima, u principu nema nista toliko zanimljivo, sve smo ovo vec imali spufovano, nema nasih navigacija, ima ndrive i sigic od 2000 do 4400 dinara u zavisnosti od zemlje. Nestao je onaj cuveni update.

Smara sto su teme pomesane sa aplikacijama ali dobro, moze da se ode tamo po kategorijama i filtriraju ove aplikacije sto se placaju.
Ali ajde da se ne lazemo, sta nam to toliko treba na mobilnom ? ;) Ja sam preko vaucera poskidao dosta sitnih igrica i aplikacija i koristim 10% od toga, aplikacije za gps/voznju bajsa i fruit ninja, hoops, bruce lee hd i plants vs zombies, a i ovo koristim u pm :)

U mom slucaju je ovakva situacija- uzmem Android telefon, odem u market, balim kao na neke aplikacije, skinem ih i probam- ravnodusan kao na novi album rhcp :d

Za iole ozbiljnije programe imam brate komp, video i mp3 plejer kao i druge funkcije su po defaultu odlicni na badi/wave-u i to je to :) I da, foto/image editor je na nivou photo filtre-a za pc skoro.

Svrstajte me u nezahtevne ili prosecne korisnike- samnom je situacija takva :)

Jedino bih voleo neku aplikaciju za mp3 plejer ali da ima detaljne ekvilazjere jer sam na starom k810i navikao da za svaki bend cak i pesmu podesavam kako mi odgovara.

Nista vise mi ne pada na pamet.

Poslednja izmena:
hsv mogao bi da napravis i kraci video tutorijal za install ndrive na wave kad vec radis onda i da snimas ;)

Ne mogu danas da se cimam oko toga, u sustini je lako tj kao sto pise na rapid serbia forumu, samo pratis to. Ali.. meni se npr desilo da neki se neki fajl, koji moras da obrises da bi zalecio, jednostavno sam od sebe vracao i zaboravio sam kako sam to resio..

Za pocetak skini ti iz spanskog appsa store-a Ndrive za dz ;)

Ne mogu danas da se cimam oko toga, u sustini je lako tj kao sto pise na rapid serbia forumu, samo pratis to. Ali.. meni se npr desilo da neki se neki fajl, koji moras da obrises da bi zalecio, jednostavno sam od sebe vracao i zaboravio sam kako sam to resio..

Za pocetak skini ti iz spanskog appsa store-a Ndrive za dz ;)

skinuo sam iranski n11, kako sad da ubacim nasu mapu? inace radi odlicno, cak imam i Milicu ali nazalost ostao sam na Teheranu.
Ako znas, napisi mi potanko gde da skinem, sa cim da skinem, kako da ubacim itd. imam samo 63 godine i imam debelu volju da posle godinu i vise dana posedovanja s8500 i najnovijeg os 1.2, da konacno nabacim gps.

E pa ne znam kako ide za taj iranski n11.. mislim da jos nije zalecen.

Po ko zna koji put, covek vam je dao link za Ndrive koji savrseno radi, uputstvo sa rapid serbia foruma. Moras da skines Ndrive iz spanskog apps-a.

Pitanje je da li je i dalje besplatan Ndrive na spanskom appsu...

Ajooooj :d

Skinuo sam Storm Radio Recorder, nije los program, dz je i ima dosta zanrova i stanica, i zabodem slucajno Christian Hip Hop :laugh::laugh: :d:d

Gods Fam- life is not a game

in the church, spirit shockin', hip hopin', never stopin' :d :d :d

tako ide text :-devil-:

Poslednja izmena:
Ajooooj :d

Skinuo sam Storm Radio Recorder, nije los program, dz je i ima dosta zanrova i stanica, i zabodem slucajno Christian Hip Hop :laugh::laugh: :d:d

Gods Fam- life is not a game

in the church, spirit shockin', hip hopin', never stopin' :d :d :d

tako ide text :-devil-:

A jel ima u pesmi i kad ce Bada 2.0 ili da idem ja u crkvu, pa da mi pop osveti Wave i pomoli se za sto skoriji update... :D

Pa oktobar, tada pocinje da se prodaje Wave III, mozda i pocetak novembra :d

Cene nisu bitne, bar ne toliko, najbitnije je da smo dobili opciju ( u Srbiji ) mislim, da se mogu kupovati preko telefona, samo da jos zazivi a biracemo po kvalitetu.

O cemu ti to? Kad smo dobili opciju kupovne aplikacija u Srbiji?
Cene nisu bitne, bar ne toliko, najbitnije je da smo dobili opciju ( u Srbiji ) mislim, da se mogu kupovati preko telefona, samo da jos zazivi a biracemo po kvalitetu.

Vrh Dno