Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

imate na aps,u UNPACKED aplikaciju, daje sve novosti od samsunga, tu ce te saznati odmah kad bude,
imam i ja jedno pitanje,
imam wave godinu dana i sve je bilo oki sa kiesom do sada. sad mi vadi mast. ponudi mi da azuriram, pa kada prihvatim, izbaci mi da mi fali 14 mb. ili da mi nije napunjena baterija. pre nego sto mi izbaci to ****** prekine kontakt sa telefonom. resetovao sam telefon i opet sve isto.
imam 1.2 a valjda mi nudi nesto poboljsano. nije mi do poboljsanja 1.2 nego se bojim da ce me zezati kad dodje 2.
hvala unapred.

Ljudi,totalno sam zbunjen pa mi treba mala pomoc prijatelja.Ovi telefoni koji furaju bada os su odlicni a takodje i poprilicno jeftiniji od android ekvivalenata.Sad,evo citam malo o badi 2.01 i opet neko rece da ne podrzava flash 10 i opet neka gomila stvari ne radi kao android blabla i slicno.Jel moze neko objektivno da kaze da li ovo vredi uzimati ili ne?Ja bih rado isao na ovaj fon jel ga na trzistu mogu naci za iste pare kao i recimo wildfire s od koga je neuporedivo hardverski jaci.Da napomenem da mi je flash podrska jako bitna uz dobar wifi signal,podrska za pustanje video formata(hd? ako je galaxy s hardver treba da radi i na wave 2) i naravno trajanje baterije.

Moras sam da procenis.
Bada 2.0 ce imati flash lite 4, da li ti je to dovoljno- nemam pojma. Video reprodukcija je odlicna, cpu je brz pa je i premotavanje munjevito, default video plejer je najbolji koji sam ikada video.
Kao sto si rekao Galaxy S hardver u alu kucistu ali 384Mb rama, 128Mb je izgleda rezervisano kao vRam.
Meni Android trenutno ne treba, bads 2.0 deluje ok, ti proceni. A autonomija je odlicna.

Slazem se da za tu cenu mozes samo polovan Wildfire da uzmes i da je Wave dosta jaci. Ili Omnia7 ali je to wp7 telefon i malo slabiji hardverski..

Nego, jeste izvalili u apps-u preko mob, moguce je skinuti neke HD igre, fruit ninja itd za dz :)

Poslednja izmena:
Nego, jeste izvalili u apps-u preko mob, moguce je skinuti neke HD igre, fruit ninja itd za dz :)

zS8z3.jpg

To neka promocija danas.

Poslednja izmena:
Svi je sa nestrpljenjem cekamo, najavljena je za septembar. Videcemo

Ma oktobar je realan, a dobicemo medju prvima apdejt, kao i 1.2 sto smo dobili.

http://www.svezamob.rs/drzaci-za-automobil-motor/drzaci-za-motore-i-bicikle/univerzal

Meni ova stvarcica bas treba ali nije ni jeftina tako.. uglavnom cekam da vidim kakav ce biti Wave III i za koliko je realno da cu ga pazariti :-devil-: pa onda pada odluka..
Isao bih na opciju da donese caletov i moj ortak iz Nemacke. :smoke:

Ja vise nemam bada sports :wall::wall:

A nigde nema dz.. bas mi treba.

Nego ljudi, jel vidite vi koliko rama dobismo? :p

http://www.svezamob.rs/drzaci-za-au...verzalni-drzac-za-motocikle-i-bicikle-model-1

ljudi jel vam se desilo nekad da Windows ne prepoznaje fon... Ja danas nikako da konektujem Wave na komp, ukljucim i Kies i Mass storage ma jok, ni da cuje...

Nikada, verovatno ti se sistem zabagovao ili je skroz vrisnuo..

Izgleda da je do kabla (inace taj kabl cuvam jod od V8-ce ). Moracu neki drugi da probam...

prvo probaj da izbrises drajver pa ponovo uguraj kabl ili na drugi usb ulaz na pc,u

ljudi jel vam se desilo nekad da Windows ne prepoznaje fon... Ja danas nikako da konektujem Wave na komp, ukljucim i Kies i Mass storage ma jok, ni da cuje...

meni je zabagovao tako kad sam kupio fon... resio sam problem tako sto sam otvorio regedit i obrisao sve vezano za samsung wave i kies... instalirao opet kies, on instalirao drajvere i radi i dalje bez greske ;)

Problem je def bio do telefona... Znam za Kies i njegove bubice, ali windows uopste nije ni prepoznavao kao da je tel nakacen na komp (ni u mass storage modu), niti je tel prepoznao da se radi o usb konekciji (osim kad ga restartujem, ali i kada prepozna Windows ne daje reakciju :) ), niti kad se udje u download mod. Jednostavno, punjenje radi OK, ali usb konekcija kao da je mrtva.
Naravno nisam bio lenj nego sam nasao jos jedan Wave i sa njim nije bilo tih problema... I onda sam kasnije otisao i zamenio za Wave II :)

edit: Sreca pa je i ovaj SLCD sto Samsung ugradjuje u Wave II fenomenalan, inace bih se iznervirao :D

Poslednja izmena:
Pa dobro, sada imas veci displej :) Odlican je taj s-lcd, zamisli da si presao na neki glupi stariji htc ili se ekran..

Stvarno je dobar, zadesilo se juce da sam imao kod sebe Desire (SLCD verzija) i ne znam ko njima pravi displeje, ali ovaj na Samsungu mi se cini kao prilicno bolji.

Evo i ja postadoh vlasnik ovog telefonceta. Ima badu 1, dakle nije updateovan uopste odkad je kupljen. Ako moze neki savet od iskusnih bad-ass-a :D Najpre bih odradio update bade na poslednju verziju a potom bih gledao da sredim navigaciju. A nakon toga bih voleo i da mogu da saznam kako se brisu instalirane aplikacije, igre i tako dalje ? manipulacija widget-ima, kako im menjati mesta, kako ih ukloniti ? To mi je sad prvi talas pitanja dok se ne naviknem malo na telefon.

Nema ti neke razlike izmedju bade 1 i 1.2, a 2.0 treba da izadje uskoro, idi direktno na nju.
Sto se widgeta tice, imas dugme widgets gore levo, pritisnes ga i ako hoces da uklonis vidget, drzis prst na njemu trenutak, u povuces na dole u listu ostalih koji nisu aktivni. Dodajes tako sto izaberes neki iz liste jednostavnim klikom. Ako ti se pojavi prazna strana bez widgeta i hoces da je uklonis , okrenes telefon 90 stepeni u panorama mod, imas crveni X na praznim stranama, i to je to

Sjajno. Sad sam skapirao te stvari. A sto se tice navigacije ? Kako da nabudzim da sljaka ? Odakle da nabavim, koji je postupak instalacije ? To moze i na PM zbog zna se cega vec :p Svaka pomoc dobrodosla. Odakle se snabdevate aplikacijama generalno ? Treba li mi Opera mini pored default browsera ? Postoji li neki player koji moze da ucitava externe titlove ?

Imas temu na rapidserbia, o Wave-u uopste i posebna tema za navigaciju. Moj savet da ides na 1.2 badu, ima poboljsanja, swype pisanje teksta, flac podrska, a i neke aplikacije zahtevaju 1.2.

To je u zavisnosti od brzine konekcije 10 min cekanja prosek, samo pustis da se apdejtuje, samo next i cekas da dodje do kraja i nema problema. I poskidaj ove dobre aplikacije sto su na promociji.

Kad se odradi upgrade OS dal se gube vec instalirane aplikacije ? I podesavanja, pass-ovi i sl ? kad hocu da prebacujem albume slozene po folderima dal je jedino ispravno da to radim preko KIES-a ili moze i iz Win-a direktno na mem karticu preko citaca kartica ? Kao sto se da primetiti totalni sam noob sto se tice smart phone-ova :)

I dal postoji neki player koji cita externe titlove za divx (xvid) filmove ?

Poslednja izmena:
Ne gube se aplikacije ako se ide update iz KIES-a, nista se ne gubi cini mi se...
Probaj NapiPlayer , meni je odlican :)

Znaj da je meni zakucao tel posle kies update-a fona, i morao sam da flesujem. Budi spreman za to ako se desi, javi se za neke linkove na pp ako ti bude trebalo. Na Badu 1.2 sam presao samo zbog podrske za FLAC, ostala poboljsanja sto se moje uporebe tice maltene ne postoje

onda da ne prelazim na 1.2 ?

1.0 vs 1.2 je stvarno minimalna razlika, eventualno da malo brze radi, i ta podrska koju su gore spomenuli. Obzirom da "USKORO" dolazi bada 2.0 nemas nekih preteranih razloga da se cimas sada sa prelaskom na 1.2 osim mozda da vidis kako to funkcionise. Mislim na fleshovanje ako nece preko kiesa (kao meni recimo) pa da moras rucno preko multiloadera.
Ja pocinjem polako da razmisljam o prodaji mog wavea, samo cekam da isprobam prvo tu novu badu...

Pa ja bih presao na 1.2 :p

Sta sad, jaka stvar apdejtovati.. a ima par sitnih poboljsanja, flac, swype, stabilniji os,dosta aplikacija zahteva 1.2 verziju.. 10 min posla :)

I ja cekam da probam 2.0 a i da mi ne odgovara necu da menjam fon do sledeceg ugovora, ne vredi, ne mogu da nosim neki plasticni android sa ''losim'' ekranom :) Vidim SE se oporavlja, LG ima solidno pristupacne cene.. valjda ce neko izbaciti hardverski napucan android u metalnom kucistu a da ima ok cenu :D

Ma kakvi SE i LG, bacio sam oko na SGS2 :)
Samo mnogo novcanica... :/

EDIT : Tacno, prevideo sam cinjenicu da ce vrlo verovatno biti nemoguc upgrade na 2.0 bez 1.2, eto jos jedan razlog vise :)

Poslednja izmena:
Ja sam poprilicno ubedjen da sledeci moj sledeci telefon nece imati veci displej od 4''. Ortak skoro uzeo sgs II za 1 din :d i boli ga uvo, ali da dam 400+e za nesto sto ocigledno mogu da izgubim.. osedeo bih :d

Telefon je ogroman a tanak, ja sam visok i imam veliku saku pa mi opet smeta, kada stavim telefon u dzep kao papucu da imam u dzepu.. ne vredi, odlican je to telefon, najbolji na trzistu trenutno ali..
Sensation mi je nekako prihvatljiviji ali opet nema super amoled i ima neke tripove..

Cak sam razmisljao Wave III da uzmem, sve sto mi treba + 4'' super amoled ali me smara sto ima senzorske umesto hw tastera i nema hw kamera taster..

Kada bi na Omnia7 mogao da se zbudzi dual boot.. :D e to bi bilo do 00.

Nazad
Vrh Dno