Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Banalno pitanje, da li Wave ima opciju na kameri da detektuje osmeh, kao sto postoji na GalaxyS(znam da je Android, samo pitam da li ima ista opcija)?

mislim da 1.2 uopste nije doveden u pitanje za wave

Bio je najavljen za Novembar 2010 a evo januara i jos ga nema zato i jeste dosta toga upitno. Ne nadam se 2.0 posto mi se ne ulazi u rasplet " bugova " narednih 3 meseca i " patchovanje " bio bih sasvim zadovoljan 1.2 SADA

Pozdrav svima.

Bolje da kasni verzija i da bude skoro savrsena, nego da pozure, pa da ubacuju zakrpe ko na Windowsu :)

ma čim će oni u 1.2 dodati neke stvari za koje se govorilo da dolaze sa 2.0 to sve govori, a 2.0 je rezervisan za Wave 3, verovatno dual core fon, kojeg će možda predstaviti na MWC-u kao prototip a možda je već i gotov. mislim realno bi bilo tako, wave je već godinu dana poznat javnosti a trojka se slično može pojaviti u prodaji kad i kec (sredinom godine, samo 2011 umesto 2010), tj dok ne dovrše badu 2.0.

Banalno pitanje, da li Wave ima opciju na kameri da detektuje osmeh, kao sto postoji na GalaxyS(znam da je Android, samo pitam da li ima ista opcija)?
Imao to i Jet pre njega (njih), iako je fon koji pak ni nema klasican OS... vec samo onaj fabricki, tzv. TouchWiz :)
A verovatno i neki pre njega...

Drugim recima - ne zavisi to od operativnog sistema, vec od samog telefona ;)

Koja je verovatnoca da ce Android jednog dana biti portovan na ovaj telefon? :type:

1% a da ce biti stabilan :D

a 20% da ce biti raznih pokusaja :d a koji ce nam android? samo neka samsung i ekipa razvijaju aplikacije za badu i daji 2.0 podrsku za wave i nema zime :)

^Steta da telefon sa ovako dobrim hardverom ostane slabo iskoriscen zbog nedostatka aplikacija. Videcemo kako ce Samsung da se ponasa u buducnosti jer sada cini mi se da sede na dve stolice.. (Bada i Android)

neka sede na 2 stolice ali 2 brand managera samsunga,svako na svojoj :d

neka razvijaju android ali da bada ne oseca posledice :D

a imaju sansu da zarade ogroman kes preko bade i wave telefona,sto se mene tice neka rade i andoide ali bada da im bude jasna vizija,os je mnogo mocan,telefoni su im mocni,samo da srede kies i da se povecava broj aplikacija i ima da naprave cudo :smoke:

e skinuo sam wamo camera apps,deluje mocno ali samo kao sminka :) svejedno zanimljiva opcija :)

jel probao neko??

ja cu za pola h da izadjem malo da slikam,imao kao neke modove,dslr :d,action camera,quad camera.. :) jel ovo samo sminka ili ima bilo kakav efekat na kvalitet slike?

Poslednja izmena:
evo kad me je vec mrzelo da googlam pre postavljanja pitanja ne mrzi me da postavim klip :D

mocno,nema sta,iako je najvecim procentom sminka :) ali da probam prvo da pisem utiske.

dobra aplikacija.

[YOUTUBE]YqDtU-gnyZE&feature[/YOUTUBE]

aplikacija izgleda odlično, kad uspeš da je pokreneš. meni se od 5 kliktanja na nju pokrenula samo jednom, ostala 4 puta se zapucala na početnom ekranu. fotke nisu nikakave a plus su u 800x480 rezoluciji koja ne može da se menja što je i najveći minus od svih
ova stock aplikacija za kameru i fotoaparat mi je bolja 100X, panoramski mod, efekti itd slike izgledaju jako dobro.
na wamo cameri mi se svideo tilt shift ali opet mala je fotka, čim je malo povećaš - kockice

Hmmm kod mene Wamo radi bez problema

Ajde malo da se organizujemo na Forumu, pa da neko od "starijih" korisnika otvori temu o Bada OS i o aplikacijama, da ne kopamo po ovih 40 i kusur strana. A drugo, ovi Androidi :) su poceli ozbiljno preuzimaju primat, pa da ih malo spustimo na zemlju :laugh::cigar:
:wave:

i meni wamo radi bez problema,cak i brze nego sto sam video na you tube-u :p
nema veze,bar za zezanje nekada da je koristim,nisam znao to za rezoluciju ali predpostavljao sam da je neka sminka :p

ajmo bada leee !!!:exploder: dajte ljudi,preporucite neke ludacke appse :smoke::smoke:

evo od mene funny voice je dobar fazoncic a za one koji se bave snimanjem zvuka Wav recorder,mnogo bolji kvalitet zvuka od onog default arm recordera :)

Pazarih jutros Wave,jeee... ;)
Kakve futrole preporucujete ?
Folija za ekran,da li ih koristite(da li je potrebna)?

Pazarih jutros Wave,jeee... ;)
Kakve futrole preporucujete ?
Folija za ekran,da li ih koristite(da li je potrebna)?

Hajde pokazi malo susretljivosti pa prelistaj ovaj tred, cisto iz postovanja prema onima koji su proveli neko vreme na njemu pa kad iscitas bar recimo 10 strana onda dodji pa pitaj za futrole

Nemoj biti "jumpy",opusti se.
Tema je procitana pre kupovine telefona i pored polemika o GPS-u,KIES-u,memo karticama,igricama,duzini trajanja baterije,DiVX podrsci...ne nadjoh resenje za moj "problem".

pa za fon koji ne bi izgrebao da ga čitav dan šutiraš ti baš i ne treba futrola

moj je nabacio par sitnih oziljaka jer ga je neko isputio na neki ******* neravan beton a nije mi prijavio:mad:

sa zadnje strane ali se jedva primeti.. a da se ogrebe-ne moze,)

brate,jel ima ovo kod nas da se kupi,necu zaliti pare,mnogo mocno izgleda a treba mi kad izlazim negde,u grad ili kad su neka slavlja :smoke: 2x sam gubio wave,za docek i reprizu ali bez ogrebotine a onda sam dao nekome da telefonira,vise ortaka je uzimalo fon i sada imam 2 mala udubljenja pozadi ali se jedva vidi,valjda na neravan beton neki mentol ispustio ! :mad::mad: a niko nista nije prijavio:smoke: a mozda sam i ja :d

http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_10000000_11000950&products_id=30939

brate ja ovo ne bi' skidao,imas 2 izgleda telefona,urban fancy i povecana borbena gotovost !!! ja ovo moram da uzmem,crnu iako mi je wave onaj drugi :D

[YOUTUBE]6qgi6fKvtxo[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Meni licno smeta sto je metalni. Kolko mi se to prvo svidjalo, pokazalo se da kad je malo hladnije, telefon bude jos hladniji, a meni su dlanovi vlazniji po prirodi i bukvalno telefon bude mokar kad ga uhvatim (kondenzuje)...
imam onu silikonsku futrolu, koju sam hteo da prodam, pa sam odustao, na kraju je koristim po kuci, ali sam je malo prekrojio makazama, pa je sad gadna, no sluzi svrsi.
imam jako lepu koznu futrolu za nosanje, ali ne smem da ga vadim iz iste kad je napolju minus...
na kraju sam hteo da porucim barely there, ali ga vise nema
https://www.case-mate.com/Samsung-Wave/Case-Mate-Samsung-Wave-Barely-There.asp

tako da sam porucio gelli, deluje bolje od silikona, videcmo kad ce i da li stici i na sta ce to ustvari liciti...
https://www.case-mate.com/Samsung-Wave/Case-Mate-Samsung-Wave-Gelli-Case.asp

uglavnom, bas su mogli da naprave telefon slicnijeg formata ko iphone, pa da imamo "malo" siri izbor |))) probao sam oko 100 futrola i navlaka i svega i svacega kad sam kupio fon i sledeci put cu prvo kupiti futrolu onda telefon |)

ne,ti sledeci put kupi iphone:laugh:

da ne pogresis opet kao sad :d

Mali problem
Kupio sam kabal da povezem wave sa tv-om ali nece da daje sliku... tj da je ali je skroz zamrljana, tj bash bash je zamrljano ne vidi se nishta, znam da daje jer kad udjem u meni na wave-u recimo ono mi promeni mrlje na tv-u, dok zvuk daje ok.
E sad video sam da kao postoje vishe vrste kablova i ja to rekao ovome sto prodaje te kablove i pokazao sam mu dve slike sto je neko postovao ovde kakav kabal treba i on mi je rekao da samo ovaj kabal postoji i da samo promenim chincheve i radice ali ne radi..
so what now? :)

Da nemas pogresno podesavanje color sistema? Znas ono PAL/SECAM/NTSC... Ne znam gde se nalazi u meniju, telefon je zenin i nije kod mene da pogledam...

Da nemas pogresno podesavanje color sistema? Znas ono PAL/SECAM/NTSC... Ne znam gde se nalazi u meniju, telefon je zenin i nije kod mene da pogledam...

To je i meni odma palo napamet, probao sam i PAL i NTSC i nije htelo.

Vrh Dno