Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Iskreno, ovu tvoju pricu o punom marketu aplikacija i kako samo sto nisu slusamo vec 8 meseci :)

Iskreno, puca mi sta ti mislis ;)
To je neka moja logika, da ce to da se desi sa 2.0 apdejtom. Ne mislim da ce nas apps market da se odjednom pretvori u Android apps market, ne to je jako tesko, samo mislim da ce biti par hiljada aplikacija vise. Sve ostalo je jadno i neodgovorno. A mozda pricam 8 meseci jer toliko odlazu 2.0 badu tako da nista ja tu nisam kriv.

Iskreno, puca mi sta ti mislis ;)
To je neka moja logika, da ce to da se desi sa 2.0 apdejtom. Ne mislim da ce nas apps market da se odjednom pretvori u Android apps market, ne to je jako tesko, samo mislim da ce biti par hiljada aplikacija vise. Sve ostalo je jadno i neodgovorno. A mozda pricam 8 meseci jer toliko odlazu 2.0 badu tako da nista ja tu nisam kriv.

Delimo isto misljenje, jer znam da mogu da preplave market za portovanim apps sa IOSa i Androida, samo se ceka 2.0

Dzabe sto mi delimo isto misljenje kada glavonje iz Samsunga misle drugacije izgleda :d

Da su glavonje pa i ajde... Nego se neki "strateg-menadzeri" prave pametni tempiranjem Bada za bozicne praznike. o_O

Meni je nekako lakse da se zadovoljim sa ovim na cemu smo sada. To je to, kupili smo telefon za male pare i sad ga koristimo, nije savrseno ali je bolje od android plastikanera, sto neko rece. Dok ne bude prilike da svi predjemo na neki android samoled cepamo talas i boli nas brige :p

Popizdeću više sa ovom badom, čim otvorim stranicu bogatiju sadrzajem izbaci poruku o nedostatku memorije. Juce hteo da snimim kamerom vazan momenat, pljas: not enough resources, please close some programs...a j... ništa mi ne radi u pozadini, čak ni widget.

Ahahah. Surova realnost

A meni tek kad odvozam brdskih 30km i umesto da mi se sve lepo sacuva u iMapMyRide aplikaciji-boom, nedostatak memorije :d
Jedva cekam 2.0 pretezno zbog toga, neogranicene sms memorije, macro kamkodera, bolje pretrazivaca i flash-a.

Ne vidim sta te vredjam, rekao sam ono sto mislim tj odgovorio na prozivku. ;) Kao pricam bajke itd, kao da ja odlazem 2.0 a ne Samsung. Mislim i dalje nemam ja nista od te prozivke ali si preterao, tejk it izi.

A meni tek kad odvozam brdskih 30km i umesto da mi se sve lepo sacuva u iMapMyRide aplikaciji-boom, nedostatak memorije :d
Jedva cekam 2.0 pretezno zbog toga, neogranicene sms memorije, macro kamkodera, bolje pretrazivaca i flash-a.

I used to be an adventurer like you... till i took an arrow to the knee :D

:d

bada-2-0-resmi-cikis-tarihi.jpg

Sve je receno. E jesu show ti korejanci.

Ja koristim trekbuddy za bike voznje. Odlican java program koji izgleda fenomenalno na wave-u.
Stavis sve satelitske mape na telefon, topografske mape, stavis gpx rute, snimas svoju, ima sve moguce opcije...
Samo ne znam kako ti radi gps tako dugo, meni treba dosta vremena za 30km brdske voznje (sem ako nije nizbrdo :p).
Poz

Ma najjace da cu i dalje da se patim sa java programcicima :p
Koristim Bada sports i iMapMyRide, ok su sasvim. A GPS je stvar koja najvise jede bateriju, pisao sam ovde negde, negde krajem septembra sam testirao koliko gps pojede procenata ali sam i snimao 720p i fotkao malo + muzika.. ako se dobro secam za 1h i 50 min je uz sve to i koji sms baterija spala na samo 55%, ako se dobro secam.

Probaj trekbuddy, neuporedivo je bolji sa ova dva programa (probao sam), radi super stabilno i mnooogo je mocniji za tumaranje po prirodi.
A gps cepa bateriju, zato pravim usb konekciju na bateriji za svetlo na bajku (12V 3Ah), pa cemo da vidimo ko ce duze da izdrzi, on ili ja :D
Poz

Neka, neka.. jezim se na java aplikacije. Video sam sad na YT kako izgleda.
Koji si ti car :D

Evo ovde ti odgovaram, da ne spamujem.. ne znam, bas cu probati taj java program ali sumnjam da cu koristiti..

Poslednja izmena:
Nemas snimak na youtubeu poslednjih verzija koje su optimizovane za touch koriscenje (full screen, swype, poluprovidni touch dugmici).
Jeste java ali se mnogo bolje ponasa od native aplikacija za badu, program bez koga mi telefon bukvalno nista ne vredi - toliko je dobra.
Za bikera sa wave-om, ovo je neophodan program.

Neka se tockovi kotrljaju,
Poz

Zanimljiva ponuda za Android. Link XDA

I da li neko zna gde da nadjem Fruit Ninja app.

Poslednja izmena:
Pojavilo se jos bada 2.0 aplikacija u marketu sinoc..
Infinity tema je samo 118 din, da ne kacim sve ss idite u apps, ono odlicno izgleda :) Mozemo dak da vidimo na jednom ss kako ce izgledati 2.0 ikonice, tj one 4 na osnovnom ekranu. I nije tako strasno, jesu sitne a Wave ima malo uzi ekran.. Nisam nikada flesovao beta 2.0 pa me zanimalo da li ce ikonice biti prihvatljive velicine.

infinity_theme.png

Samo da bude vise ovakvih tema. Ovaj battery status % me kupio, ne trebaju mi vise tupavi widgeti.

Poslednja izmena:
ih pa mogao si da pitaš lepo nas koji imamo betu kako to izgleda
ja ti odgovorno tvrdim da je ovaj raspored ikonica bolji 100x, gustina piksela je velika tako da sa tekstom nema problema, čak je i u browseru sve nekako lepše (pogotovo zbog automatskog poravnjavanja teksta)

E aj onda skini BadaSI aplikaciju, da vidis kakva je situacija sa resursima itd u badi 2.0.

BadaSI, a... I'm guessing Bada SystemInfo or something, right? :p

Poslednja izmena:
Kad se ukuca onaj kod za podesavanja i kad se u podesavanjima stavi Static level 0 da radi na 1000 MHz, malo brze radi sve, posto vidim da se posle nekog vremena vrati na Dynamic level postoji li fora da stalno radi na Static, jeste da baterija krace traje ali ne brinem nesto oko toga?

Vrh Dno