Šta je novo?

Mobilni telefon Samsung S24 FE ili Nord 4

Koji mobilni telefon kupiti

dejca

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2012
Poena
265
Samsung S24 FE ili OnePlus Nord 4 dvoumim se izmedju ova dva telefona. Cene na kp su s24 fe 500e. nord4 16/520 gb. 430e. Nord ima duplo više ram memorije, ova druga rom memorija mi nije bitna. Da S24 fe ima sa 12 giga rama nebih se razmišljao, ovako neznam ima li logike da na kraj 2024g. se kupi telefon sa 8 gb. ram memorije. Sadašnji moj telefon nord 2 kupljen pre tri godine ima 8 giga rama i nikako mi se ponovo ne kupuje telefon sa istom ram memorijom. Ajde dajte savet, valja li kupiti sad telefon sa 8gb. rama konkretno S24 fe.
Na forumu ga izgleda još uvek nema niko, a nema ni svoju temu. Ne znam sme li da se otvori tema za S24 fe ili se sve to iz serije S24 piše u jednu S24 temu.

Ako ne smeta zakrivljeni ekran, mislim da je bolja opcija 12r.

Ima burazer 12r par meseci, kaže sve radi kako treba.

Ko jos kupuje nov telefon zarad 6 godina android apdejta... Totalno nebitna stavka, za 6 godina vredece 40e

Lijepo je cuti i vidjeti i prija informacija o redovnom i dugogodisnjem update-u, taman koristio telefon par mjeseci. A jos pri tom' kad znas da su update-i stabilni i pouzdani, bez bugova. Ne moras raditi neke factory resete i sl.

1+ ima ciklus za svoje baterije 1600, prije nego sto kapacitet padne na 80%.

Mislim da dosta ljudi telefon ne uzima samo radi novijeg hardvera (jer nema potrebe), uglavnom kad prestane podrska za novi Android.

To nista ne znaci, zato sto nove verzije androida ne donose ama bas nista. Rodjaka koristi Mate 20 pro, star 6 godina, radi kao sat, nista mu ne fali. Odavno nema apdejte.

Hvala, dobar predlog ste mi dali, R12 je prelep telefon odličnih karakteristika. Dobijaće 3 ili 4 veće nadogradnje što je puna kapa. Džabe Samsung na S24 fe daje 6 veća ažuriranja kada te novije verzije budu uskraćene za pojedine funkcije jer stariji hardver to ne može da podrži.
R12 16/256 je 485e. a nord 4 16/512 je 430e. 65 evra vredi doplatiti za R12. Neznam samo zakrivljeni ekran kako zaštititi, nego ovi što prodaju i lepe ta stakla valjda imaju rešenje.

Sad kontaktirah dvojicu na kp za OnePlus 12R i telefone nemaju nego moraju da ih poruče, slabo su traženi pa ih zato nemaju na stanju. I nemaju punjač, neznam kako nemaju kad na recenzijama i unboxing na YouTube imaju punjač. Ili je i ovde za eu. tržište pakovanje bez punjača. Dobro da juče u Lidlu kupih punjač za 1000 dinara, iskoristiće se
Čitao sam i da te serije bez punjača pojedini telefoni imaju problem sa ekranom i pojavljivanjem zelene linije.
Šta je sa tom zelenom linijom, to imaju i neki novoji Samsung S modeli.

Ja bih radije opet Nord 4 nego 12R. Ravan ekran, efikasniji i noviji SoC (manji TDP, novije instrukcije, manji freq clock, jezgra itd, iako su po sirovoj snazi tu negdje), brza UFS memorija, jedan Android vise i duza podrska. Na strani 12R nesto bolja glavna kamera i nesto bolji displej.

Ja ga cekam vjerovatno za sledecu god, kada bude oko 350e kao sada Nord 3, posto mi se ne zuri.

Vrh Dno