Šta je novo?

Mobilni telefon Samsung S22 ultra Vs Xiaomi 13 pro

Koji mobilni telefon kupiti

kvaka22

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poena
415
Koji odabrati od ova dva modela
Oba su nova i za oba imam dobre ponude od operatera
S23 ultra ne dolazi u obzir zbog visoke cene
Dajte malo pomoc ljudi,cak sam i ja ostao bez teksta :)

Ja licno naginjem ka Samsungu i to poprilicno
Licno ne preferiram xiaomi ni u jednom agregatnom stanju :)
Ali ovaj put ,deluje da se Xiaomi "otvorio" i napravio dobar telefon
Voleo bih da cujem misljenja ljudi sa foruma bez obzira kojoj grupaciji pripadaju
Ne vredi,nemam vremena da cekam Honor

Xiaomi 13 pro, eventualno ako nadješ s22u Snapdragon, ali opet bih išao na 13pro.

Зато што је ексинос канта, нема ко се није жалио на ѕ22. Шаоми је најновији модел, јако лепе оцене добија на све стране. Ево управо је Бенч окачио рецензију, баци поглед (ја још нисам).
Мени се Шаоми лично не допада због једне глупости - много је шарено за мој укус. Мислим на MIUI :) то ми је било занимљиво пре Х година кад сам футовао сваки тел на недељном нивоу, и користио и MIUI између осталог.

A ok jeste losiji ali nije bas kanta
Imao sam sa exijem telefone sve je to ok po meni
Jeste sd bolji ali...
Mene licno od 13 pro odbija softver i apdejti ,koliko vidim opet imaju bagove
Kod Samsunga me privlaci neka vrsta zaokruzenog softvera i hardvera bez obzira na exy

Zašto? Daj razlog-e?
Xiaomi ima najbolji chipset trenutno dostupan, najveći senzor kamere trenutno dostupan, pa će samim tim još dugo biti konkurentan i u narednih nekoliko godina, displej vrhunski, ufs 4.0 memorija, više nego dovoljno za preporuku u odnosu na mrtvi exynos, baterije koja jedva pola dana može da izvuče na 4g i više poziva, pod uslovom da se ne restartuje. Jedini adut s22u je olovka(kome je potrebna) i one UI 5.1 koji je sada stvarno odlično upeglan.

13 Pro bez dileme.

Ja bih pre išao na S22 Ultra. Džabe Xiaomiju bolji čipset kada im je proximity senzor đubre na svim modelima. Nikada ne znaš da li će tokom razgovora displej da se uključi i mutiraš se a da nisi svestan, ili prebaci na hold... Samsungov software je ipak dosta utegnutiji i mnogo su ažurniji sa updateima.

Stize s22 ultra ipak
Ne znam zasto ali nikako da svarim Xiaomi
Znam da je to sve bolje i bolje i neka je, ali ipak odoh na proverene aparate
Ako nista lakse ga je tapnuti

Nisi svestan kakvu si grešku napravio, ali ajde ti ćeš da se patiš. 😂 progledao sam kako sam prešao na 14 pro.

Njihova prava flagship serija telefona (bez oznake T) nikad nije imala probleme sa proxy senzorom. Koristio sam Mi 8 i Mi 10 po 2 god i nikad nisam imao problema. Savršeno su radili senzori. Nije to samo do senzora, ima tu nečega i do buđave Google phone aplikacije.
Čisto poređenje RN8Pro sa google aplikacijom pali češće ekran, dok RN9Pro koji ima još gori senzor sa truecaller aplikacijom retko kad pali ekran.

Svaka čast ljudima koji su baksuzi i nalete na Mi seriji na problem sa senzorom blizine kod poziva. Ako nisu imali telefone, a lupaju napamet još gore. Otvoriš temu 10 ljudi ti kaže za Xiaomi i ti uzmeš Samsung :D :D :D

Imam Xiaomi 13 od preordera, nijedan bag sa proximity senzorom nisam primetio, verujem da nista nije drugaciji Pro.

Nazad
Vrh Dno