Šta je novo?

Mobilni telefon Samsung s21 fe , Motorola edge 30 pro ili edge 40 u 2024

Koji mobilni telefon kupiti

Bojanboki

Cenjen
Učlanjen(a)
16.01.2013
Poruke
150
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
i3-10100f
Matična ploča
Gigabyte h410
RAM
Corsair Vengeance 2x8gb
GPU
RX 6600 Sapphire pulse
Mobilni telefon
tcl plex
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sva tri u vakum pakovanju, cena im je oko 280 evra na KP

Sta je bolja kupovina? Da li ima neka treca opcija do neke cifre od 300 evra da predstavlja bolju kupovinu?

Najbitniji bi mozda bio neki build quality i da je kamera iole pristojna, pozeljna opticka stabilizacija i bezicno punjenje

Da li ipak sacekati edge 50 da izadje pa njega gadjati za nesto malo vise novca?
 
Edge 30 fusion je, po meni, ubedljivo best buy opcija do nekih 400e (koristim ga, kao sekundarni tel, od decembra). U zvanicnim radnjama se prodaje za 40hiljada, sa fiskalnim i 2 god garancije. Bolji u svemu od edge 40 (osim sto nema ip68 ukoliko ti je to najbitnije).
Edge 30 pro je najlosiji motorolin model.
Edge 30 ultra je, uz Fusion, odlican izbor i moze se pronaci povoljno, na oglasima (ukoliko ti zvanicna garancija nije presudna).
Fusion ima senzor glavne kamere isti kao i edge 40 pro i npr Huawei p50 pro i zaista pruza odlicne rezultate, kako za fotografije tako i prilikom video snimanja. Mana, po meni, je nedostatak telefoto sociva i bezicnog punjenja. Sve ostalo je na flagship nivou.
 
Ekran kod moto treba da je bolji.
Nakon poredjenja s23 ultra i moto edge 30 ultra, od samsunga oci ispadaju koliko treperi ekran, a i pixel nije bolji. Za one koji imaju osetljive oci - samsung i google su za izbegavanje.
 
Edge 30 fusion na papiru deluje vrlo slično kao s21fe, negde malo bolji, negde lošiji. Kako je u praksi?
Performanse bolje na Fusion, nema trotlovanja kao na s21fe pri zahtevnijem koriscenju. Glavna kamera bolja. Selfi kamere nisam koristio ni na jednom, pa ne znam kakva je tu situacija.
Ekran poprilicno bolji na Fusion, max auto osvetljenost je oko 1000 nita dok je kod s21fe oko 800. Fusion ima dc dimming i pwm od 750hz, tako da je u ogromnoj prednosti u odnosu na Samsungov, koji niti ima dc dimming niti visoku vrednost pwm-a, jer iznosi samo 240hz (kao i skoro svaki Samsung, sem s24 serije, koja ima 480hz sto je i dalje nedovoljno dobro). Baterija primetno bolja na Fusion, brze punjenje. Zatim, fusion ima malo brzu ram memoriju, bt 5.2, za razliku od bt 5 kod s21fe, kvalitetniju izradu i subjektivno lepsi dizajn, dok s21fe ima ip68 i 15w bezicno punjenje.
Sam OS ne bih komentarisao, stvar licnih preferenci. Neko voli priblizno stock android, neko oneUi, oba rade posao odlicno.
Uglavnom, najveca razlika je u kvalitetu samog ekrana i bateriji, sve ostalo su primetne razlike jedino ako ih testiras uporedo.
 
Pixeli generalno imaju fantastične kamere, tu nećeš pogrešiti. Sa druge strane kabastiji je od fusiona, više se greje i sporije puni, ali ako je kamera prioritet nema šta da razmišljaš.
 
  • Like
Reagovanja: pmb
Pixeli generalno imaju fantastične kamere, tu nećeš pogrešiti. Sa druge strane kabastiji je od fusiona, više se greje i sporije puni, ali ako je kamera prioritet nema šta da razmišljaš.
pre koji sat kupio pixel 7a. 43 400 RSD me izašo.
Bio do lokalnog servisa i nemaju staklo za njega a futrole im papreno skupe, obična nilkin 2500, dok camshield pro 4000.
vidim na kp ima CShieldPro za 16 e, i čini mi se kao dobar izbor? samo što ne znam koje staklo?
btw, prešao sam sa poco x3 pro i čini mi se da ne mogu da se porede kamere. za pixel ću se malo iscimati da ga rutujem i omogućim neograničen google photos. za sada prezadovoljan kupovinom.
negativan utisak, ne dolazi punjač i nikakva silikonska futrola. :(
imam usb type c na matičnoj, da li može preko njega da se puni? tnx
 
Neka te služi sa srećom!
Sa motorolom bi bilo još gore, stvarno je kriminalno teško naći futrolu za nju i bilo šta od dodatne opreme, sreća pa oni makar daju futrolu i punjač uz telefon.
Nilkin pravi odlične futrole. CamShield je već stvar izbora, da li ti treba da telefon izvučeš iz džepa i brzinski opališ sliku, ili imaš strplenja da otvaraš vratanca koja štite kameru.
Za kameru kao što rekoh, to je stvar koja prodaje Pixel.
Možeš ga puniti sa Type-C. ali to će potrajati, pribavi neki punjač, to je nažalost trend danas, isporuka aparata bez punjača.
 
  • Like
Reagovanja: pmb
Znaci Edge 30 fusion je bolja opcija od Edge 40 za iste pare?
U svemu je bolji Fusion. Edge 40 ima ip68 sertifikaciju i bezicno punjenje, to su jedine prednosti za korisnike kojima je to vazno.
 
Nazad
Vrh Dno