Šta je novo?

samsung s1050

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Zeleo bih da kupim ovu digitalnu kameru, da ne kazem fotoaparat.

da li neko iz licnog iskustva zna kakve su fotografije na ovom digitalcu, posto koliko sam procitao nisu uopste lose, i znam da ima ograoman displej odlicnog kvaliteta, kao i da pravi fotografije od 10mp, pa me interesuje da li vredi 18-19hilajda, za koliko sam ga nasao...

Pazario bih ga pocetkom sledeceg meseca, pa me interesuje da li za te pare moze da se nabavi nesto bolje, . . . posto displej od 3" i 10mp nisam nasao za te pare...

@Apprentice
Ne znam koliko love mislis da potrosis ali za 250 eura koliko mi se cini da hoces da das za aparat, karticu, baterije i torbicu jedini dobar aparat u UZ klasi ti je S5600. Da sam na tvom mestu, ako ga ne bi nasao pre bi uzeo Panasonic TZ1 nego Fuji S5700 jer su im senzori manje-vise isti, ali Panasonic ima bolju optiku od Fujija, a uz to je i osetno manji i fancy je.
Ipak ako ti trebaju manuelne komande onda TZ1 ispada iz opcije !

OK hvala...Ma vec sam rekla da mi se nesto ne svidja s 5600 (sad ce driver da me ubije), onda izgleda da je bolje da uzmem panasonic ako ima bolju optiku od s5700 ,a isto kostaju...A sto se tice "manual"-a, pa mozda mi i nije toliko bitno...ipak sam tek pocetnik, pa mozda u buducnosti i kupim nekakav bolji aparat...Nego sto se tice baterija i punjaca za panasonic ,znate li nesto o tome...Sta da uzmem???:D

Fuji F20 je jeftin ali ga nema nigde, bar ga nije bilo, mozda se ponovo pojavio u prodaji, ima ga na sajtovima ali ne i u radnjama, slazem se da pravi odlicane slike, nema manuelna podesavanja ali sa malo znanja to moze da se nadoknadi ali sto se tice Panasonica TZ serije nisam slikao sa njim ali ono sto sam video na svim sajtovima mi se ne svidja, ta optika izgleda nije to to ali ajde da se slozimo ima da se nadje stari model, FZ-7 sa boljom optikom i 12x zoomom i optickom stabilizacijom po dobroj ceni na Novom Beogradu, oko 21.000 dingi, zamalo ga i ja nisam uzeo....

Panasonica TZ serije nisam slikao sa njim ali ono sto sam video na svim sajtovima mi se ne svidja, ta optika izgleda nije to to ali ajde da se slozimo ima da se nadje stari model, FZ-7 sa boljom optikom i 12x zoomom i optickom stabilizacijom po dobroj ceni na Novom Beogradu, oko 21.000 dingi, zamalo ga i ja nisam uzeo....

Ovo sam gledala:
http://www.dpreview.com/reviews/com...1,panasonic_dmcfz7,fuji_finepixs5700&show=all
42 ljudi sto su ga (TZ1) kupili mu je dalo dobru ocjenu (ajde da pretpostavimo da 50 % lupeta, ko sto bi i ja, ali mora da tu ima i dobrih poznavaoca fotografije)

Liverpool jel ti mislis na novi ili polovan FZ7 za 21.000 din?

Za 210 eura koliko kosta S1050 nije, za te pare nema ni jedan Fuji sa SCCD a i ne misle svi ljudi isto, da misle tako svi bi kupovali Fuji, VW, Nokiu, IBM itd itd a ostale fabrike zatvoriti...

1. Ima fuji F20
2. Naravno da ne misle svi isto, neki su obaveshteni, a neki ne.

I nisi mi jasan sa tim Samsungom. Jel si ga to ti kupio i prvi ti je aparat u zivotu pa je sad najbolji ? Stvarno mi nije jasno da se prestavljash kao neko ko je probao gomilu aparata a hvalish Samsunga..

Nov Panasonic FZ-7 je 21.000 i ima ga u Tehnomarketu po toj ceni(ako smem da reklamiram firmu), na nekim drugim mestima je malo vise i mislim da je to ok cena i bas dobar aparat dok ono sto sam video po netu za TZ-1 i TZ-3 mi se nije svidelo ali ga nisam imao pa nemogu da tvrdim dok je 5700 za mene solidan aparatcic, cini mi se da su mu slike u rangu Canona S3is sem sto nema ni taj famozni super CCD ni mehanicku stabilizaciju...

A moja prica ide ovako, pre dve godine kada sam ja imao vec drugog Canona jedan moj drugar izvadi Samsung, neki A5 ili 50, bem ga koji je bio i ja postavim pitanje kao i vi sto nisi uzeo nesto bolje naprimer... Ali ja nisam bio tvrdoglav kao vi i nisam smatrao da je on glup i neobavesten kao sto vi mislite za mene, jel tako i pogledam ga malo bolje i prosle godine kada mi je ponudjen jedan solidan Samsung ja ga uzmem, budem zadovoljan sa njim i ove godine kupim drugi, kao malo bolji, malo nasminkaniji a sutra cu da uzmem verovatno Fuji ili nesto drugo a necu biti glupo tvrdoglav kao vi sto smatrate da postoji samo jedna istina a tvrdim da sam obavesten najmanje kao vas dvojica zajedno i da znam poprilicno al dobro sad...

I preporucite joj vec jednom da uzme Fuji F31fd ili F40fd (eventualno Canon A710is), mislim da bi joj vise odgovarao zbog velicine nego neki ultra zoom i da zavrsimo ovu polemiku... A ako nesto nema u CG ja jos malo idem u dole pa mogu da joj ponesem, jel dogovoreno ?

I ubedjen sam da je Crnogorka iz Igala lepa, nemo gu da tvrdim al... ;)

e025.gif

Liverpool (Loverpool ,)) hvala na ponudi, ali ja vec imam nekoga ko ce da donese aparat (samo da se ja odlucim :D) i ta osoba dolazi za nekoliko dana, znaci moram da pozurim :wall:.

Ovako, ne bih aparat sa zoomom manjim od 6 x....Nek izvinu svi koji preporucuju i Canon 710is, ali ja necu taj aparat. Mozda imate neki Kodak ili Nikon kao preporuku, a da mu cjena ne prelazi 250 - 300 € sa dodatnom opremom (baterije,punjaci,kartica), ako se vec ne mozete slozit oko Panasonic-a i fuji-ja???

Mogla bi ti da izvineš, ali odbila si sve najbolje što ti je ponuđeno i hoćeš nešto treće ( :wall: Kodak?!?!? :wall: ).

Rečeno ti je. Pogledaj Fuji-je S5600, S6500 i F31fd, Canon A710IS, Panasonic FZ6 ili 7 i TZ3. Odluči po dimenzijama i ceni. Baci još pogled na Nikon L5 VR. Sada je na akcijama i najjeftiniji je od pomenutih.

Mislim da je za zensku osobu idealan kompaktni aparat tipa:

1. Fuji F20 (ako je bitan kvalitet fotografije i vise slikanja u mraku i prilicno jeftin za ono sto pruza)
2. Panasonic Lumix DMC-TZ1 ili Panasonic Lumix DMC-TZ3 (ako je bitan zoom i ovaj drugi sa sirim objektivom)
3. Neki Canon iz IXUS serije

Nisam sreo zensku osobu koju je interesovalo podesvanje, stelovanje ... da ne govorimo o velicini (bar sto se tice aparata), ma koliko bio dobar ne mogu zamisliti zensku osobu sa F6500 :) F31 nesumljivo ima dobar kvalitet ali trazi i znanje da bi se izvukao maksimum.

Vrh Dno