Šta je novo?

Samsung S Duos GT-S7562

Па не знам, не би требало да буде проблема када имаш supersu:rolleyes:

Jel ima informacija za JellyBeen?
I jel koristi neko neki Luncher sa Duos da preporuci? ;)

Kako da Iskljucim vibraciju kada treba da obrisem neki widget ili aplikaciju sa tapeta i kada zadrzim dugme meni isto kako da iskljucim vibraciju i kada spustim zavesu pa one notifikacije gore sto stoje (valjda se tako zovu) gde se one menjaju mislim njihov redosled.

sto se tice JellyBeen tesko da ce ga biti, negde sam procitao da je bio u najavi pa je povucen, a sto se tice Luncher-a meni se konkretno cine upotrebljivim Nemus, Nova i Smart, mada nije los ni SPB Shell3D.

Poslednja izmena:
Hvala.
Sto ti smeta ta kratka vibracija pri brisanju? :D
I ne znam ni redosled gde se menja. I mene to zanima :eek:

Probao sam Nemus danas i sad sam ga izbrisao. Bas mi se svideo i bas mi odgovara dok mi ovi drugi na playu nisu bili toliko dobro prikazani, medjutim ne znam da li tripujem ali mislim da je poceo da mi baguje telefon cim ga otkljucam i otvorim poruke recimo sto ne bi trebalo.
Tako da sam ga izbrisao.
Sad cu probati Smart. A kod Nove mi se ne svidja pregled aplikacija koliko vidim po slikama pa necu ni probati.

Edit:
Smart mi se ne svidja jer ima samo onaj jedan pocetni ekran.
Sad sam probao neki Apex i on mi se svidja ali me podseca na moj pokojni Nexus :( ako ne nadjem nista bolje, Apex ostavljam.

Edit2:
Apex sam zamenio sada sa Holo Luncher HD i taj ostaje.
Kao da opet imam Nexus, ali amo izgledom. Zasnovan na JB.
I Holo Locker sam instalirao.

Poslednja izmena:
Da li si probao SPB Shell3D?
Jeste ima malo usporenja i ceka se kada se ulazi u poruk i u imenik. Jedino sto moze ovako na stock romu da se uradi jeste da ugasis stednju energije, u opcijama razvoja da ugasis Animaciju i aktiviras GPU poravnanje, a posle toga da uradis disable talkback, weather widget, yahoo news, yahoo finance, YouTube i jos nekih drugih stvari koje ne koristis niti trebaju u zivotu a imas u fonu.
Postoji i nesto drugo, a to je instalacija custom roma trenutna verzija je KyleOPEN ROM v3.1.0. Nisam ga probao ali kazu da je fluidniji.

E sada ako znas neka resenja za neke probleme napisi.
probaj Next browser.

Poslednja izmena:
Nisam probao taj shell a ne znam ni da li cu zato sto mi se cini da je ovaj Holo bas dobar.
Opet ne znam da li tripujem (ne bi trebalo) da mi je ovaj Holo nekako ubrzao sve. Ttrenutno switchujem izmedju igrice, pisanja poruka i tapatalka i nikad nije ovako glatko i brzo prebacivao :eek:
Videcu sta imam da iskljucim ali pazim ja na to. Ne koristim weather widget, ni yt widget. Nemam ni te yahoo stvari.
Sto se tice tog roma, nisam jos ni rootovo telefon, ali pogledacu posle na netu ako imaju neke informacije o tome. Da vidim sta kazu neki koji su probali.
Instalirao sam Next browser juce i zadovoljan sam ;)

Nemam neki poseban predlog. Samo lagano sa aplikacijama. Ja drzim 2-3 igrice o to neke nezahtevne, 2 aplikacije za novine, Tapatalk i to je to. Muziku ne slusam na telefonu tako da mi ne trebaju takve aplikacije.

Sad samo imam jedan problem. Onaj Holo Locker sam instalirao pa kada zakljucavam telefon onda se dva puta zaredom cuje onaj zvuk za zakljucavanje. Moram proveriti u settingsima od tog Holo Lockera ako ima opciju da iskljucim.

Ubacio sam KyleOPEN ROM v3.1.0 i prvi utisci su da radi nesto brze a opera mini mi radi mnoogo fluidnije.

Одлично.

Ради ли "Google Now"??

Могао би сад поставити упутство!?

Sto se tice Google Now, nisam probao. Mogu da kazem da radi brze fluidnije to je sigurno, sto se tice uputstva evo odavde http://www.mycity.rs/Android/KyleOPEN-Custom-ROM-Samsung-Galaxy-S-Duos.html. Ja sam imao doticnu verziju S7562XXALJ4 vec u fonu a pre instalacije KyleOPEN ROM-a vec sam ga root-ovao i instalirao CWM. Ako je kojim slucajem neko uradio isto kao ja za instalaciju KyleOPEN ROM-a treba odraditi postupke (Instalacija CWM-a KyleOpen) i (Flesovanje KyleOPEN ROM-a) i to bi bilo to.

Ovde je glavna tema ovog rom-a http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2087177 moze se pratiti diskusija korisnika.

Jedino mi nije jasno kako treba instalirati ove dodatke List of compatible Add-Ons jer su izbaceni iz rom-a, ako bi neko znao.
1.png
Da li se skida stavka po stavka pa se posebno stavlja svaka stavka u svoj folder a posle sve zajedno u zip file?

Sve što nosi ekstenziju .apk možeš instalirati. Međutim, probaj taj rar kroz CWM.

Sto se tice Google Now, nisam probao. Mogu da kazem da radi brze fluidnije to je sigurno, sto se tice uputstva evo odavde http://www.mycity.rs/Android/KyleOPEN-Custom-ROM-Samsung-Galaxy-S-Duos.html. Ja sam imao doticnu verziju S7562XXALJ4 vec u fonu a pre instalacije KyleOPEN ROM-a vec sam ga root-ovao i instalirao CWM. Ako je kojim slucajem neko uradio isto kao ja za instalaciju KyleOPEN ROM-a treba odraditi postupke (Instalacija CWM-a KyleOpen) i (Flesovanje KyleOPEN ROM-a) i to bi bilo to.

Ovde je glavna tema ovog rom-a http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2087177 moze se pratiti diskusija korisnika.

Jedino mi nije jasno kako treba instalirati ove dodatke List of compatible Add-Ons jer su izbaceni iz rom-a, ako bi neko znao.
Pogledajte prilog 115543
Da li se skida stavka po stavka pa se posebno stavlja svaka stavka u svoj folder a posle sve zajedno u zip file?

Znam da rar treba da ide kroz CWM, ne moze da se skine kompletan zip file nego mora da se pravi.

Mislim da Luncher koji radi kako treba na ovom fonu je ADW EX launcher i Nova Launcher Prime, sto se tice explorera Root Explorer. Ako iko koristi ovaj fon neka iznese da li je pronasao Aplikacije sa kojima je zadovoljan kako rade na njemu.

Kakva je razlika izmedju stock romova različitih zemalja??

Vidim da poslednji STOCK ROM za Indiju ima 556.1 MB (jun, 2013), Njenačku 550 MB (april 2013), dok je za BiH 510 MB (аpril, 2013) a za HR (2012) je 502 MB-a.
U čemu je kvaka?? Znam da je Kyle Open Rom 3.3 baziran na njemačkom STOCK ROM-u (Based on stock S7562XXBMD6 ROM).
Zar nije jednostavnije instalirati njemački STOCK ROM?? http://samsung-updates.com/device/?id=GT-S7562
Da li je neko probao??

Da li je neko instalirao PMP Light ROM v4.1?? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2343108

Ima li nagovještaja da će izaći Jelly Bean ili bar Cyanogenmod za Galaxy S duos S7562??
Da li bi nam odgovarao Cyanogenmod ROM od Galaxy S (izašao prije S duos)??
KOR mi se jednostavno ne svidja, izbrisao sam ga nakon 2 dana...

Poslednja izmena:
Danas sam instalirao njemački STOCK ROM-u (Based on stock S7562XXBMD6 ROM). Veći je 50-ak MB-a od HR i BiH.
Sve funkcioniše, ali nema vidljive razlike. Inače, one preduslov za instaliranje PMP Light ROM v4.1. To ću večeras pa javim rezultate, ako već neko nije odradio....

Kako rade obe kartice na telefonu..da li je druga dostupna kada razgovaras na prvoj ili ne?Ako nije moze li to da se aktivira ili ne?

Kako rade obe kartice na telefonu..da li je druga dostupna kada razgovaras na prvoj ili ne?Ako nije moze li to da se aktivira ili ne?

Obe kartice su dostupne u isto vreme. Kada razgovaras preko jedne kartice a imas poziv preko druge dobijas zvucni signal da imas poziv na drugi SIM.

Da li se nekom dešava na ovom telefonu da mu se RAM memorija veoma brzo puni i da telefon onda koči?

ROM-ove za samsung telefone imaš na sammobile. Potrebna je registracija.

instalirao sam custom rom preko CWM, ali izgleda za pogrešnu verziju jer nemam signal na sim karticama, kako sad da instaliram ROM-ove sa ovog spiska? Preko cwm ili preko Odin-a?

Na tel mi poše Baseband S7562XXLJ3 šta to znači, za koje je tržište telefon? Druge insformacije ne mogu da vidim zbog stock rom-a.
Pomagajte da vratim telefon u upotrebu. ;)

Hto bih da root-ujem 7562, da bi mogao da aplikacije prebacujem na SD. Treba mi samo uputstvo za root. Ne treba mi ROM(kuvan ili ne). Zadovaljan sam i sa 4.0.4 i sa Samsungom. Hoću samo da ga root-ujem. Pozdrav.

ponovo ja..... čitam već po google-tu šta i kako u vezi ubacivanja kyleopen roma.... i pravo da vam kažem ništa mi nije jasno.....

i dalje sam na fabričkom rom-u
verzija osnovnog opsega S7562XXLJ3 a pod broj podverzije IMM76i.s7562xxalj6

može li malo pojašnjenje šta bi trebao da odradim pre ubacivanja tog kyle rom-a da ne zeznem opet stvar s mrežom?

Moze li malo pomoci od iskusnih,
imao sam instaliran PMP™ Ultra ROMhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2426112, koji koristi CWM i hteo sam da promenim u MightyBoy rom [Kitkat][v4.0] http://forum.xda-developers.com/android/development/custom-mightyboy-rom-v1-0-1-t2820336, koji napominje da se ne koristi CWM vec TWRP.
Sta sam ja uradio > da ne bi isao preko Odina trazio sam preko neta TWRP u zip varijanti i naso sam neki twrp-recovery-gt3110, uradio sve one stvari wipe data , cache and dalvic cache i wip battery stat i uradio reboot i telefon se vise nije probudio, nemogu da ga probudim, molim za pomoc kako da ga probudim da bih mogao bilo koji rom da instaliram.
vol up + Home + Power
vol down + Home + Power
vol up + vol down + Home + Power
nece nigde da udje, nikakve znake ne daje.
Telefon mi je sestrin, molim za pomoc?

Izvadio sam bateriju, neznam imali to smisla.

Poslednja izmena:
GT3110 je galaxy tab 2, jel si ti to flešovao recovery od tableta na S duos?

Pa ako neće da se upali nikako jedino nekom boljem serviseru da ga daš preko jiga da ga oživi i flešuje mu šta treba...

Kada ga povezem sa kompom daje zvuk komp kao da je nesto ukljuceno ali ga ne prepoznaje a kada pokusam bilo sta od
vol up + Home + Power
vol down + Home + Power
vol up + vol down + Home + Power
dok je prikljucen preko kabla sa kompom registruje tonom kao da da guras/vadis kabli u komp-u. Da li to treba da je znak da mu ima spasa?

Vrh Dno