Šta je novo?

Samsung S Duos GT-S7562

boxandroid

Cenjen
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poena
170
Kako provjeriti da li Samsung S Duos GT-S7562 ima otključan bootloader??

Ako ima, da li to znači da bez problema mogu instalirati kakav kuvani ROM, ili se taj otključan bootloader odnosi isključivo na instalaciju njihovog STOCK ROM-a??

Hvala!

Mislim da samsung nikad nije zaključavao bootloadere.

Ako je otključan možeš da instaliraš bilo koji ROM.

Moze li neko ko poseduje ovaj telefon da iznese svoje utiske tj. kako je zadovoljan telefonom?

Jel zna neko koliko kosta zamena ekrana i zastitnog stakla za ovaj telefon, drugarica ga je ispustila i ekran je pukao po sredini celom duzinom i nece da se upali.

Pitanje je da li je samo ekran tu oštećen. On mora da se uključi, bez obzira da li su polomljeni touch i ekran.

Ovaj je mrtav potpuno nema ni vibracije kad stisnem power button, i ja sam skontao da nije to samo ekran posto je tel bas bas unisten, drugarici je ispao iz ruke dok ga je stavljala u torbu znaci sa jedno 60cm visine pad je bio na plocice, tel nije imao ni case ni foliju cisto da znate oni koji ga imate da vodite racuna bio sam svedok ovom i ne mogu da verujem da se tako polomio znaci duboka crna pukotina po sredini ekrana celom duzinom a oko pukotine onako kao da je oljusten ekran zao mi je sto nisam slikao da okacim odnela ga je danas u servis traze joj 70e.

Ako budem uradio root telefona i instalirao CWM da li ce telefon da prima redovan update ili ne?

Da li bi neko mogao da mi pomogne odakle da skinem originalni rom koji vec imam jer bih hteo da promenim postojeci:
verzija osnovnog opsega: s7562xxlj3

verzija kernela: 3.0.8-1102401
DPI@dell138#1
tue oct 16 11:19:12 kst 2012

broj podverzije: IMM76I.S7562XXALJ4

Pokusavao sam da ga skinem sa http://sampro.pl/firmware/android/samsung-gt-s7562/ ali nikako da protumacim koji je onaj pravi.

ROM-ove za samsung telefone imaš na sammobile. Potrebna je registracija.

Тек онда можеш да "надограђујеш":D

nisam mislio na custom rom vec na zvanicnu samsungovu nadogradnju i da li se sa root i CWM gubi garancija?

Шалио сам се за оно, знам да си мислио за official update:D

Губиш гаранцију рутовањем, али се бар лако врати на фабричко стање.

Наравно да можеш да убациш оfficial rom када ти је тел. рутован:p

DPI@dell138#1

ako se toliko razumes da li bi mogao da mi das link odakle da skinem ovaj originalni rom koji mi je na telefonu jer me je strah da odradim root dok ne nadjem originalni rom. nikako ne mogu da nadjem ovo sto trazim, svi me upucuju ovde onde ali nikako da nadjem.

A evo da prilozim i ja jedan link koji je vezan samo za ovaj telefon:
http://galaxysduosthings.blogspot.com/

Poslednja izmena:
Не могу сад ништа да ти нађем, нисам кући, пишем са tapatalk-a:)
Ваљда ће ти наћи неко ко има тај тел, али ако нико не нађе чим будем могао потражићу...:p

Ja sam ti u prethodnom postu napisao odakle da skineš rom ali ti izgleda ne čitaš.

Прво рутујеш телефон да би добио администраторске привилиегије, а затим инсталираш "CWM-recovery" да би добио могућности инсталирања рома, а након тога инсталираш неки кувани "ROM", у овом случају "KyleOpen Rom 3.0".
Ако у току рада брикујеш телефон прати ове упуте: http://rootsrbija.iz.rs/vracanje-telefona-iz-hard-brick-a-samsung/

Оргинални ром скини у случају да будеш требао гаранцију. Можеш га наћи на сљедећој адреси: http://www.sammobile.com/firmwares/2/
Кoдна ознака за Србију је "MSR" и "TSR", а за Републику Српску или Федерацију Бих "ERO" & "TEB". За Хрватску је "ТRA". Само укуцај земљу одакле ти је телефон.

Ако се будеш враћао на оргинални ром, скини и TriangleAway. То је апликација којом поништаваш самсунгов бројач неауторизираних надоградњи роотања и сличних активности. Њоме поништиш бројач прије повратка на STOCK ром. Након тога се не може видјети да си нешто прчкао.

Јави се ако успијеш одрадити посао...

DPI@dell138#1

ako se toliko razumes da li bi mogao da mi das link odakle da skinem ovaj originalni rom koji mi je na telefonu jer me je strah da odradim root dok ne nadjem originalni rom. nikako ne mogu da nadjem ovo sto trazim, svi me upucuju ovde onde ali nikako da nadjem.

A evo da prilozim i ja jedan link koji je vezan samo za ovaj telefon:
http://galaxysduosthings.blogspot.com/

Poslednja izmena:
GiBo2pac@ OK.
*P*A*B*L*O*@ procitao sam gde si me uputio ali tu mi nesto nije jasno pa sam zato ponovo postavio pitanje.
boxandroid@ hvala ti na iscrpnom objasnjenju, ali jedino sto me buni je to kod skidanja originalnog roma sa site kog ste mi dali ti i *P*A*B*L*O*.

Ove podatke koje sam izvukao iz telefona ja ih ne vidim na site kada treba da upisem ove podatke.
Nije mi jasno Product Code za Srbiju ima Telekom i Telenor, otkud ja da znam koji je na mom fonu
CSC mi ne pise isti kako kod mene
PDA ne znam koji je kod mene
Ja se izvinjavam malo mi je sve konfuzno da izaberem rom bas onaj koji imam. Ako mozete tu da mi pomognete a sve ostalo mi je jasno.

DPI@dell138#1
broj podverzije: IMM76I.S7562XXALJ

AP > S7562XXALJ4
CP > S7562XXLJ3
CSC > S7562ATOALH1

Нема га у "Check your firmware". Гдје си купио телефон??

Ne komplikuj nego skini zadnji firmware za našu državu i za tvog operatera. Ako ne postoji verzija za tvog operatera skini Open Europe i flashuj ga.

boxandroid@ Fon sam kupio u radnji kod nas, znas vec kako garancija radnje 1god.

*P*A*B*L*O*@ Nasao sam ovo http://www.hotfile.com/dl/182804043/0db2605/S7562XXALJ4_S7562ATOALH1_ATO.zip.html
da li je to to jbm li ga ali koliko sam provalio izgleda da je za Austriju a na site sammobile.com ga nema. U samom naslovu stoji da je
AP > S7562XXALJ4
CP > S7562XXLJ3 (jedino nema ovo)
CSC > S7562ATOALH1
Posto postoji samo za MTS i Telenor sta bih sa tim firmware dobio da li bih imao neke glupe aplikacije Telenora ili MTS koje mi ne trebaju uopste ili vec sta.

Zasto se ovoliko zanosim sa firmware je za to sto ako nesto ne daj boze se desi pa treba da ga reklamiram napravice mi problem.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam nece napraviti problem ukoliko telefon nije rootovan.

Da li se iz ovoga vidi da je telefon root-van, jer mi se cini da nesto nije kako treba.
Screenshot_2013-05-22-20-11-28.png

Имаш ли superuser/supersu?

Imam supersu mislim onog supermena i dobio sam Busybox (naknadno sam morao da ga instaliram) ali ne znam kako da dobijem Sudo Location?

Nazad
Vrh Dno