Šta je novo?

Samsung ps42b450 - problem sa drhtanjem slike ???

VH 1

Cenjen
Učlanjen(a)
22.01.2010
Poena
151
Posedujem samsung ps42b450 vec 4 meseca i zadovoljan sam tv-om. Osim ... da li je normalno ( i kod LCD-a i kod plasme ) da slika drhti (manje ili vise ) kada se kamera horizontalno, ili prati neki objekat koji se krece horizontalno ? Npr. kada gledam fudbal, sve je OK ako gledam "s tribina ", ali kada prikaze akciju kamere pored aut linije, kada je dribling ili faul izbliza ( veoma brze scene ), tada se slika malo zamuti - barem se meni tako čini. I da, primetio sam da nije na svakom kanalu ista situacija ( negde manje, negde više ). Kada pustim DVD ( samsung dvp 1080p9 sa Fullhd upscalerom - preko HDMI izlaza), isto je situacija različita - ako je na 50 HZ, više se "trese", ako je na 60 Hz, manje se trese ( ili vrlo, vrlo slabo ). HD zapis od 720p ili 1080p još nisam isprobao, jer nemam kompjuter sa HDMI izlazom. Da li je to do snimka ili televizora ???

Ovaj "problem" niko nigde ne spominje, pa me interseuju zapažanja korisnika.

U početku to nisam primećivao, ali sada sve više primećujem i sve mi više smeta ...

Poslednja izmena od urednika:
Ja se nesto ne razumem bas ali to sto ti govoris kao da je stvar do odziva televizora. S obzirom da je tvoj televizor plazma sa 0.001 ms odzivom(sto je fenomenalno) to ne bi trebalo nikako da se desava pogotovo tako kriticno kao sto kazes(pri kretanju tenisera dok cekaju da prime servis). Cak sta vise kod takvih stvari verujem da ni lcd televizori sa odzivom od 8ms ne bi imali probleme. Moji imaju neki grundig sa odzivom od bog te pitaj koliko ms pa se takve stvari u tenisu ne desavaju.
Ocito da je tv nesto falican.

Pazi, nije uvek i na svakom kanalu ista situacija. Kada se kamera pokreće horizontalno ( mislim da se kaže - paning ) tada slika malo drhti.

Opet, kada sam pustio DVD na 50 Hz, original iz trafike, ima jedna scena gde kamera prati ljude kako igraju kolo - čoveka po čoveka. Na crt televizoru ( Sony e-55 cm ) nisam primetio ništa, ali ovde drhte i da scena traje nekoliko minuta, bolela bi me glava.

Što se ostalog tiče, TV je fenomenalan - boje su neverovatno realne ( filmski mod - tople boje 1 ). Da napomenem, da gledam SD signal preko kablovske KDS.

Vrh Dno