Šta je novo?

Samsung PS-50C550

geronimo

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2004
Poena
609
Stigao je ovaj model u TM, ali u poredjenju sa C530 razlika je Wifi i ethernet podrska, spoljasnji izgled (Rose Black gradation) i neki USB vise. Tako barem kaze compare na zvanicnom Samsung sajtu. Ne znam da li postoji jos neka razlika u pogledu kvaliteta slike, vec pomenutog zujanja na modelu C530 ili neceg treceg.

Medjutim razlika u ceni izmedju tog modela i C530 je oko 200e ako uporedimo sa trenutnom cenom u tehnomaniji. Ako je tacno ovo sto sam napisao za razlike izmedju modela, cini mi se da je ta cena ipak prevelika u odnosu na to sta se za nju dobija.

Da li je neko imao prilike da pogleda i ovaj model uzivo? Neposredno poredjenje sa C530 bi takodje bilo dobrodoslo.

Ono sto sigurno znam jeste da izlozeni PS 50C550 u Delta City-ju ne zuji, barem nije preniki dan :)

Sto se ralika izmedju ova dva navedena modela tice otprilike sam i ja shvatio kao i ti ali ako neko ima nekop drugo saznanje neka kaze.

Ja inace cekam nesto iz C serije 6 al nikako da stigne. Inace koliko paneli su indenticni i u C550 i C53 tako da ralike u samom kvalitetu slike ne bi trebalo da ima.

Eto ovo je ono sta znam pa ako neko ima sta neka doda.
Pozz

I ja sam na istim mukama, cekam nesto iz serije 6 za ovu godinu (C6500), ali nema. Probao sam da kontaktiram i uvoznika za Samsung kod nas i nisam dobio nikakav odgovor. Od tehnimanije mi je za taj model stigao odgovor da ga nemaju u najavi od dobavljaca... :mad:

Pored toga, sudeci prema trenutnoj ceni za ovaj Samsung 50C550, plasim se da ce cena za 50C6500 biti bliska ceni za Panasonic 50G20 (nesto preko 1500e), sto je po mom misljenju ipak previse. No, ovo govorim napamet pa ostaje da se vidi kada i ako stigne C6500 i kod nas.

Sto se tice zujanja, ne znam da li je primer jednog TV-a koji ne zuji dovoljan ali je barem ohrabrujuci korak :)

Posto sam u finishu kupovine (konacno), imam jos jednu dilemu izmedju ovog modela (50C550) i 50C530.

Pored razlika koje sam pomenuo, na zvanicnom samsung sajtu pise da je razlika i u nekom 1080 FHD Motion-u koji postoji na slabijem modelu dok na jacem ne postoji. Cemu sluzi ova funkcija, da li neko zna?

Posto planiram da kupim i WDTV live zakljucio sam da je bih se zadovoljio jeftinijim od ova dva TV-a, ukoliko razlika u kvalitetu slike (i funkcijama koje su vezane sa sam kvalitet slike) ne postoji. U tom slucaju dodaci zbog kojih je 50C550 skuplji (wireless, ethernet i po jedan USB i HDMI post vise) mi ne bi bili potrebni.

Planiram da do kraja nedelje konacno kupim TV pa bih vas molio da mi odgovorite sto pre. Hvala unapred :wave:

Hvala za link, ovo mi je dovoljno o FHD-u.

Ostaje dilema na kraju da li C550 ima ovaj FHD ili nema?

Ja sam pokusavao da nadjem tu informaciju ali bezuspesno. Nije ni meni logicno da skuplji model nema FHD a jeftiniji da ima, verovatno je ipak greska na sajtu.

I meni je to logicno. Hvala za odgovor.

S obzirom na razliku u ceni i to da cu kupiti WDTV live, uzecu C530.

:wave:

Da li neko zna kako i gde mogu da pogledam koliko dugo je TV radio?
Pretpostavljam da se to moze videti u servisnom meniju i da je ovo procedura za ulazak:

Procedure to access the 'service menu'

1. With the TV in standby, press 'INFO -> MENU -> MUTE -> POWER' buttons on the remote.
2. The TV will turn On with the Service Menu displayed.
3. Press the 'POWER' button to exit the Service Menu. <-- DO REMEMBER THAT ALL CHANGES ARE SAVED AUTOMATICALLY

Tako je, to moras odraditi brzo dok je tv ugasen. Posle toga listaj kroz servisni meni i naci ces negde display time.

Zaboravio sam na ovo pitanje ali nasao sam odgovori - display time se nalazi u servisnom meniju. Ako nekom zatreba neka pita i postavicu tacnu putanju.

Evo, sad sam proverio. U servisni meni se ulazi onako kako sam napisao u prethodnom postu.

Da bi video vreme koriscenja panela, u servisnom meniju treba da izaberes:

SVC -> Panel Display Time

To je to!

Geronimo, zasto uzimas WDTV kada serija C ima video plejer? Ja planiram da kupim 50C430 bas zbog pustanja MKVa pa si me sada zbunio...

mogu li i na 430 na taj način da vidim koliko je radio? Mislis da ce svi u radnji da mi dozvole to da uradim?

Istina je da serija C ima ugradjen plejer koji moze da pusta i MKV, ali nisam ekpseirmentisao sa razlicitim tipovima MKV-a. Sa WDTV sam siguran da nece biti problema pri reprodukciji, postoje i custom firmware-ovi, a pored toga nudi i vise mogucnosti (youtube, pustanje sa mreze...).

Za ulazak u servisni meni trebalo bi da radi i sa C430, ali mozes da pogledas na google-u da bi bio siguran. Ne vidim razlog zbog koga te u radnji ne bi pustili da pogledas ono sto te zanima, pogotovo ako nemaju sta da kriju.

Od pre par dana sam srecni vlasnik 50c550. Dajte neki savet za pocetnika kome je ovo prva plazma. Smanjio sam contrast, brightness... na 50 za break-in, ne ukljucujem dynamic mod... Zanima me sta sve mogu da podesavam, tj. koje su opcije/podesavanja "no no" tokom razrade. Takodje, shvatam da treba izbegavati programe sa logoima, ali sve koje gledam ih imaju. Koliko dugo je bezbedno gledati takve programe, tj. da li ugradjene anti burn-in opcije stvarno funkcionisu u praksi?

Inace pre sam imao LCD Samsung 40n71. Znam da nisu uporedivi i da ih godine dele, ali moram da kazem da je razlika kao nebo i zemlja. Ne bih se sada vratio na LCD ni za karton vinjaka :)
Video sam kod ortaka kako izgleda u kucnim uslovima lcd 40c530. Soba ima slicno osvetljenje kao moja (tj. slabije osvetljena). Gledao sam SD (IKOM provajder i kod njega i kod mene) i izgleda mi mnogo lepsa slika na plazmi. Od HD-a sam gledao Avatara i razlika je jos ociglednija u korist plazme.
Inace jedino sto mi pomalo smeta je nekako sivkasta bela boja u odnosu na lcd. Valjda ce da bude bolje posle break-in.

Evo odgovora na brzaka za logo - mozes jednostavno da "rasiris" sliku na nekom kanalu i tako se logo vise nece videti (mislim na dugme P.Size na daljinskom). Ja se nisam mnogo opterecivao ovime, menjao sam kanale kako bih i inace to radio na bilo kom TV-u (npr. ne pratim Farmu pa time izbegavam da mi se pink fleka ureze u gornji desni ugao plazme :d).

I u toku razrade sam se igrao malo sa podesavanjim ali sam (uglavnom) uvek vracao na 50%. Sad vise ne obracam paznju.

Hahahahha FARMA!:D
Ja cu imati logo Poker Channel :d

50c550

Konacno:wall::) sam kupio 50c550 i sad isprobavam
cijena prava sitnica,heheheh 115k,ali sta da se radi. Uskoro utisci. Mnogo sam si pomogao sa savetima sa foruma. Poseban pozdrav za Gizmor i tx.Njegovi saveti su mi najvise vredeli.:banana:pozz

Poslednja izmena:
Tanka zelenkasta linija

50c550
Malo se nerviram,kao da probija tanka jedva vidljiva zelenkasta linija ispod gornje ivice,debljine 1cm i vidljiva je kad je crno,ne znam sta da kazem,ima li ko da mi pojasni:mad:

Ja ne vidim nista slicno na mom TV-u. Mozes li da postavis sliku da vidimo kako izgleda, ako vec do sad nisi uradio nista po tom pitanju?
Pogledaj ovaj link, covek je imao problem sa zelenom linijom ali ona se pojavila posred panela: LINK.

Nazad
Vrh Dno