a nisam bash potpunomrzelo me dalje da trazim tachno uputsvto za njegov tv pa sam stavio ovo al se daljinac ipak razlikuje (vidish da smo sad oko toga zapeli)
![]()
![]()
@dok, moze li to objasnjenje, zasto mu treba grafika nove generacije?
Zato sto novije graficke imaju komponentni kablic koji dolazi uz njih (crveno-plavo-zeleni) i preko njega se najlakse namesta slika sa kompa na LCD ako vec nema HDMI kabal.On pokusava da namesti preko VGA kabla koji je garantovano duzi od 3m.Ja sam kod komsije proveo ceo dan i nisam uspeo sa tim VGA dok nisam ubo ovaj komponentni kablic koji posle povezes sa TV-om preko komponentnog ulaza,ali radi samo sa kracim kablom dok sa duzim ne.Zasto? nemam pojma pricam iz iskustva.Ne znam da li njegov laptop ima neki komponentni ili bar kompozitni izlaz.Mislim da je problem u kablu a ne nesto drugo.
a što ne probaš da spojiš preko s-video kabla, pa ako ni to neradi da batališ to povezivanje. pošto tv očigledno nije zamišljen za povezivanje sa pc-jem. imao sam sličnu plazmu i preko s-videa mi je radilo.
Hvala vam puno drustvo sto se trudite da resimo ovaj moj banalni slucaj,ali ovako:kada stisnem na source ,imam mogucnost samo dva puta i mi pokaze ext 1 i ext 2,vise nema nista,a drugo bitnije sto me buni,kad udjem u menia,i kad udjem u "postavljanja" imam opciju PC i PC za kucno kino,ali ta slova su mi tamna i ne mogu ih nikako stelovati,dok drugi su bele boje i mogu uci u njih i stelovati....a kad udjem u opciju "Ulaz" za da stelujem ulaze imam popis ulaza i kad stisnem,sa bele boje slova su mi TV-EXT1-EXT2 i mogu ih stelovati a dok sa tamne boje su mi Komponenta-PC-HDMI i nemogu uci u nih....eto ako neko je imao vakav problem da mi odgovori ali ja mislim da je rec nesto o TV...da ima neki glupi spoftver ili a drugo moj TV nema pip.....i mogu li smeniti softver TV-a hvala va puno drustvo....:wave:
a da ti nije problem u kablu ? mislim na konektore. kad sam prvi put prikljuchivao tv sa novokupljenim kablom isto sam imao problema ali onda videh da mi na jednom konektoru fali jedna iglica (treba da ih bude 15 ukupno). proveri sve konektore
inache ja sam moj lcd tv povezao vga kablom koji ima 5-6 metara mada ako ti imash neki manje kvalitetan moze i duzina da te zeza.
Ala deru za DVI-HDMI adapter. Sad se vidi koliko je bitno kad se kupuje nova graficka sta sve ima od dodataka. Pa 10e adapter. A verujem da za 35-40e moze da se nadje cela grafika sa tim isim adapterom. Za 50e sigurnoa ovo http://www.logo.co.yu/trgovina/cbrand_details.asp?search_fd0=23073 nije dovoljno dobro ???
mora to da radi kojim god kablom ispravno da spojish i sve ispravno podesish. ako ne radi onda tv nije u redu
Svaka preporuka za ovaj tv, pogotovo za gledanje kablovskih SD TV kanala. Jedina moja zamerka bi bila na prisustvo samo jednog HDMI ulaza.
Mislim da sa 3,5m ili vise ne bi mogla da se primeti prevelika razlika u HD materijalu izmedju "nedovoljno dobrog" i "dovoljno dobrih" ekrana.
Uostalom, Panasonic preporucuje da se njihove FULL HD 42'' plazme gledaju sa 1.9 metara. Valjda ti je jasno zasto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari