Šta je novo?

Samsung Ps-42c62h

a nisam bash potpuno :D mrzelo me dalje da trazim tachno uputsvto za njegov tv pa sam stavio ovo al se daljinac ipak razlikuje (vidish da smo sad oko toga zapeli) :D :D

a nisam bash potpuno :D mrzelo me dalje da trazim tachno uputsvto za njegov tv pa sam stavio ovo al se daljinac ipak razlikuje (vidish da smo sad oko toga zapeli) :D :D

Iskreno, mene bi bio blam da mi neko crta slikovnicu.:d
Znači, ono... ako i pored štampanog ilustrovanog priručnika i usmenih smernica sa foruma nisam kadar da uradim nešto... onda nisam kvalifikovan da koristim taj uređaj. (ovo je po Darvinu)
Recimo različiti uređaji: vcr, dvd, kompjuter, plazma tv, automobil, kamion ,avion, spejs šatl, itd :D

@dok, moze li to objasnjenje, zasto mu treba grafika nove generacije?

Zato sto novije graficke imaju komponentni kablic koji dolazi uz njih (crveno-plavo-zeleni) i preko njega se najlakse namesta slika sa kompa na LCD ako vec nema HDMI kabal.On pokusava da namesti preko VGA kabla koji je garantovano duzi od 3m.Ja sam kod komsije proveo ceo dan i nisam uspeo sa tim VGA dok nisam ubo ovaj komponentni kablic koji posle povezes sa TV-om preko komponentnog ulaza,ali radi samo sa kracim kablom dok sa duzim ne.Zasto? nemam pojma pricam iz iskustva.Ne znam da li njegov laptop ima neki komponentni ili bar kompozitni izlaz.Mislim da je problem u kablu a ne nesto drugo.

Zato sto novije graficke imaju komponentni kablic koji dolazi uz njih (crveno-plavo-zeleni) i preko njega se najlakse namesta slika sa kompa na LCD ako vec nema HDMI kabal.On pokusava da namesti preko VGA kabla koji je garantovano duzi od 3m.Ja sam kod komsije proveo ceo dan i nisam uspeo sa tim VGA dok nisam ubo ovaj komponentni kablic koji posle povezes sa TV-om preko komponentnog ulaza,ali radi samo sa kracim kablom dok sa duzim ne.Zasto? nemam pojma pricam iz iskustva.Ne znam da li njegov laptop ima neki komponentni ili bar kompozitni izlaz.Mislim da je problem u kablu a ne nesto drugo.

Hvala vam puno drustvo sto se trudite da resimo ovaj moj banalni slucaj,ali ovako:kada stisnem na source ,imam mogucnost samo dva puta i mi pokaze ext 1 i ext 2,vise nema nista,a drugo bitnije sto me buni,kad udjem u menia,i kad udjem u "postavljanja" imam opciju PC i PC za kucno kino,ali ta slova su mi tamna i ne mogu ih nikako stelovati,dok drugi su bele boje i mogu uci u njih i stelovati....a kad udjem u opciju "Ulaz" za da stelujem ulaze imam popis ulaza i kad stisnem,sa bele boje slova su mi TV-EXT1-EXT2 i mogu ih stelovati a dok sa tamne boje su mi Komponenta-PC-HDMI i nemogu uci u nih....eto ako neko je imao vakav problem da mi odgovori ali ja mislim da je rec nesto o TV...da ima neki glupi spoftver ili a drugo moj TV nema pip.....i mogu li smeniti softver TV-a hvala va puno drustvo....:wave:

Poslednja izmena:
a što ne probaš da spojiš preko s-video kabla, pa ako ni to neradi da batališ to povezivanje. pošto tv očigledno nije zamišljen za povezivanje sa pc-jem. imao sam sličnu plazmu i preko s-videa mi je radilo.

a što ne probaš da spojiš preko s-video kabla, pa ako ni to neradi da batališ to povezivanje. pošto tv očigledno nije zamišljen za povezivanje sa pc-jem. imao sam sličnu plazmu i preko s-videa mi je radilo.

Da znam to onda uzecu graficku sa S-video ali moram uzeti i na laptopa to je to
:smash:

Hvala vam puno drustvo sto se trudite da resimo ovaj moj banalni slucaj,ali ovako:kada stisnem na source ,imam mogucnost samo dva puta i mi pokaze ext 1 i ext 2,vise nema nista,a drugo bitnije sto me buni,kad udjem u menia,i kad udjem u "postavljanja" imam opciju PC i PC za kucno kino,ali ta slova su mi tamna i ne mogu ih nikako stelovati,dok drugi su bele boje i mogu uci u njih i stelovati....a kad udjem u opciju "Ulaz" za da stelujem ulaze imam popis ulaza i kad stisnem,sa bele boje slova su mi TV-EXT1-EXT2 i mogu ih stelovati a dok sa tamne boje su mi Komponenta-PC-HDMI i nemogu uci u nih....eto ako neko je imao vakav problem da mi odgovori ali ja mislim da je rec nesto o TV...da ima neki glupi spoftver ili a drugo moj TV nema pip.....i mogu li smeniti softver TV-a hvala va puno drustvo....:wave:

Pa tamne su boje i ne mozes ih stelovati kad nista nije prikljuceno na njih.kad bi ubo DVI-HDMI kabal u HDMI ulaz u TV-u i on bi pobeleo i mogao bi da stelujes.Znaci nema nista ubodeno u te ulaze ili ih TV ne vidi zato su ti tamni.

a da ti nije problem u kablu ? mislim na konektore. kad sam prvi put prikljuchivao tv sa novokupljenim kablom isto sam imao problema ali onda videh da mi na jednom konektoru fali jedna iglica (treba da ih bude 15 ukupno). proveri sve konektore

inache ja sam moj lcd tv povezao vga kablom koji ima 5-6 metara mada ako ti imash neki manje kvalitetan moze i duzina da te zeza.

a da ti nije problem u kablu ? mislim na konektore. kad sam prvi put prikljuchivao tv sa novokupljenim kablom isto sam imao problema ali onda videh da mi na jednom konektoru fali jedna iglica (treba da ih bude 15 ukupno). proveri sve konektore

inache ja sam moj lcd tv povezao vga kablom koji ima 5-6 metara mada ako ti imash neki manje kvalitetan moze i duzina da te zeza.

Ne vladabgd kabel mi je 2m i ima 15 iglica u cemu je problem neznam..........

resenje

Problem je resiv, samo kupi dvi to hdmi kabl i imaces sliku sa pc-a na televizoru. Doduse ja sam morao da ga narucim iz amerike ali sam siguran da moze i ovde da se nadje. Eto, nadam se da sam pomogao.

ja sam kupio adapter za 500 dinara

Kod mene na ovom TV-u radi HDMI sa kompa opusteno. Nisam jedino probao da li i zvuk moze kroz HDMI sa graficke da ide (ATI sa njegovim "ozvucenim" grafickim).

Da li preporucujete model iz naslova ovog threada za kupovinu dvoclanoj starijoj porodoci koja bi ga koristila iskljucivo za gledanje kablovske TV sa razdaljine 4m? Cena je 50.000din

Taman se po sirini uklapa u prostor gde mora da stoji,a iste tolike sirine je i samsung 37S81(zbog zvucnika sa sgtrane koji ga sire...) koji je druga opcija za 45000din...

preporučujemo.
baš ima u metrou na akciji
my.php
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Svaka preporuka za ovaj tv, pogotovo za gledanje kablovskih SD TV kanala. Jedina moja zamerka bi bila na prisustvo samo jednog HDMI ulaza.

Svaka preporuka za ovaj tv, pogotovo za gledanje kablovskih SD TV kanala. Jedina moja zamerka bi bila na prisustvo samo jednog HDMI ulaza.

Posto su u pitanju penzioneri,postojanje jednog HDMI ulaza nije nikakav problem.

Lekso koliko sam razumeo ti imash doticni Samsung,jel mozesh malo detaljnije napisati tvoje utiske,tj sta hvalish a sta kudish?

C62 serija ima zelenkastu crnu...

Ima ga moj dobar ortak.

Veoma je zadovoljan slikom sa kablovske TV i sa DVD.

Moj utisak je da je slika veoma zrnata i negledljiva sa manje od 3 metra, kao i da TV naprosto nije dodovljno dobar za gledanje HD materijala.

Za kablovsku sa 4 metra, i po niskoj nabavnoj ceni, ovo je, po mom misljenju, sasvim dobra kupovina.

Moram da napomenem da nisam zahtevan "gledalac". Kod mene se tv gleda sa 3,5m udaljenosti, a bice i 4m kad ga okacim na zid. Ne znam zaista ko je blesav da ovako veliki ekran gleda sa 2m ili manje tako da zrnastost zaista ne predstavlja problem. Gledanje HD materijala sa kompa preko hdmi se naravno podrazumeva i nisam imao nikakvih problema. Ne znam sta znaci "nije dovoljno dobar" iz prethodnog komentara, meni je sasvim dobar. Mislim da sa 3,5m ili vise ne bi mogla da se primeti prevelika razlika u HD materijalu izmedju "nedovoljno dobrog" i "dovoljno dobrih" ekrana. Posto ipak 90% vremena sluzi kao obican TV, bilo za kablovski signal bilo za gledanje dvd-ova (upscale na 720p), mogu samo da kazem da tu ulogu odlicno obavlja i kvalitet slike je vise nego dobar.

Mislim da sa 3,5m ili vise ne bi mogla da se primeti prevelika razlika u HD materijalu izmedju "nedovoljno dobrog" i "dovoljno dobrih" ekrana.

To je i poenta, da se priblizis. Da bi "uhvatio" detalje u HD snimku na 42", treba da budes na 2-2.5m. Kablovska je nesto drugo.

Poslednja izmena:
Ma hajde molim te, kakvo crno gledanje ovolikog ekrana sa 2m. Treba da pomeram glavu levo-desno da bih uhvatio celu sliku. Razlika izmedju HD i SD je vise nego ocigledna i sa 3+m, sem ako posmatrac nije corav.

Razlika izmedju HD i SD je ocigledna i na 3+m - da, naravno, to niko ne spori. Ali za sve ostalo postoji dosta faktora - materijal koji se gleda, horizontalni i vertikalni ugao... tako da se ne moze tek tako generalizovati samo na osnovu dijagonale ekrana.

Evo sajta na kome je lepo objasnjeno.

Poslednja izmena:
@leksa

Ocigledno je da nisi imao prilike da se susretnes sa dovoljno dobrim HD televizorom i odgovarajucim HD materijalom.

Da jesi shvatio bi zasto su najcesci saveti novim kupcima da kupe sto veci HD TV i da se ne plase ako imaju relativno malu sobu, odnosno ako ce morati da TV gledaju sa relativno male udaljenosti.

Jednostavno receno, dobar TV te tera da ga gledas sa male udaljenosti.

Uostalom, Panasonic preporucuje da se njihove FULL HD 42'' plazme gledaju sa 1.9 metara. Valjda ti je jasno zasto.

Uostalom, Panasonic preporucuje da se njihove FULL HD 42'' plazme gledaju sa 1.9 metara. Valjda ti je jasno zasto.

Ovo je i mene danas iznenadilo u Tehnomarketu,preporucene daljine za gledanje su bile za Plazme 50inca 2m a za model od 65inca 2.2m!?!

Naravno kada slika ima 2MPix i oko mora biti blizu da bi razlikovalo te tacke. Ja licno pratim 42" plazmu sa malo manje od 2.5m i HD i SD materijal izgledaju veoma gledljivo, heh. Naravno na HD snimku bukvalno vidim zrnca u pesku. Sto se tice razlike u HD i SD snimku, na 32-37" ako se pod SD smatra los DivX onda da na 3m se vidi razlika izmedju njega i nekog HD ripa (o BR da ne pricamo), ali radi li se o recimo DVD i HD na 3+m razlike i nema, opet zavisno od velicine ekrana.

Ja sa razdaljine od 1-1.5 m na monitoru 223bw vidim jasno razliku izmedju dvd-a i hd-rip-a 720p. Dijagonala je 21,6 incha.

Zato sto to jeste LCD monitori skaliranje mu nije jaca strana.

Pa, da gleda plazmu i CRT mon. isto bi video razliku sa te razdaljine. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno