Šta je novo?

Samsung predstavio NX300 - 3D bezogledalac :)

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Da, Samsung je bas poznat po poslovnoj politici iz koje izlaze upotrebljive stvari :d

LOL, šalu na stranu, Samsung se očajnički trudi da uleti nanovo tržište za njih ali ovog puta nemaju gde da idu cenama stoga im ne predviđam svetlu budućnost, iako je sigurno da će zauzeti jedan deo istog. Mada, ako maznu SONYju i inženjere koji se bave foto opremom, možda i tu uspeju. Ne sumljam da će biti pristojan aparat ali ako ne bude značajno bolji ili jeftiniji (što neće) od Canon/Nikon/Sony/Olympus/Panasonic konkurencije nema razloga da ne ideš da proverenim brendovima. Ni SONY ne može da dođe u poziciju da dobar deo dtarijih korisnika ne gleda na njih sa nepoverenjem i nekom dozom prezira (čak iako je SONY u stvari Konica Minolta). Samsung stvarno nema mnogo šanse.

Kao što sam rekao milion puta. Najveća šansa samsunga je da iskoristi svoju paletu proizvoda da stvori jedinstven ekosistem koji će obuhvatati bkvalno svaki komad elektronike u nečijoj kući. Ne kapiram zašto to ne rade, ili makar ja ne vidim da to radi.

Pa kao pokusavaju, nx210/20/1000 imaju wifi, pa ih povezujes na fon... davali su i neki galaxy tablet za dzabe uz nx1000, ali sve su to zezalice, a ne razlog da neko kupi samsung. Jedina varijanta koja pije vodu je "poor man's RX1" nx1000 + 30mm f2

Baš me interesuje kakav će se pokazati na testu, jer Samsung tvrdi da je unutra potpuno nov 20.3 megapikselni APS-C senzor sa odličnim high-iso vrednostima...e sad šta će pokazati prvi testovi pojma nemam, iskreno.

Drugo, ovaj aparat je naravno kompatibilan i sa svim ostalim objektivima za NX seriju, pa ko neće niko ga ne bije po ušima da mora kupiti 3D objektiv, nego lepo se može uzeti i klasični 18-55 koji dolazi kao kit objektiv uz ostale aparate NX serije.

Aha, kompaktibilan je i sa novim Samsung 3D televizorima ;)

Ovo ce verovatno jednog dana biti buducnost, svi televizori ce biti 3D, sto da i aparati ne budu 3D. Verujem da ce to biti sansa da nam svi grupno uvale da kupujemo skroz novu opremu.
Ali dali od ovog aparata ocekujem nesto? Apsolutno ne. Samsung sve radi osim sto pravi dobre aparate. Natrpa neka svoja "cuda tehnologije" i to je od svega najmanje aparat.

3D nije interesantan za bar 90% populacije. Kada kažem populacije, mislim na SVE korisnike foto i video tehnike, ne samo na nas tehno geekove što visimo na ovakvim forumima.

Samsung sve radi osim sto pravi dobre aparate. Natrpa neka svoja "cuda tehnologije" i to je od svega najmanje aparat.

Ovo je povelika gomila onoga sto forum zameni zvezdicama...

Samsung ima nekoliko odlicnih aparata u ponudi. Nova NX tela su dobra, postoje bas dobra stakla za NX, EX1/2F su vrhunski kompakti a postoji i par onih WB modela koji su super, pogotovo za novce za koje se prodaju.

Aha, kompaktibilan je i sa novim Samsung 3D televizorima ;)

Ovo ce verovatno jednog dana biti buducnost, svi televizori ce biti 3D, sto da i aparati ne budu 3D. Verujem da ce to biti sansa da nam svi grupno uvale da kupujemo skroz novu opremu.
Ali dali od ovog aparata ocekujem nesto? Apsolutno ne. Samsung sve radi osim sto pravi dobre aparate. Natrpa neka svoja "cuda tehnologije" i to je od svega najmanje aparat.

http://multimedia.benchmark.rs/multimedia_vesti/3d_je_mrtav_ces_2013
:p :p :p

To je bilo neminovno, produkcija 3D-a je previse komplikovana da bi se isplatila, mozda jednom u buducnosti...

Trudi se Samsung i uspeva da bude u vrhu,dokaz za to je Galaxy Camera,koja je odlicno uredjena :) 16 mpx,21xopticki zoom,ekran 4.8 inca...

Mozda sam ja malo preterao sa onim da samsung pravi sve osim dobrih aparata ali cinjenica je da bih uvek kupio nesto drugo, nikada njihov aparat. Hvala im puno na trudu.

Ako je razlog za to podrska, u pravu si, u pitanju je lutrija jer je pitanje sta se desi kad rikne Samsung aparat, ali ako to kazes samo zato sto ne gotivis Samsung kao "brend" onda jako gresis. Probaj negde par modela iz vrha ponude pa donesi zakljucak. EX1 npr. je svojevremeno drao konkurenciju iz C i N a EX2F je potpuno egal sa postojecim modelima drugih proizvodjaca. NX je drugacija prica jer je u pitanju sistem i zaista se ni ja ne bih vencao sa istim, ali neki NX300 sa dve palacinke bi mi bas leg'o i smatram da je steta sto ih mi ne mozemo kupiti po ceni po kojoj se prodaju napolju.

I man'te se tih "kostolikih" gluparija sa "vid'o sam na netu da je do jaja/njesra".

Imao sam prioliku da probam EX1. Dobara aparat, Podrška za njega je loša ali Samsung se tek probija.

Sa druge strane, ako ne možeš da ponudiš nešto bolje ili drugačije od ustanovljenih džinova nećeš se mrdnuti van tržišta kliktavaca. Da se ponovim, 2008 godine SONY je držao 68% posto tržišta digitalnih aparata na svetskom nivou (sumljam da su tu uračunati kineski brendovi koji se ne prodaju van Kine i jugoistočne Azije i to su poslednje cifre koje sam našao kada sam tražio i to je bilo pre godinu dana). Držao je dve trećine tržišta a opet samo 7% DSLR tržišta i imao stigmu kod mnogi korisnika koja se svodi "to je ipak SONY". Ukoliko Samsung ne uspe da napravi nešto što će se slaviti kao revolucija poput NEX serije ili RX100 ili RX1 nemaju nikakve šanse sem da se bore iz zadnjuh redova ne bi li makar videli utakmicu.

Da, jesam SONY fanboy, ali ovde njih koristim jer i dalje imaju stigmu iako se žestoko trude da dokažu da je ne zaslužuju. Čak su i nekada očajnu optiku (sem Carl Zeiss objektiva koji su skoro na Leica nivou ekskuzivnosti cena) drastično unapredili.

Nije revolucija, više evolucija. Polu-kompakt koji može da posluži poluprofesionalcima. Samo sam ubacio zbog količine.

Slazem se, iako je prvo izasao NX pa onda NEX. Ali naprosto, Sony je jaci brend u foto svetu.
Elem izgleda da su na NX300 napokon sredili "lockovanje" aparata dok se ne ocisti buffer...

Vrh Dno