Šta je novo?

Samsung plazma 50C530 dilema

Učlanjen(a)
10.03.2004
Poena
620
Evo da se i ja pohvalim da sam ponosni vlasnik ovog tv-a :)

Odmah sam update-ovao firmware na poslednji i pridrzavao se pravila o formiranju ekrana prvih 200h.

Filmove sam pustao preko eksternog hdd-a na usb i zadovoljan sam internim player-om.

Ono sto mene interesuje je, da li je neko pokusao da prikljuci na usb neki od wireless adaptera ili neki usb to lan adapter?

Kada sam kupovao tv nisam imao jos kesa da se otvorim za model 550, ali sad bih voleo kad bi nesto mogao slicno da iskombinujem sa ovim adapterima i da lepo pustam preko mreze, a ne svaki put da prvo idem do racunara pa tamo da izaberem koji bi film gledao, pa jos onda dok se iskopira...

Poslednja izmena:
Mislim da c530 nema dlna,nema u lcd verziji pa mislim da nema ni u plasma verziji.Nek neko ispravi ako gresim.

Tacno je, plasma C530 nema podrsku za DLNA.

A izmedju samsunga 50c530 i panasonica 46s20 koja plazma bi trebala da predstavlja bolji izbor ? Koje su mane i prednosti jedne i durge i da li je panasonic toliko bolji ako uopšte jeste da opravda razliku u veličini a i ceni ?

Da li je slika na panasonicu bolja koliko je i manja plazma ?

Iz mog licnog iskustva ne bih isao na samsung plazmu...konkretno bio je problem sa ovim modelom (dva tv-a vracena),cak su mi i u servisu rekli (mladji ozbiljan momak koji se dobro razume u tematiku) da je najbolje uzeti panasonic.
Mada zavisi koliko ste zahtevni i sitnicavi,te probleme koje sam ucio verovatno vecina ne bi videla,ali problem je postojao sto su i u servisu potvrdili i na kraju sam trazio da mi vrate pare,nisam imao vise zivaca.
A sto se tice problema mozda bolje da ne pisem sta je bilo,da se vlasnici ne bi zagledali u svoje televizore pa videli da i na njihovima mozda to ne valja :d

A izmedju samsunga 50c530 i panasonica 46s20 koja plazma bi trebala da predstavlja bolji izbor ? Koje su mane i prednosti jedne i durge i da li je panasonic toliko bolji ako uopšte jeste da opravda razliku u veličini a i ceni ?
Ja imam Panasonic P50s20 i prezadovoljan sam....ali u tvom slučaju bih uzeo samsung...***...veće je veće....;)
..osim ako, naravno, nije neka falična serija u prodaji...

Mrtvi pixeli na sred ekrana,zujanje koje je bilo nepodnosljivo (cak i kada je pojacan ton),zatim tamnije horizontalne i vertikalne linije preko celog ekrana (uglavnom vidljive na svetloj,beloj/sivoj,slici) i vrhunac je bio da je televizor sa leve i desne strane imao konstano izrazenu roze boju...kao da se gleda kroz roze filter (takodje najbolje vidljivo na sivoj podlozi) (citao sam to moze biti od lose nanesenog zastitnog sloja preko stakla,a takodje moze biti od lose naposke jedinice u tv-u)... Uglavnom sam sve te stvari primetio dok su se vrtele break in slike,a kasnije sam sve vise i vise primecivao kod normalnog gledanja...

U vezi ove roze boje da li si možda posećivao forum hdtelevizije pošto sam tamo pročitao da se jedan korisnik žali na isti problem ?

U vezi ove roze boje da li si možda posećivao forum hdtelevizije pošto sam tamo pročitao da se jedan korisnik žali na isti problem ?

Video sam to,nisam to ja,ali koliko sam primetio citajuci i trazeci taj problema se dosta pojavljuje,samo da l' ljudi ne primete to ili se pomire sa tim ne znam,ali po meni te pare nisu za bacanje da bi se tek tako pomirio sa tim :S: :mad:

Ja od svega sto si naveo jedino imam prisutno zujanje koje je opet samo izrazeno kad nema zvuka, cim se pojaca na neku normalnu jacinu ne primecuje se. Pratio sam i ja dosta dok su se vrtele break in slike, ali nisam video ni 1 mrtvi pixel. Mozda jednostavno imam srece. Pise da je tv proizveden u Madjarskoj. Kupio sam ga od Tehnomanije.

Evo situacije kod mene nakon malo duže upotrebe:

C530, kupljen u Tehnomaniji, proizveden u Mađarskoj.

Blago zujanje prisutno od samog početka, ali primetno ISKLJUČIVO kada je potpuna tišina u sobi. Čak i na najmanjoj jačini zvuka zujanje se ne primećuje.

Od nabrojanih stvari, primetio sam samo jednu horizontalnu (malo tamniju) liniju u gornjem delu ekrana koja je vidljiva ISKLJUČIVO kada se prikazuje potpuno beo ekran (primetio sam je dok sam vrteo break-in slike). Ni u jednom drugom slučaju se ne primeti.

I dalje sam potpuno oduševljen kvalitetom slike :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno