Šta je novo?

Samsung P2770HD

zalutao

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2004
Poena
319
Ima li neko preporuku gde uzeti ovaj monitor, tj. da li zna neko mozda, da nema negdje kod nasih dilera neki interesantan novogodisnji/praznicni popust koji bi se mogao sada iskoristiti.
Ja sam pregledao neke od ovih vecih distributera ali ne vidim na sajtovima zanimljivo. Pa ako ima neko, neku interesantnu informaciju bio bi zahvalan da podjeli sa nama.

Ja ga kupio u Beču za 309.90€, na granici su mi popunili formular za vraćanje poreza turistima, vratio sam formular kasnije prijatelju koji mi je podigao novac, i monitor je na kraju koštao nekih 250€ ...
Kod nas ga vidim prodaju za više od 40000 din. što je preko 400€.

Rešenje: naruči ga kod nekoga iz inostranstva, plati čoveku 309.90€ (100€ manje nego kod nas), on će biti dobar razlike u porezu (nemoj tažiti da ti vrati i novac poreza) i doneće ti ga na kućnu adresu. Bar ovih wild auto prevoznika ima koliko poželiš ...

Pa ovaj monitor ima u Atomu za 33k.

@rtras
Kako ti onda nasi nisu lupili carinu na granici ?

Pa ovaj monitor ima u Atomu za 33k.

@rtras
Kako ti onda nasi nisu lupili carinu na granici ?

Kakava crna carina ...ovi naši "kombi prevoznici" sakriju veš mašine i frižidere da ne govorimo o manjim pakovanjima poput ovakvih monitora. Niko više ne plaća carinu. Ako treba, podmite se carinici sa nekih 20-50€ za ukupnu robu u kombiju, ta se cifra podeli na prosek 8 putnika i vozi ...
BTW. nisam primetio Atom, gledao sam druge prodavce ... onda je o.k. cena. Nema potrebe za cimanjem!

Pazi stvarno, sve mi manje pregledno sa moba kad sam na forumu.
250e je extra cena
Aj nek se javi ovaj sto ima prevoznika na pm.

Ja ga kupio u Beču za 309.90€, na granici su mi popunili formular za vraćanje poreza turistima, vratio sam formular kasnije prijatelju koji mi je podigao novac, i monitor je na kraju koštao nekih 250€ ...
Jedno pitanje: jesi li ga sam iznosio iz Austrije (u kolima/busu) ili ti je pak neko drugi to zavrsio?
(mozda bas taj "prevoznik" 😀)

Pitam jer me, cisto informativno, zanima da li ti je neko uopste snjuvao po kolima/busu ili je bilo samo ono "aj teraj i prijatno"...
Rešenje: naruči ga kod nekoga iz inostranstva, plati čoveku 309.90€ (100€ manje nego kod nas), on će biti dobar razlike u porezu (nemoj tažiti da ti vrati i novac poreza) i doneće ti ga na kućnu adresu. Bar ovih wild auto prevoznika ima koliko poželiš ...
Ovo si vala lepo napisao 😉

Pazi stvarno, sve mi manje pregledno sa moba kad sam na forumu.
250e je extra cena
Aj nek se javi ovaj sto ima prevoznika na pm.
Nemam ja prevoznike, ne dilujem stvari ... bio kod prijatelja u poseti, kupio monitor, on pozvao prevoz (kombi), prevoznik je uglavio kutiju monitora medju stvarima, naš carinik bacio pogled pozadi ... dobio neku kintu kao po običaju (jer svi prevoze mnogo skuplje stvari) i tu je kraj priče. Posavetovao me je da prilikom kupovine pitamo tj. zatražimo formular tax free za turiste (ima neki naziv na švapskom) kako bih ga overio na granici prilikom izlaska iz EU i vratio ga njemu u pismu da podigne novac od poreza ... i to je to.
Monitor košta 309.90€ ... švabe vraćaju porez 20% na tu cifru (doduše mali deo i ukinu ped***) i svi srećni.
Evo i radnje: http://www.ditech.at/gruppe/799/Per...n_Monitore_Projektoren_Monitore_>24_Zoll.html

Poslednja izmena:
Kakav je monitor da li si zadovoljan razmisljam o kupovini istog ?

hvala unapred 🙂

Iskreno jesam, jer sam tačno imao predstavu za šta mi treba. Prvenstveno da zameni stari TV novim u dnevnoj sobi, PC (u položenom kućištu, uparen s ostalim hi-fi komponentama) koji ce biti povezan na isti treba da zameni DVD, DIVX, BLU RAY, CD i sl. plejere, dizajn odličan, cena i do 50% niža u odnosu na neki Full HD LCD TV...
Uzitak gledanja HD filmova pa čak i običnih DivX-a na njemu je izuzetan. Rezolucija je naravno 1920x1080p, od priključaka pozadi ima gotovo sve što treba (i ne treba) ... Što se tiče optimalne vidljivosti, ja ga na Win 7 ult. držim na 1440x900 rezoluciji koja mi je najbolja za rad iz fotelje ... no, to bar po ukusu ...
Lepo izgleda, ima touch menu na donjoj desnoj strani, uglavnom sve ide sa daljinskog upravljača za podesiti, optimizovan srpski menu za lakše podešavanje onima kojima ne ide eng. opcija mnogo, zaista mnogo za podesiti, ... Jedino je ugradjeni analogni TV tuner lošijeg kvaliteta i slika je mnogo lošija nego na starom Philips TV-u (koji je služio 14 god. bez pomeranja ... p.s. sada odmara 🙂 ), no šta je tu je ... Primarna kupovina je i bila zarad spoja sa PC-em i uzivanja u filmovima ... Usput, digitalni tuner (koji u srbiji i dalje nema svrhu) u Austriji radi perfektno i slika je izuzetnog kvaliteta ...
Ako je primarni cilj gledanje filmova, WEB, rad sa dokumentima, slike, ... igranje igrica (jer lepše izgledaju na velikom ekranu), kupi ga, ... ako ti je primarni cilj da zameni TV - zaobidji ga.
Ponekad smeta što je vidljivost sa većeg odstojanja manji prilikom pregledavanja WEB strana pa se iste moraju uvećati Ctrl/+ metodom ili se pak mora približiti istom...ista priča i oko Office rada ... no to je normalno i najbolja rezolucija za to je 1080p ...
Generalno, kupio sam baš ono što sam i želeo i za šta mi je bilo potrebno. Možda je analogni TV tuner pokvario malkice utisak jer slika nije preterano transparentna i lepa, ali ... sve u svemu, izvanredan monitor!

Razlog vise da se ne uzima HD model, ako imate TV vec naravno. Ne znam kako Samsung ne stavlja iste TV tunere u LCD TV i LCD monitore ?

Prekjuče kupio, juče instalirao.
Monitor je fantastičan.

Sazem se, imam ga vec neko vreme i prilicno sam zadovoljan, ima gotovo sve prikljucke, pa je dobar i za konzolu i za PC i kao TV je sasvim solidan, doduse voleo bih da uzmem i neki veliki LCD TV pored njega...

Kakva je situacija sa P2770H monotorom kod nas [bez TV tjunera], ima li gde da se kupi i po kojoj ceni?

Also, da li znate ko od veleprodaje nabavlja ovaj monitor pa da angazujem neku od PC radnji u mom gradu da ga nabavi [da nemoram da idem manuelno do BG-a]?

Nazad
Vrh Dno