Šta je novo?

Samsung P2370

baksuz

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2008
Poena
309
Ljudi planiram ovo cudo od monitora da uzmem, da li ima neko iskustva sa njim i da li ga vredi uzimati, razmisljo sam da ga uzmem u Gigatronu, i ako neko slucajno zna kakva je mogucnost dobijanja "shit" panela!!!

UNAPRED HVALA !!!

Ovaj Samsung P2450H i 2470H imaju HDMI, aaauuuu pa nisam ni video, a razlika u ceni je 3000-4000 din..
Mozeli mi neko reci gde da pokusam da uzmem, da bi se nadao dobrom panelu, da me ne zapadne neki shit?
Sta mislite za GIGATRON????

"Rapture" gledam sad tvoju konfiguraciju i vidim da imas dobru grafu za taj monitor, pa me zanima sta bi ja mogao da uradim sa ATI 4890, a i ako bi uzeo taj monitor kasnije bi gledo i neku grafu...

Negde sam nalazio po forumima da su zakljucali one informacije o tipu panela, pa me interesuje da li je to istina, posto sam dobro zagrijan da kupim ovaj monitor...

Izgleda da ne moze da se proveri koji je panel u pitanju, ja sam svoj kupio u Bench-House(21300).
Karta ti je sasvim dovoljna za njega, i neces pogresiti!

Ja sam isto taj pikiro u gigatronu ali cu cekati do sutra da vide da li im je ostao jedan primerak!
Ako ne bude taj reko sam im za P2470H isto je sve samo malo lepsi dizajn i to je to...

Samsung p2450h nema na lagerima nigde vec mesec i po dana. Rezervisao sam i u Samsung Shopu i u Gigatronu i zvao po dva-tri puta nedeljno ali nije stigao. Uzeo sam na kraju p2370h u Win Win-u zadnji komad sto su imali. Nisam neki strucnjak ali sam zadovoljan monitorom.

Mislim da sam negde procitao da u Pxx70(H) seriju idu kvalitetniji paneli, a mozda to vazi za H serije generalno (tj one sa HDMI prikljuckom). Jedinu sigurnu razliku za koju znam je onu u dizajnu (Pxx70(H) su zaobljeni i nemaju dugmice za meni vec je touch sensitive, Pxx50(H) su kockasti i imaju dugmice). Ako neko bas zeli dizajn Pxx70h serije bolji mi je izbor p2370h jer mislim da 2,5cm vise ne vrede 4k din.

Monitor sam uzgred platio 21.999,00 din :)

Poslednja izmena:
Samsung p2450h nema na lagerima nigde vec mesec i po dana. Rezervisao sam i u Samsung Shopu i u Gigatronu i zvao po dva-tri puta nedeljno ali nije stigao. Uzeo sam na kraju p2370h u Win Win-u zadnji komad sto su imali. Nisam neki strucnjak ali sam zadovoljan monitorom.

Mislim da sam negde procitao da u Pxx70(H) seriju idu kvalitetniji paneli, a mozda to vazi za H serije generalno (tj one sa HDMI prikljuckom). Jedinu sigurnu razliku za koju znam je onu u dizajnu (Pxx70(H) su zaobljeni i nemaju dugmice za meni vec je touch sensitive, Pxx50(H) su kockasti i imaju dugmice). Ako neko bas zeli dizajn Pxx70h serije bolji mi je izbor p2370h jer mislim da 2,5cm vise ne vrede 4k din.

Monitor sam uzgred platio 21.999,00 din :)

I Pxx50H imaju isto touch sensitive, i sumnjam da se stavljaju bolji paneli u Pxx70H, specifikacije (iako ne verujem toliko u to naravno) su im identicne.
Razlika je dizajn (a i to je subjektivno dal je lepsi, nekome su lepsi ovi iz xx50 serije mozda) i to sto xx70 imaju External napajanje, a ovi iz xx50 Built-in.

Pa u cemu je razlika kod tog external napajanja u odnosu na ovo kod 2450, da li je to bolje ili gore.... xDDD

Nisam neki strucnjak za monitore ali voleo bi da znam to sto vi znate da mi bude lakse kad ga budem uzimao!! xDDD

Externo napajanje po mom misljenju ima poente samo kod monitora koji treba da budu sto lepsi/tanji, pa da im jos jedan debeo kabl pored DVI-a ne narusava izgled hahahah :D
Ni ja ne vidim poentu externih napajanja, ali nisam neki strucnjak.
Ortak je pre par dana uzeo P2250 i ima touch sensitive, za te pare je ok monitor.

Ljudi hvala puno, narucio sam 2450 u Gigatronu, stize mi do ponedeljka, nadam se da ce sve biti OK!

Obavezno cu da prokomentarisem sve mane i vrline, i nadam se da cu ja nekome uspeti da pomognem...

Hvala jos jednom!

E Pa tebe sam na pocetku BEAR hteo da pitam iz kog dela Bace Jerkovica si tacno, posto mi je tu sestra i brat od tetke, i upravo sam nju poslao da vidi za taj model sto su mi ostavili, da li ima mrtvih pixela, posto sam ja iz Prijepolja, pa u slucaju ako se javi da ne vracam odma monitor!
Znaci Mrtvih pixela nema, jedino ta dilema oko tih panela tu idem na srecu, posto sam i to pitao da li je moguce da se pogleda pre kupovine koji je panel, i oni su naravno odgovorili NE!

Zvao sam ih, G1 na Banovom Brdu, kad sam uzimao citav komp pre jedno 3-4 meseca ostao sam dobar sa jednim od prodavaca, i opet sam preko njega iso, i nadam se da ce sve biti OK!

LJUDI STIGAO MONITOR.... eheheheheh. NEMAM STA DA VAM KAZEM SEM DA SAM PRESTRAVLJEN VELICINOM I LEPOTOM PRIKAZA. NEMA MRTVIH PIXELA, DIZAJN MONITORA JE SUPER, I VISE NEGO KAO NA SLICI.

JEDINO STO NE ZNAM JE DA VIDIM DA LI JE 'S' ILI NEKI DRUGI PANEL, I KAKO TO DA URADIM?

FPS MI JE VRLO MALO OPAO, IPAK STE POGODILI, I + JOS I PRIKAZ NA FULL REZOLUCIJI U IGRAMA,,,, MA STRAVA.....

HVALA SVIMA NA POMOCI, I IMATE MOJU PREPORUKU STO SE TICE MONITORA, MADA NISAM NEKI STRUCNJAK ALI NE MOGU DA KAZEM DA NEVALJA!

Samo jedno pitanje u vezi monitora..

Da li kod ovog monitora postoji refres rate preko 60herca?

U igri npr. COD4 mi pokazuje 60 i na podesavanju monitora preko desctopa isto imam samo 60 nista vise.

Daa li trebaju da se instaliraju neki driveri, odnosno CD koji sam dobio uz monitor?

Pa veruj mi da sam na pocetku tako i uradio, samo prikacio i rokaj, ali sam kasnije negde sam nasao na netu za refres rate i to me malo zabrinulo!!
Ako ima nesto da se namesti da ide preko 60Hz slobodno recite, hehehe...

Posto sam negde cuo da za TFT treba gledati da ima sto bolji refres rate, a ovaj monitor ima sve sem refres rate, za sad mi je sve OK bez mrtvaka i ostalih ******, samo me jos kopka za te "Hz"...

xDD

Nazad
Vrh Dno