Šta je novo?

Samsung omnia 7

miljenko

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2007
Poena
320
bila je jedna tema o wp7 telefonima ali malo interesovanje je bilo...

ima li neko omnia 7 telefon?
bagovi, buy or not to buy, utisci?

izrada telefona mi izgleda super, kao wave, samo veci.

Sto se tice samog telefona on je vise nego odlican, izradjen je od metala, 4" Super Amoled ekran, baterija dosta dobro drzi... Sada vec moze da se nabavi po odlicnoj ceni na oglasima. Sva ogranicenja i mane su vezana za WP7 OS, ako mozes da zivis sa tim onda je telefon za svaku preporuku.

Telefon je u Nisu bio 220e, rasprodao se veoma brzo, ja sam zakasnio pa se sad kajem... Inace, uporedio sam njegov ekran i mocartov, razlika je ogromna...

Sent from my HTC Legend using Tapatalk

Bilo ih je na mobilnomsvetu za 170-180 evra, planu odmah. Može da se nabudži i novi WP7, Mango, tako da je odlična kupovina. Galaxy S u kućištu Wave II po ceni Galaxy Minija :)

Brzi odgovor... Samsung I8700 Omnia 7 or LG E900 Optimus 7?

Ako moze malo detaljnije zbog cega bas jedan od ova dva?

Specifikacije kazu da je Omnia 7 bolji samo po tome sto ima SUPER AMOLED ekran i za 0.2 inca veci. Sve ostalo je manje-vise isto.

Poslednja izmena:
Kljucna stvar u toj dilemi je Super Amoled :) Video sam oba, skuplji je koliko je i bolji. Omnia 7 ima i malo bolju kameru, i po meni lepsi dizajn... Hardverski su isti. BTW na mobilnom svetu lik prodaje novu O7 16gb za 215e

Galaxy S u kućištu Wave II po ceni Galaxy Minija :)

Kazi mi kakve veze ima GalaxyS u ovoj prici ?
Kvalitet izrade kao Wave, cena kao mini, a sta kao GalaxyS ? Android ? ili velicina ekrana ?

Ne znam kakve veze ima sa galaxy s-om osim super amoleda, sve ostalo im je različito.

Razlika u hardveru je jako mala. Po ceni od 180-ak evra, Omnia 7 je fenomenalna kupovina...

Telefon je kvalitetan, dizajn je ok kao i velicina displeja, 4'' meni je to taman, super amoled, odlicna kamera itd.. Ali mislim da je cpu ''losiji'' kao i adreno 200 gpu.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3537&idPhone2=3487

E sad, svako ce da odluci sta su prioriteti. Jeste skuplji galaxy s ali je android i jaci harverski a Wave ima isti cpu i gpu kao galaksija, min 384Mb rama i bada os, Mozda je Wave logicniji konkurent ovom telefonu.

Naravo da je snapdragon 8250 slabiji od hummingbird-a, ali u realnom radu to nije toliko značajno. Omnia 7 je sjajna kupovina za te pare.

Potrebna mi je pomoć.
Naime, posedujem Omnia 7 model 8GB koji je apdejtovan na 7.5 v8107 (tako je kupljen). E sada nikako ne mogu da ga Jailbreakujem jer je Samsung zaključao nešto preko čega se radi džeilbrejk.
Može li mi neko pomoći kako da downgrejdujem na neku nižu verziju 7.5 v7217 npr. ili slično jer jedino tada mogu da uradim džeilbrejk?!?!?

thx

p.s. nov sam u win phone svetu pa se frljam terminima :(

Poslednja izmena:
Omnia se bar lako flesuje, jednostavno pokrenes flasher sa izabranom verzijom ROMa i to je to. Ne znam kako si planirao da ga otkljucas, ako si planirao starim Chevronom nije bas tako laka procedura, ali se moze izvesti. Najmanje cimanja bi ti bilo da flesujes custom rom, isto tako lako se mozes vratitit na fabricki. Inace imas temu za Omniu 7 na XDA, evo uputstva za flesovanje
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=973420

Hajd jedno "bezobrazno" pitanje da postavim, iako ne pripada ovde.

Kada sam prvi put flešovao telefon nekim custom romom (Omnia 7), otišao sam na Market, ukucao Navigon i glatko i lepo skinuo i instalirao ful pejd verziju (bez ikakvog plaćanja) za dž.
Posle toga sam još 2 puta isprobao neke custom romove ali nijednom, više, nisam uspeo da skinem i instaliram Navigon već mi uvek izlazi Buy opcija po ceni od 79$.

Kako da opet odradim za dž :d a sa ovim novim romovima (niti se sećam koji je bio taj 1vi niti ga imam na kompu :()???

p.s. sada koristim mi7ROM Nokia edition i fercera axtra...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno