Šta je novo?

Samsung Note 4 vs LG V10

Lazaboj

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
345
Kao sto naslov kaze interesuje me vase misljenje. Imam Note 3 i malo bih menajo i s obzirom da sam se navikao na olovku i koristim je povremeno i znaci mi logicno bih uzeo Note 4. Note 5 zbog stakla i nedostatka micro sd kartice bih preskocio (eventualno ako bih nasao 64gb model uzeo bih njega, ali ga nema). E sad da li je lG V10 toliko bolji da zaboravim na olovku? Zena ima G4 i svidja mi se kako to radi ali imam i Samsung Gear 2 pa i uracunavam, mada imam i LG Watch R. Hvala unred.

Dobra dilema.Pitanje je dal V10 nema problema sa maticnom zbog S808.Inace kad bi izuzeli to mislim da je on bolja opcija.
Koji si Note gledao,Snapdragon ili Exynos verziju?

Sony Z5 black

Veoma diskutabilno. Ako je olovka bitna onda Note nema zamenu.
Zasto si se odlucio uopste za V10?
Koji je budzet i koji su prioriteti?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Imao sam note 4 posle note 3 (kasnije i note 5) i mogu ti reci da je poboljsanje primetno u svakom segmentu. Po meni uzmi note 4 (poslednji kompletan telefon od samsunga)...nekako mi je best buy

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Za sad mogu da uzmem i note 5. Kao sto rekoh zena ima G4, a V10 mi je nekako vise "muski" a svidja mi se ono sto vidim na G4 a i niko se jos nije zalio na plocu.. Jedino me brine sto je Note 4 malo mladji od mog Note 3, a Note 5 je ipak " zadnji i najnoviji" i razlika je 100e izmedju 4 i 5, gde je V10 isto 400e kao i 5. Prioriteti su olovcica, veliki ekran, "dobra kamera", da radi fluidnije...

Poslednja izmena:
Meni je bilo malo tih preostalih ~23gb! Idealno je ako imas nekoga u emiratima da ti dovuce note 5 sa 64gb...pa jos duos ako ti treba ta opcija. Inace je dosta manji od v10 sto je takodje bitno.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Na zalost nemam nikoga, bio bi idealan 64Gb. Sad mi je na Note 3 zauzeto oko 42Gb sa sve 32Gb karticom. Mozda bih mogao da promenim malo navike ako je 5 toliko bolji od 4.

^+1
Mali je upgrade sa note 3 na note 4. E sada, ako na dnevnoj bazi koristiš olovku onda ti je note linija nezamenljiva. U slučaju da je to samo par puta mesečno onda imaš boljih uređaja za te pare...

Tri opcije, opt3 (ako imaš nekoga preko pa da ti naruči), nexus 6p ako nađeš preko oglasa ispod 390e nov (preko toga je previše), i note 5 svakako jako dobar uređaj... Problem sa sva tri su upitne garancije. Ako hoćeš još malo da se strpiš onda sačekaj da s7 edge padne na tu cenu, sa domaćom validnom garancijom preko oglasa (mislim da ti je ovo najbolja opcija)...

Poslednja izmena:
Regarding image quality, the OnePlus 3T may have the same camera hardware as the OnePlus 3 but it comes with a new factory tuning. In-camera sharpening is more prominent now. Noise reduction is dialed back, and there is noticeable noise from as low as ISO 100. The level of detail is higher than the OnePlus 3 in most scenarios and especially in high ISO scenarios. Edge-to-edge sharpness and contrast are superior to the OnePlus 3. The result is impressively sharp and pleasant looking images and we really can't ask for more out of a €440 handset.

The camera offers consistent performance and most of the time it just worked. We rarely found ourselves having to re-shoot a specific scene. Most often than not, we didn't need to adjust anything and the Auto mode worked just fine for most occasions.

Auto HDR worked great during our testing and managed to kick in just in time. The processing itself is also very mature, definitely not too excessive. We also appreciate the on-screen notification whenever Auto HDR kicks in. This way you are always clear exactly what the camera app is doing.

Poslednja izmena:
a referentna tačka ima je OP3. koliko je teško biti bolji od ovoga? (fotke odavde https://drive.google.com/drive/folders/0B-alYIB_BSaBbm13VWEwb0Njc1U )

b84aee9297f04c2c9908419396274f71.png

050ef8b292f2482d853f439d77d476f6.png

i to za low light treba valjda da im verujemo na reč... jer nema nijednog sampla. ako im je ovakav šum u sred bela dana na iso 100 šta očekivati u lošem svetlu na iso 1000

148b44e936d947febb3fbe41e0db9335.png

Vrh Dno