Šta je novo?

Samsung Nexus S (Nexus Two)

@Creative_X: Puno bolji ekran plus posledično duže trajanje bakterije ;)

Ma nije toliko strasno SLCD i AMOLED, mogu da ti daj tel i da ti kazu je AMOLED i verujem da ce 90% ljudi misliti da je stvarno AMOLED. Nije display ono sto bi trebalo da odlucuje kupovinu telefona, u tolikoj meri, naravno.
Pa ako 99% vremena gledas upravo u taj isti ekran... mozda i treba da odlucuje ;)

cene u vipu su kiks...*** 390eura na ugovoru od 2 godine uz paket koji je onako....taman...

to je 550+ dolara :/
a sto je tuga,mislio sam da ce na sledecem po velicini paketu (postpaid 600,koji je skoro duplo veci od 325) biti negde oko 30.000 dinara, a ono 37.000 :/ tj dve hiljade manje... xD hahaha,ovi BAS ZELE da se nakradu

kad cemo mi doziveti ono sto u americi (gde je mnogo veci standard i plate) da dobijemo telefon ove klase za "one ninety-nine" na ugovor (sto je 150e) xD

evo u ovom klipu se vidi koliko je kostao u decembru kad je izasao

(hint>negde polovina drugog minuta)

530$ je bio u BestBuy na launchu, ja sam ga uzeo za toliko

^ jeftinije si uzeo bez ugovora, nego ovde s ugovorom

ahahah xD
koji horor

Bice tako i kod nas kad nas bude 300.000.000 i kad budemo imali istu ekonomiju kao SAD.

Uvoze se smesne kolicine telefona, i onda cena mora da bude veca da bi im se isplatilo. Da je trziste vece i da je kupovna moc bolja, verovatno bi i ponude bile povoljnije.

za ekonomiju se slažem ali kakve veze ima sa brojkom? Znači, u Andori i ostalim mali državama bi trebalo da je cena 2000€?:)

Prosta racunica. Ako uveze 2000 komada, a zeli neku normalnu zaradu stavce visoku cenu. Ako uveze 200.000 komada, prvo ce dobiti mnogo povoljniju cenu od proizvodjaca, a drugo, ako treba, moci ce dodatno da snizi cenu jer moze da se pokrije kolicinom telefona.

^ cekaj, posto je Srbija najocajnije trziste za prodaju novih automobila (Svega par hiljada se godisnje proda, a od toga veliki procenat otpada na automobile koje pokupuju drzavne i privatne firme na tenderima) znaci da trebaju da nam budu mnogo skuplji nego npr u CRO ili EU,zato da bi se nadoknadio manji broj prodatih automobila?

ne volim ta poredjenja sa automobilima, ali ako su nam automobili zaista medju najjeftinijim, a malo se prodaju, mogu i druge stvari

:/
napravio sam kiks, sad sam tek video..

u VIP-u na paketu 325, ugovor 2 godine = 39.000

a na paketu 600, ugovor 2 godine = 38.000

nije samo 2.000 dinara razlike kako sam napisao, nego SAMO 1.000 :/
koje pljuvanje po likovima koji imaju skoro duplo jaci paket... i ko bi lud koji sklapa nov ugovor sad otisao na paket 600??!?!? da su stavili 10.000 dinara razilke, pa da se neko navuce na veci racun, i vecu mesecnu pretplatu (E TO JE POSAO,tako se radi)

ko je smisljao ove cene? sta je to sa VIP-om? :/

Upravo pogledah nexus s u vipu- deblji od Sgs-a isti kvalitet plastike, skuplji i najveća glupost slcd ekran za koji ovaj budak od prodavca kaže da je samoled,pokažem mu ja svoj sgs on kaze bolji ekran mnogo na nexusu...jeeeez svejedno mislio sam da menjam ali odustajem.Zaista nema sta slcd da trazi pored samoleda,koristim ip 2g uz sgs svakodnevno dugo I mislio sam da ce veca rezolucija na nexusu s biti dovoljna da parira samoledu ali nisu ni u istoj kategoriji...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kakve sada iphone ima veze sa pričom o samoledu, nexus S i rezoluciji? nexus s ima istu rezoluciju kao i galaxy s. A i iphone nema slcd.
Sve u svemu, i da je bio superamoled ekran na nexus S, džaba bi menjao i trošio novac, jer se ne isplati, pošto su isti telefoni, jelte.

Opusti se shefe...lcd I slcd su manje vise isti tj. ista vrsta displeja-stoga sam napravio poredjenje sa samoledom...ne znam kako da ti odgovorim na to da li se isplati menjati sgs za nexus s posto danas 80% telefona dele iste specifikacije ili jako slicne...dizajn mi se vise svidja(o) od sgs ,neka to bude razlog.

Opušteno. Ali ipak slcd sa desirea i lcd sa starih iphonea nisu baš za poredjenje.

---
Ttalk

Ma naravno,imao sam ga u dzepu zajedno sa sgs-om pa uporedio,koristio sam hd7 pre kupovine sgs-a tako da imam neko iskustvo I sa slcd-om...nego preracunavam se nesto - nexus ispada mnogo skuplji nego sto sam ocekivao...vip preteruje sve vise.

Ma naravno,imao sam ga u dzepu zajedno sa sgs-om pa uporedio,koristio sam hd7 pre kupovine sgs-a tako da imam neko iskustvo I sa slcd-om...nego preracunavam se nesto - nexus ispada mnogo skuplji nego sto sam ocekivao...vip preteruje sve vise.

Ne brini, prodaja ce uciniti da se malo primire, kao sto su odlicne ponude na prelazu 2009/2010 ucinile da vip uveca znacajno trzisni udeo...

Hd7 nema slcd. ;-)
Svi se nadamo da će prenos brojeva pojačati tržišnu bitku.

---
Ttalk

moram priznati da mi je jedan lik u VIP radnji pre 2 dana dao da cackam telefon (izvukao nov iz kutije,posto nije bilo izlozenog modela) i telefon mi se ZAISTA svideo...
zanijansu je lepsi od GalaxyS-a, ima flash lampicu i toliko sve klizi, da nisam verovao... posto sam imao galaxyS, i znam kako izgleda amoled, mislim da je ovo sto sam cackao isto bio amoled, al s obzirom da je imao onu foliju preko ekrana, nisam dobro bas video.
sve u svemu, ima i poredjenje na youtube-u gde porede ATRIX i NEXUS S, i zaista se drzi rame uz rame...

evo klipa:

PART1

PART2

sta ja znam...da mu je cena 3-4 hiljade veca od galaxyS-a, ok, razumeo bih...ovako, 100eura dati vise za nexus S, nekako ne vidim gde idu te pare i cemu?
izasao telefon 6 meseci posle, i koliko god da je dobar i eto (kao sto se vidi u klipu) zaista se drzi dobro u testu protiv atrix-a, i dalje ne kapiram zasto je toliko skuplji od galaksija...

Hd7 nema slcd. ;-)
Svi se nadamo da će prenos brojeva pojačati tržišnu bitku.

---
Ttalk

Bio sam ubedjen da ima,cini mi se da sam procitao da su prve serije imale tft a sve posle njih slcd...nije ni vazno-mozda je ovaj konkretni primerak imao slcd a da imaju u ponudi i Samoled pa kome sta zapadne,ali sam siguran da je je crna siva i da se vidi gde se zavrsava ekran kada se gleda tamna tj. crna slika sto je kod samoleda skoro pa nemoguce.

@Otac - da , neopravdano je skuplji od SGS-a.

Poslednja izmena:
[youtube]oTiCz_skgmk?hd=1[/youtube]

uuuuuu sexy :)

to je ono:
- hej prodaja telefona ide losije nego planirano, sta cemo?
- moramo nesto da promenimo i da plasiramo na trziste sto bi privuklo nove kupce...
- pa hocemo li da mu stavimo 720p recording ili jacu bateriju ili micro sd card slot?
- ma kakvi, aj ga pravimo sada u beloj varijanti bice dovoljno!
- ajd'!

btw:
al me je kupila ova sitnica... <3
jako lepo izgleda,a tako je obicno...

(za ovo sam cuo u temi za galaxyS2,neko je bio spomenuo,pa ja izguglao...bas je prosto, steta sto nisam ovo nasao kad sam koristio galaxyS...)

BLN je super fora, koristim ga od prvog dana na SGS-u

[youtube]oTiCz_skgmk?hd=1[/youtube]

uuuuuu sexy :)

bas sad gledam ovo...ju kako je lep <3
mene nervira samo zbog toga sto kad izbace ovaj beli model, onda ce biti u startu skuplji....zbog cega? zbog boje...eksluzivnosti... sran*e kroz gusto granje

Kada smo kod dizajna Nexus II je super, ali SGS 2 mi je vrh

Yeap, Galaxy S II je stvarno lep k'o slika.

(Pre)velik... ali i prelep :)

nesto se predomisljam vec nedelju-dve dana...
skupih neke parice za nov telefon.. Odustao sam od onih 3D cuda sto tek treba da dodju,ali eto, razmisljam da li da uzmem ovaj nexus s ili lg optimus 2x...
pa reko, da vidim i vasa misljenja.

zasto nexus s? zato sto je isti galaxy S sa blicom i stock androidom i zato sto mi je malo lepsi...i zato sto moze da se nadje nov do 350...a kad budem kupovao bice oko 330...

zasto optimus 2x? zato sto je lep, zato sto ima sve isto kao nexus s, plus dual core...znaci i brzi je zanijansu... ali je i skuplji... prakticno,ako budem mogao za 400e da ga kupim, uzimam,ako budem morao da se trazim pare da dometnem za cenu od 450e, onda mi je to vec pozamasna svota novca...
tako da...sta biste vi radili?

Vrh Dno