Šta je novo?

Samsung Nexus S (Nexus Two)

Ova tema je nekako... mrtva... :S

Ova tema je nekako... mrtva... :S

pa kako i ne bi bila mrtva,kad telefona zvanicno nema kod nas, kad je telefon izasao mnogo posle galaxyS-a a skoro identican njemu (malo bolja verzija galaxy-a) i kad vec uveliko izlaze i najavljuju se dualcore android telefoni (npr,motorola atrix se uveliko prodaje, uskoro LG sa 3D ekranom, stize za 2 meseca i galaxyS2....)

^misliš da ovaj telefon ne zaslužuje pažnju?
Gde se prodaje ta motorola atrix i da li je uopšte za naše tržište ili je koliko mi se čini još jedan 4g tel (btw, čuo sam i pročitao da ti 4g tel ne rade kod nas... jel to tačno?)?
Meni se baš dopada N S, i odmah bih ga zamenio za SGS :)

Koliko znam nije zakljucan i slobodno se prodaje. Ne znam zasto bi iko imao problema sa koriscenjem u Srbiji, GSM tamo GSM ovamo.

Motorola Atrix je cool samo sto su menjanje ROM-ova i bilo kakav vid dodatne kastomizacije sveli na minimum :)

Poslednja izmena:
Znači bolje onda da saćekam neki drugi telefon, ne vredi da se "mlatim" oko menjanja Desire-aa za Nexus S.

^apsolutno ne vredi...u tom slucaju prodajes muda za bubrege... (ona narodna,iako ja pouzdano tvrdim da bez bubrega nikako ne mozes,a bez muda i te kako) ;D

@vikhiiz: realno, bas ti treba 4G.... xD
I ne prodaje se mnogo raznih telefona u Srbiji (oni koji postoje u svetu>ukljucujuci i iPhone4) pa opet mozes da "nabavis/kupish"
Ja sam se zapalio za dualcore, bio to optimus-3D ili atrix ili galaxyS2 za koji mesec, do juna imam nov telefon,neki od ta 3 :)) sad ne bih NI-PO-STO ulazio u neke investicije, osim,ako ne menjas "glavu za glavu" (galaxy za nexus uz MINI doplatu)

ne poznajem te, a opet ti prijateljske savete dajem ;D

Znači bolje onda da saćekam neki drugi telefon, ne vredi da se "mlatim" oko menjanja Desire-aa za Nexus S.

Nemoj da shvatis pogresno, nexus s je dosta bolji fon od desir-a, ali ne pravi generacijsku razliku ako napr.uzmes galaxy s2...A kostace te na leto slicne pare kao nexus s sada...

^apsolutno ne vredi...u tom slucaju prodajes muda za bubrege... (ona narodna,iako ja pouzdano tvrdim da bez bubrega nikako ne mozes,a bez muda i te kako) ;D

@vikhiiz: realno, bas ti treba 4G.... xD
I ne prodaje se mnogo raznih telefona u Srbiji (oni koji postoje u svetu>ukljucujuci i iPhone4) pa opet mozes da "nabavis/kupish"
Ja sam se zapalio za dualcore, bio to optimus-3D ili atrix ili galaxyS2 za koji mesec, do juna imam nov telefon,neki od ta 3 :)) sad ne bih NI-PO-STO ulazio u neke investicije, osim,ako ne menjas "glavu za glavu" (galaxy za nexus uz MINI doplatu)

ne poznajem te, a opet ti prijateljske savete dajem ;D

Hvala za savete, prijateljske :)
Još uvek nisam shvatio. Atrix je 4g telefon i može da radi u Srbiji? Zar?
Znamo i ti i ja da SGS za NS nema šanse, pa ni uz minimalnu doplatu. U Nemačkoj je NS 620€! U Srbiji je SGS 350€!
Slažem se sa tobom, ali mi se mnogo sviđa NS pa sam mislio da ga menjam, međutim, u pravu si totalno za jun mesec. I ja ga jedva čekam :)

P.S. Ti da si pravi prijatelj ( ;D), ti bi mi dao NS za SGS, glavu za glavu uz minimalnu doplatu :)))

Nemoj da shvatis pogresno, nexus s je dosta bolji fon od desir-a, ali ne pravi generacijsku razliku ako napr.uzmes galaxy s2...A kostace te na leto slicne pare kao nexus s sada...

Takođe se slažem sa tobom. Bolje sačekati koji mesec, i za keš koji bi sada dao, dobio bi full tel sa DCore proc. :)
Samo pitanje je SGS2 vs Atrix :)

^hvala :) To je lepo čuti. Znači samo LTE telefoni ne rade u Srbiji?

^hvala :) To je lepo čuti. Znači samo LTE telefoni ne rade u Srbiji?

Nije to baš tako prosto. Recimo fon rađen za 2100MHz 3G(4G) WWE mrežu ne radi pod istim uslovima na USA T-mobile mreži.
Recimo moj Meizu M9 rađen za 2100Mhz 3G, radi u Srbiji na HSDPA bez problema, ali pri tome na T-mobile USA ne radi jer T-mobile koristi AWS koji koristi i 1700 i 2100 frekvencije.
Obrnuto bi, koliko ja znam, trebalo da važi, dakle da fon koji radi na T-mobile 3G mreži, radi i na EU 3G mrežama...

At&T koristi 850 i 1900Mhz 3G mreže , ali generalno samo telefoni rađeni za 2100MHz 3G mreže, će raditi kod nas sa 3G protokom...

LTE bi trebalo da se pojavi ove godine i kod nas, i znam da MTS ubrzano nabavlja opremu, a trebalo bi i TELENOR da usvoji taj standard, pošto ga koriste u Norveškoj

Nexus S u HRVATSKOJ :) Ovo bi mogla biti dobra vest. Ne mogu da verujem da je njihov VIP toliko ispred našeg! Oni nabavljaju ovaj tel a naš VIP ima smeće ponudu...
No, to nije razlog da ne bude sreće, jer kapiram da će se sada prodavati po boljoj ceni ovde kod nas :)
Šta mislite?

^ mislim ako je dosao u njihov vip, da ce doci u nas vip isto...doduse,kasno je da sad dolazi,al bolje ikad nego nikad...

Vip...
(Vazoaktivni Intestinalni Peptid xD koji prouzrukuje strashne prolive)
;D (malo sale, inace je vip po mom misljenju skroz ok i ne stoji da im je losa ponuda kod nas,kao sto ti kazes, ima bas dosta high end telefona,i galaxy tablet i ne vidim da su bas smece...)

Ne, ne... u svakom smislu smeće...

Pa imate internet, pogledajte šta nudi hrvatski VIPnet.

Na stranu što u ponudi imaju iPhone 3gs, 4, sada imaju i Nexus S.
Od HTC-a imaju sve što i mi + desire.

Dok nama nude Asus-ovo smeće od netbooka, kod njih ima cela paleta Apple laptopova.

Pored dva tableta, nude i satelitske telefone.

S druge strane, ako pogledate njihovu ponudu mobilnih telefona, brojčano je neuporediva sa našom + što to njima odavno ne uvaljuju VIP telefone :/

Cene nisam upoređivao, niti me sa tog aspekta interesuje ponuda. Isključivo mislim na ponudu od preko 100 telefona...

Eto, na to sam mislio.

^ moras se navici da ne poredis NAS i DRUGE...mozes jedino da poredis neku nasu kompaniju, SA NASIM kompanijama (tako sam i ja gledao) pa zato ne deluje da je krs...najbolje da poredimo sa svetskim provajderima, pa manji od makovog zrna bismo bili u SVAKOM pogledu

^Dobro da, u pravu si... samo sam se skenjao... ništa više. Odavno ja ne poredim nas i druge... samo nas žalim.

Presao bih preko SLCD-a, ali preko VIP-a ne mogu.

39000 na 325 hahaha, ja sam mislio da će cene telefona uz ugovor ići dole, uskoro ćemo plaćati telefone uz ugovor kao da ih kupujem bez njega.

Poslednja izmena:
Očigledno su i oni to shvatili, pa evo sada nude da svi koji potpišu do kraja maja ugovor dobijaju za istu cenu duplo više "smart"-ova. To već ima nekog ekonomskog smisla.
Ne znam samo ko će posle toga da im uzme taj paket, kada istekne promo period :p

dupli smart svakako ima smisla, stavise dobra je ponuda.

e sada Nexus S je malo skuplji, nego sto se ocekivalo, ali budimo realni bar ga ima u ponudi. :)

Cena mu je previse jaka. To sto ga ima u ponudi je super samo jos da neko kupi po ovim cenama :D

za SLCD ne vredi dati tolike pare

Upravo tako :)

Ma nije toliko strasno SLCD i AMOLED, mogu da ti daj tel i da ti kazu je AMOLED i verujem da ce 90% ljudi misliti da je stvarno AMOLED. Nije display ono sto bi trebalo da odlucuje kupovinu telefona, u tolikoj meri, naravno.

Pa nije razlika između AMOLED i SLCD, ali jeste između S-AMOLED i SLCD.

Vrh Dno