Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Najsveziji koji ima a da nije brendiran je za Izrael.Ne znam da li njega da skinem ili neki drugi.Vidim da imaju za Bosnu i Sloveniju koji nisu brendirani iz avgusta.Ali valjda je sve isto,nebitno koji je mesec,jer pored svakog stoji 4.4.2.
Flesuj bilo koji evropski ne azijske fw nekad znaju da naprave komplikacije modemi nivne

Ljudi, kako da aktiviram gNow na Phoenix-u? Lokacije su mi upaljene ali onaj taster za aktiviranje gNow-a siv? Tj. ne mogu da ga aktiviram...?

Zdravo drugari,
hteo bih nešto napraviti na svom noteII telefončiću. Tj hteo bih da instaliram neki drugi rom, jer na njega ne mogu da skinem regularnim putem 4.4.x stock rom, zato što je telefon (inače kupljen ovde od kolege proletos) rutovan(proverio sam onim root checkerom), kolega se igrao jer to zna i koristio verovatno i custom romove, a kad sam ga ja preuzimao stavio je stock 4.3 i sad kolko ja razumem materiju neće zbog toga regularno(OTA valjda je to pravi izraz) da skine 4.4.x verziju.
E sad ja sam čituckao tu po malo šta ste vi radili, ali ništa specijalno ne mogu da zaključim koji je rom bolji od kog sta mi donose različiti kerneli itd, a da se vraćam unazad previše strana ima.
Prosto sam hteo da pitam neke stvari vas. Ja sam gledao da idem na stock verziju 4.4.2. koja može da se ubaci preko odina, zanima me da li je to preko odina najlakši i najbezazleniji metod???
Druga stvar je koliko biste mi preporucili da idem na recimo dn4 ditto note rom 4.4.4.(sa xda foruma, ne znam da li smem linkove sa tog sajta da kačim ovde) u odnosu na stock rom?? ili možda imate neki bolji ali isključivo stabilan i potpun rom?
I treća stvar šta može da pođe po zlu, na šta treba obratiti pažnju kod instaliranja custom roma?
Unapred hvala momci!

Idgovoriću ti samo na deo o Dn4 ROM-u pošto ga trenutno koristim. Stabilan jeste, veoma brz jeste. Ima neke bugove o kojima si, pretpostavljam, čitao na XDA forumu. Ako ti oni ne smetaju možeš ga instalirati. Njegovom instalacijom dobijaš i Agni kernel tako da, što se kernela tiče, ne moraš da brineš. Postupak instalacije opisan je na XSA forumu. Mislim da postoji i video tutorijal. Pogledaj dobro postupak instalacije pa ako ti nešto nije jasno pitaj.
Nakon instalacije ROM-a trebalo bi da instaliraš i pečeve (ima ih ukupno 5). Njihovom instalacijom otklonićeš poveliki broj bugova.
Trajanje baterije na ovom ROM-u je odlično. Izguram dan i po sa 6 sati uključenim ekranom bez ikakvih problema i bez čačkanja po opcijama kernela. Ukoliko želiš Note 4 iskustvo na svom telefonu svakako instaliraj ovaj ROM. Ponavljam, ima bugova (3g video pozivi ne rade, FM radio ne radi...) ali meni oni ne predstavljaju neki problem.
Imaš još gomilu ROM-ova koji su stabilni i bez bugova l. Na pr. Phoenix, Dr. Ketan ROM i sl. Isprobaj par njih pa sam zaključi koji ti najviše odgovara

Sasvim dovoljno ce ti biti da instaliras neki od stabilnih 4.4.2 rom-ova. Phoenix, Dr. Ketan itd... Ja licno koristim Phoenix i aGni i to radi perfektno.

Ja licno koristim Phoenix i aGni i to radi perfektno.

Koliko ti baterija drza u ovoj kombinaciji? Ja sam ga pre par dana instalirao i bas sam odusevljen trajanjem baterije. 2 dana koriscenje ekran mi je izgurao 5 i po sati. Jedino sto je to sa difoltnim kernelom.

Za skoro 24h pretekne oko 50%.

Dakle, skidam sa punjaca pred spavanje sa 100%. Ujutru bude 95-96%, do 16h oko 70% i ostalih 20-30% ponovo do uvece. SoT za to vrijeme bude oko 3.5h nekad i 4h.

JOOOOOOOJ obrisao sam ceo post koji sam napisao sad kucam ponovo kukuuuu....
@petarpan
Možeš li mi reći koji su to bugovi koji se pojavljuju osim tih koje si nabrojao ako možeš da se setiš.
Ne bih išao na Phoenix i na Ketan jer imaju taj s5 momenat koji mi se ne sviđa.
E sad ovako, idem po instrukcijama sa xda foruma tj stranice baš ovog roma pa što ne razumem moram pitati:
1. You need to have Samsung 4.3 Bootloader or newer. kako ja da znam koji bootloader imam uopšte?
2. Make sure you have the latest TWRP/CWM recovery installed. ovo ću valjda skapirati kako da instaliram taj twrp, imam onaj cwm a preko njega valjda može da se instalira twrp poslednji ako se ne snađem pitaću.
3. Next, remember to backup your app and your efs folder.
4. Go to TWRP/CWM recovery via pressing home + power + volume up button at the same time. ovo kontam.... idemo dalje...
5. Make a nandroid backup if you haven't done so. nije li ovo isto kao korak 4??? on na klipu radi samo jedan backup a ovde se pominju ovaj nandroid i onaj gore za app i efs...
6. Use the "Clean to install a new rom" option in Wipe Data and system.(clean installation recommended) šta je ovo oca mu je*em? ovo je isto kao korak 8.... a na klipu je to on čini mi se radi samo korak 8 koji kaže
8. Now go to choose to install the rom zip file.
9. Flash the rom. It should take less than 10 minutes till it boots. Enjoy the ROM
klip je ovaj koji sam pratio https://www.youtube.com/watch?v=ua4jIAoK7Lc

Zanima me šta je to što može da pođe po zlu? vidim da se ljudi na klipu žale da im ne radi SIM šta se tu desi?
Te pečeve ne mogu nigde da nađem, a što je najgore ne mogu da nađem ni prokleti rom nigde da skinem, jer daju link od sajta electron teama koji je suspendedpage i izlazi neka reklama.
Ako imaš strpljenja bio bih ti zahvalan na pomoći ali i svima drugima koji pomognu :D

1. Sve o bootloaderu možeš pročitati na linku koji sam ti poslao na pp;

2. Može da se instalira preko CWM. Pronađi odgovarajuću zip arhivu na xda forumu za TWRP. Može i preko ODINA da se instalira ali mislim da je lakše ovako, preko zip arhive;

4. Nandroid backup je backup čitavog operativnog sistema sa svim aplikacijama koje si instalirao na telefonu. Znači backupuješ sve živo da bi, ako nešto po zlu krene, mogao čitav prethodni ROM da vratiš na telefon. U okviru twrp imaš opcije Backup i Restore. Što se tiče backupa aplikacija to radiš iz samog operativnog sistema kog trenutno imaš na telefonu. Jedna od najboljih aplikacija za to je Titanium Backup. Zatim, kad instaliraš nov ROM, instaliraš ponovo Titanimu Backup iz koga možeš vratiti aplikacije koje si imao instalirane na prethdonom ROM-u. Obavezno backupuj EFS folder! U njemu se nalaze informacije između kojih je i ona o IME1 tvog telefona. Može se desiti da nakon instalacije novog ROM-a izgubiš IME1 pa nećeš biti u stanju da pozivaš niti da primaš pozive. U tom slučaju ćeš odraditi Restore prethodno backupovanog efs foldera i rešti problem. Imao sam do sad nekoliko Samsung uređaja i nikad nisam imao taj problem ali neki ljudi jesu tako da je backup efs foldera obavezan!
6. Kad odradiš nandroid backup ideš na wipe data/factory reset pa u okviru toga na Clean to install a new ROM. To bi trebalo da bude covoljno. Možeš nakon toga da ideš na Mounts and storage pa na Format system, Format cashe, Format preload i Format data. Tako ćeš porbrisati sve vezano za stari ROM. Ovo ti najverovatnije neće biti potrebno (mislim da će to installer novog ROM-a sam odraditi) ali ako ti nakon instalacije novog ROM-a telefon zakuca na logo znaku Samsunga odradi ponovo instalaciju koristeći i ovo što sam ti napisao.

Na kraju oinstaliraj ROM. Neće trajati 10-tak minuta, trajaće par minuta ali prvo pokretanje telefona mojže potrajati minut ili dva.
Svi patchevi kao i instalacioni fajl za sam ROM nalazi se na Electroteam sajtu koji je trenutno izložen napadu hakera. Zato nisi mogao da ga otvoriš. Možda se situacija do sad i promenila tj. možda su uspeli da neutrališu napad.

Poslednja izmena:
Krenuo da instaliram novi aGni, restartujem da udjem u recovery kad update telefon u bootloop iz cista mira!! Sad nece ni da se upali niti da me ubaci u Odin mod!?

Kad ga upalim i prodje onaj prvi ekran sa oznakom telefona, sve crno i kratko zavibrira na pritisak home tastera? ?? Prvi put mi se ovako nesto desava.

Sta da mu da radim?

Pa jel mozes da udjes u recovery ili ne? Treba valjda sad da instaliras onaj blobs file ako ti je telefon usao u bootloop i nece da startuje. Ja sam instalirao AGNi 4.3 bez tih problema...I naravno obrisao sam cache i dalvik cache posle toga,mada mozda to i nije potrebno...

Jedva sinoc udjoh u recovery, iz 100-og puta cini mi se.

Reinstalirao sam rom bez full wipe-a, bez kernela.

Sad ne znam da li smijem da ulazim u recovery opet preko restara da se opet ne desi.

Desava mi randoom reboot, recimo citam forum, izadjem na back iz ttalk-a, on se restartuje...

Sta je taj blobs file? Nikad cuo

Pa postovao je ovaj lik na XDA i taj neki blobs file uz AGNi kernel (ima link valjda u njegovom potpisu) jer su pojedini korisnici imali iste takve simptome kao i ti, random reboot, black screen posle Samsung logoa i tako to...Pa onda treba da fleshnes i taj fajl posle kernela i trebalo bi sve da bude OK...Vrati se na AGNi temi par strana unazad. Sve ti lepo pise. Mada ima jedan post gde kaze da za v4.3.0 ne treba taj fajl jer je upakovan u sam zip od kernela ali nista te ne kosta da probas...

Jel ti sad imas AGNi v4.3.0 instaliran ili ne...? Pogledaj u podesavanjima u AGNi Control aplikaciji da ti nije nesto pobrljavio. Stavi sve na default za pocetak pa vidi onda kako se telefon ponasa...

Poslednja izmena:
Nemam sad aGNi 4.3.0, samo stock. Sad cu probati da ga instaliram da vidim sta ce se desiti.

Nasao sam, treba taj Mali blob da se flesuje nakon 4.3.0 i valjda onda normalno butuje.

Sad cu to da odradim.

EDIT:
Butuje se, valjda je sad sve ok.

EDIT #2:
Butuje se, ali kernel nije instaliran. Mada sam primijetio tek sad neki fail na setting permissions odmah nakon instaliranja kernela iz recovery-a iako Aroma kaze da je kernel uspjesno instaliran...!?

EDIT #3:
Uh, ja mislim da nemam najnoviji PhilZ, jer sam sinoc kad je pukao telefon instalirao cini mi se v5.15...a za aGNi mora 6.48 jel tako?

Poslednja izmena:
Nece sa v5.15...Probao sam i ja. Najbolje najnoviji ubaci...

Ubacio 6.48, instalirao aGNi 4.30 pa posle njega blob i cvrc. Opet zaglavio posle Samsung-a. Vracam se na 4.2.9 do daljnjeg...

Hmmmm...Ne znam sta moze da te muci. Ja sam bio na 4.2.9, fleshnuo 4.3.0 preko njega i to je to...Nisam imao takvih problema. Cak ni blobs file mi nije trebao...

Kupio je lik sa XDA skoro N7100 (imao ranije S3) pa ce verovatno uskoro biti i novi bolji i optimizovaniji kernel. Treba samo malo sacekati...

Ma nije mi problem da sacekam, ionako radi super sa 4.2.9.

Nego, kako da aktiviram google now u p.m??? Sad vise nemam mogucnost da aktiviram location reporting. Pise, location reporting from Montenegro not supported u podesavanjima Google-a. Cini mi se da je to ranije bilo ukljuceno.

Treba li nesto posebno da se instalira, neki custom-Google Search da bi mi radilo?

Ne znam stvarno. Ne koristim Google Now i stoji mi na off...

AGNi v4.3.1 online...Cekam prve utiske na XDA pa cu ga probati... [emoji41]

I da vidim da li je promenio ikonicu jer sam mu napravio novu i lepsu za AGNi Control aplikaciju... [emoji2]

Poslednja izmena:
Sad probao i moze. I odmah mi izbaci onaj pocetni ekran za Google Now...

Poslednja izmena:
Napravio sam gnow....Usput otkrio da je ona poruka Settings has stopped vezana za S Voice app.... :)

Pa jel si uspeo da resis taj FC sa settings-om? Meni opet izlazi ta poruka sa vremena na vreme...

Kakva je veza izmedju ove greske i S Voice app?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno