Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Mozda mu odgovara portugalska klima? :d

Ma ne mogu da imaju toliko jači signal da toliko utiče na bateriju. A i brdovit je taj grad tako da sigurno nije lako ga celog pokriti dobrim signalom.

Imas izuzetno malo procesa u pozadini. Mislim da je to kljucno za ovih 2 dana ukupne upotrebe. Ekran je upaljen pa je upaljen, ali kad ne koristis telefon, ocigledno nema apsolutno nikakvih wakelock-ova.

Istina nemam. Facebook ne koristim:rolleyes: Imam 2 emaila, WA, Viber i eBay.

Imas izuzetno malo procesa u pozadini. Mislim da je to kljucno za ovih 2 dana ukupne upotrebe. Ekran je upaljen pa je upaljen, ali kad ne koristis telefon, ocigledno nema apsolutno nikakvih wakelock-ova.

Ali ne mogu malo procesa napraviti razliku od 2 dana u standby.

Pa ni fb ne trosi vise kao pre...

Smanjen auto brightness na -5. Nisam koristio powersaving.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1391467643457.jpg
    uploadfromtaptalk1391467643457.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 111
  • uploadfromtaptalk1391467666656.jpg
    uploadfromtaptalk1391467666656.jpg
    37 KB · Pregleda: 110
Nemoj ChobbyNS da vidi, odmah doleće 5 screenshotova :D

To samo fcinter izvlaci te rezultate, zbog klime. Ja jos nisam video ovakav rezultat kod nas? :D

Ja sam oduševljen ovim Phoenix 4.3 romom u kombinaciji sa ANGI kernelom. Baterija odlicna, rom stabilan i brz a i mnogo bolji je memory management nego na 4.1.2.

:)

Eto vidis. A zalio si se bio u pocetku te ne valja ovo, te ne valja ono, te baterija ocaj...A vidis i sam da radi ko sat... ;)

Hoću da flash-ujem Phoenix... Vidim da moram da imam MJ5 ili noviji bootloader. Trenutno na stock MJ9 ROM-u... Je l' to znači da imam odgovarajući bootloader? Ne znam da li su vezane oznake za bootloader i built number :)

Kada god hocu da flashujem MJ5 bootloader izbacuje mi FAILD. I onda kada hocu da ga ukljucim mi izbacuje "frimware upgrade encounterd and issue..."... Uspem da ga povratim tako sto flashujem philz_touch_5.15.0. ALi posle toga nemam philz_touch_5.15.0 vec stock recovery. Svuda prvo pise da mora taj bootloader da se flashuje, pa onda da se rootuje sa MultiTool... U cemu je stvar? Ako neko moze da mi pojasni :) Onaj ko je instalirao Phoenix Rom da mi kaze kako je uradio :)

Poslednja izmena:
Posto si na stock MJ9 4.3 ROM-u to znaci da imas i noviji bootloader od MJ5 sto je OK. Problem je u tom slucaju sto imas i aktivan KNOX (unutar samog ROM-a) koji ce ti sigurno okinuti na "keca" ako budes cackao nesto. Sad, dal to podrazumeva i bilo kakvo flashovanje preko ODIN-a u to nisam siguran. Mislim da isto vazi i za recovery. Udji u Download Mod i proveri status KNOX-a pa vidi sta ti pokazuje...

MJ5 se flashuje samo u slucaju kada npr. zelis da predjes sa 4.1.2 na 4.3,a da ne aktiviras KNOX. Svi custom ROM-ovi pa ukljucujuci i Phoenix nemaju KNOX (kao aplikaciju) u sebi pa im je potreban samo MJ5 bootloader radi stabilnosti u radu i da bi ti radio WiFi jer su mnogi imali problem sa tim na 4.3. A MJ5 je jedini od bootloadera koji omogucava i downgrade sa 4.3 na 4.1.2 ako se za tim ukaze potreba...

Ima gomila tema na XDA o tome. Potrazi malo i procitaj. Previse je informacija da bi stalo sve u jednu poruku. Moj ti je savet da ne cackas mnogo oko bootloadera jer bilo kakav njegov downgrade moze da napravi samo ciglu od tvog N2...

Pozdrav

Edit: Ako budem stigao u toku dana postavicu ti ovde par linkova pa vidi da li ce ti nesto pomoci ili ne...

POsle ovog cackanja mi je

custom binary count 2
Knox warranty void 1

Sustina je sto ne znam koji redosled treba da uradim... Da li prvo da rootujem (i na koji nacin. jer sam nasao nekoliko), da li prvo da ubacim philz recovery (na koji ne reaguje kada ga ubacim. vodi me stock)... Nista, ako budes imao vremena, okaci te linkove pa cu da vidim :)

Ako si imao garanciju sad je više nemaš. A jesi probao da flashujes Philz 5.15.0 iz stock recovery-ja? Ako se nevaram .zip paket bi trebalo da moze da se flashuje i iz stock recovery-ja.

Preko odina sam fleshnuo i nista... Nisam .zip probao. Inace, nisam ni imao garanciju tako da je to ok :) Nego samo da uspem ovo da uradim :)

A ne mogu da nadjem 5.15.0 .zip... Samo philz_touch_6.12.8-n7100

Poslednja izmena:
Preko odina sam fleshnuo i nista... Nisam .zip probao. Inace, nisam ni imao garanciju tako da je to ok :) Nego samo da uspem ovo da uradim :)

A ne mogu da nadjem 5.15.0 .zip... Samo philz_touch_6.12.8-n7100

Za pocetak evo ti link za recovery. Uploadovao sam ti PhillZ v5.15.0. Imas verziju i za ODIN i kao zip file. ,) https://www.dropbox.com/sh/nbxdcxy5agatfm2/lRfkIurtYK

Inace ova verzija se preporucuje za vecinu custom ROM-ova pa i za Phoenix 16.7. Novije verzije prave neki problem ali nisam dublje ulazio u tu temu. Ali sam procitao da se npr. Android Revolution HD ROM v20.1 najbolje instalira sa najnovijom verzijom PhillZ-a ili TWRP. Cisto ako pozelis njega da probas...

Sto se tice bootloadera i toga sto te muci. Sve lepo pise na prvoj strani Phoenix teme. Ako imas MJ5 bootloader ili noviji (kao sto ti sigurno imas) mozes nastaviti sa instalacijom bez nekih posebnih akcija. Citiram: "You must be on MJ5 bootloader or higher, or you will have reboots & freezes!!!" i "Who already having MJ5 bootloader or higer, can start using ROM without further action."

Znaci instaliras PhillZ recovery preko ODIN-a i cepaj sa fleshovanjem...

P.S.
1. Ako bas zelis da proveris verziju bootloadera skini sa Play Store -> Root Checker
2. Imas na linku i uputstvo kako se flashuje recovery preko ODINA!
3. I ne cackaj bzvz oko bootloadera brikovaces fon sigurno!!
4. Sledeci put pazljivije citaj uputstva na XDA!!!

:D

Poslednja izmena:
Hvala :)

Ali sam ja pored nepotrebnog cackanja oko bootloadera, flashovao i recovery preko odina pa se nista nije dogodilo :) A ja nemam ni root :) Zato sam se tu zapucao :)

Poslednja izmena:
Hvala :)

Ali sam ja pored nepotrebnog cackanja oko bootloadera, flashovao i recovery preko odina pa se nista nije dogodilo :) A ja nemam ni root :) Zato sam se tu zapucao :)

Phoenix je vec rootovan tako da nema problema. Kad ga instaliras nemoj pokretati SuperSU aplikaciju vec prvo uradi update za nju sa GooglePlay pa je onda otvori da bi instalirao i novi binary...I obavezno prati uputstvo na XDA da ne bi kasnije imao nekih glupih problema. Wipe je naravno obavezan. Imas u PhillZ-u opciju >>Wipe za instalaciju novog ROM-a<<, a imas cak na prvoj strani teme i skriptu za SuperWipe ako je potrebno...

Ok :)

Ma već godinama radim flash na Galaxy S i S2 ali sam sa njima bio miran jer se oni uvek mogu dići iz mrtvih :) A za ovaj ne znam da li može, pa još kada mi je Odin izbacio FAILED usr'o sam se :)

Ja sam npr. uzivao dok sam koristio Nexus. Milina za flashovanje,gomila ROM-ova i nema tako nekih gluposti koje se nisu mogle lako resiti...

Javi na kraju sta si uradio...

Pozdrav

Pitanje :)

Šta ako slučajno zaglavi na bootloop? Ili tako nešto? Da li flash-ujem stock da ga povratim? I gde mogu da skinem stock rom? Nalazim samo na terafile gde ne dozvoljava mi da skinem više od 1GB a sam rom je 1.2 GB.
Bolje da pitam na vreme :)

Vrh Dno