Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Sa tom filozofijom nam je ovako kako jeste.Sprdaju se sa nama koji smo kupili nesto sto je tada bilo VRH i Skupo kao i danas note3.
Ti se zadovoljavas sa necim sto si u startu imao i ne zanima te nista van toga.
Ok Ja razumem da ne mogu da pravim bolje slike i snimam 4k video zato sto mi hardwer ne dozvoljava ali da air comand nece da stave e to me jako nervira.
Vec koristim kuvani rom sa note3 aplikacijama i rade indeticno kao na njemu.
Ali to nije poenta moje price i mog nezadovoljstva.
Jel si kupio telefon bez Air Commanda?
Jesi. Bio ti dobar i bio si zadovoljan.
I sta se sad bunis sto nece da ti ga poklone.

Te stvari su oni morali da razviju, uloze sredstva u to i u redu je da zahtevaju da im se plati za to (prelaskom na sledeci model). Ako zelimo napredak i razvoj moramo biti spremni to i da platimo, nema i ne treba nista dzabe da bude...

I znaci tebi je normalno da obicni korisnik koji moze indeticno da koristi air comand na svom note 2 telefonu. Koga ne zanimaju hardverske nadmoci mora da kupi novi uredjaj zbog jedne softwerske razlike. I opet iskesira gomilu para. *** ja sam izgleda bio u zabludi svo vreme.

Apsolutno, i software ima svoju cenu.
Istina u ovom konkretnom slucaju ta cena nije znacajna, ali treba ljude motivisati da predju na novi model, nije to nista lose, zlo, zavera i sl... Potpuno normalan uslov za napredak.

Problem bi bio da oni izbace update za N2 koji bi ga usporio i nacinio neupotrebljivim, te vas terali da predjete na N3. Ovako dokle god je telefon makar na istom nivou na kom si ga kupio svaki update treba da slavis a ne da protestujes sto ti nesto ne daju.

Ma to rade svi. Jednostavno namerno neće da izbace za stariji model unapredjenja. Pošto ljudi lako batale stari model i kupuju novi, kompanije su uvidele to i zašto bi razvijali za stare modele kad ima milioni i milioni ljudi koji kupuju novi model.

Svejedno možeš da zapomažeš i da kukaš, ali ništa se neće promeniti...

Pa sa logikom pojedinaca ostaje nama nekolicini samo da kukamo.

***, zvučite kao sektaši koji bezpogovorno brane svoju sektu. Eto im ga sad njihov softver. Prvom prilikom prelazim na g2. Neko drugi će na nešto drugo.
(Čak i jabučari kada dobijaju novo dobijaju sve što njihov hardver može da gura i što je još bitnije, najnoviji uređaj preuzima cenu prošlog a ovde svaki novi skuplji od prethodnog)

hajde da se nadamo da ovaj lik nije final_build i da ce nas obradovati jos necim kad dodje zvanican update :) jel neko probao ovo i kakav je notification bar, tj da li je transparentan?
@milkobgd: taman sam pomislio isto ovo u vezi sa apple updateima

Poslednja izmena:
***, zvučite kao sektaši koji bezpogovorno brane svoju sektu. Eto im ga sad njihov softver. Prvom prilikom prelazim na g2. Neko drugi će na nešto drugo.
(Čak i jabučari kada dobijaju novo dobijaju sve što njihov hardver može da gura i što je još bitnije, najnoviji uređaj preuzima cenu prošlog a ovde svaki novi skuplji od prethodnog)

Nije tačno, portovan je Siri na iP4 iako ga zvanično ne podržava hardverski, iP5s je skuplji nego što je iP5 bio, novi iPad Mini je 70$ skuplji od starog...

Skuplji i čak tako ubili sa prodajom. Koliko beše 3 miliona za 2 dana, a 10 dana 9 miliona?

O tome i pricam. Koliko god ne gotivio apple bar nisu pljunuli u lice one koji su kupili u tom momentu njihov premium telefon. Hoces bolju kameru vise rama bolji ekran...izvoli odresi kesu. A ne ovako ko poslednje jajare...

Pa Apple ne unapredjuje svoj iOS zadnjih 5god, nema tu sta da se updateuje zapravo.

Skuplji i čak tako ubili sa prodajom. Koliko beše 3 miliona za 2 dana, a 10 dana 9 miliona?

Prodaja pametnih telefona porasla za 46% u proteklih godinu dana, dok se prodaja Apple telefona povecala za 23% - duplo manje. Svuda im opada market share, da ameri ne kupuju patriotski domace proizvode bili bi na nivou BlackBerry - ja

Prodaja pametnih telefona od 50-100e u zemljama treceg sveta... Bas i ne vidim da im je jako lose, reci ko je prodao tako dobro telefone za tako velike pare u tom vremenskom roku. Sammy-u je bese trebalo mesec dana ili 3 nedelje za 10 miliona? A sta ce tek biti kada Apple zvanicno dodje u Kinu npr (ne znam da li je zvanicno dosao, nisam pratio vesti skoro, znam da je bilo price) ima da pljuste pare...

Zvanicno je dosao, od prvog dana su bila dostupna oba modela u prodaji, zato je prodavan tako dobro. Oba modela zajedno je prodao u toj cifri, a ne samo iP5s.

Samsung je u poslednjem kvartalu prodao ukupno skoro 3 puta vise pametnih telefona od Apple-a, a negde sam iskopao da je Apple prodao skoro 90 miliona iP5, dok je Sammy za isti vremenski period prodao 40 miliona GS4 i 30 miliona Note 2. Koliko GS3 i iP4s je prodato u tom vremenskom periodu se ne zna, ali je najverovatnije prodaja Samsung i Apple perjanica priblizno ista.

U poredjenju sa Androidom kaska u mestu.
Tek je poslednji update doneo prave promene ali pogodite sta se desilo.... ubio iP4 i 4s, usporio ih nacisto... tako da hvala im na update-u :)
E tako kvarne stvari Samsung ne radi.

Pa nasli ste koga cete da uzimate za svetao primer, najkvarniju kompaniju na svetu...

Dobro ajde evo ti najbolji primer prave kompanije. Nokia upokojila svoj sistem vec odavno al ljudi i dalje kupovali symbian telefone. Sami krivi. Ali i kao takvi su dobili neku podrsku i update. Presli na win izbacili 1020 i naprednu camera aplikaciju al istu portovali na jeftinije telefone. Naravno oni koji su to hardwerski podrzavali. Pa nece ljudi zbog aplikacije da kupuju nov telefon od 500evra pobogu. Kupis ga zato sto hardverski pruza bolje iskustvo.Zar niko ovde ne razume o cemu pricam.

Apsolutno, i software ima svoju cenu.
Istina u ovom konkretnom slucaju ta cena nije znacajna, ali treba ljude motivisati da predju na novi model, nije to nista lose, zlo, zavera i sl... Potpuno normalan uslov za napredak.

Problem bi bio da oni izbace update za N2 koji bi ga usporio i nacinio neupotrebljivim, te vas terali da predjete na N3. Ovako dokle god je telefon makar na istom nivou na kom si ga kupio svaki update treba da slavis a ne da protestujes sto ti nesto ne daju.

Treba da slavi update?! Sta sve ovde necu procitati...

Dobro ajde evo ti najbolji primer prave kompanije. Nokia upokojila svoj sistem vec odavno al ljudi i dalje kupovali symbian telefone. Sami krivi. Ali i kao takvi su dobili neku podrsku i update. Presli na win izbacili 1020 i naprednu camera aplikaciju al istu portovali na jeftinije telefone. Naravno oni koji su to hardwerski podrzavali. Pa nece ljudi zbog aplikacije da kupuju nov telefon od 500evra pobogu. Kupis ga zato sto hardverski pruza bolje iskustvo.Zar niko ovde ne razume o cemu pricam.

Nokia nije izbacila pro cam za l720 zbog navodno slabog hardvera,ali su ljudi instalirali i radi bez problema,tako da ti prica ne pije vodu.
Sve su to ista djubrad koja sede i smisljaju kako da korisnicima uzmu lovu.

Na 720 se jedva vuce aplikacija. Zato je nisu ni ubacili. Al bar postoji opcija da se instalira bez rootovanja i sl gluposti. Pa ko voli nek izvoli.

Air Command su zaista mogli da ubace u najnoviji update. Ne vidim nijedan razlog zašto to nisu uradili. Da nemam "kuvani" ROM na kome Air Command radi savršeno na mom Note II lte modelu možda bi i poverovao da na funkcija ne može hardverski da bude izgurana. Još samo fali da onemoguće kuvane ROM-ve na pametnim telefonima. A ni to me ne bi iznenadilo - njima para nikad dosta. Ne mislim tu samo na Samsnung nego i na ostale proizvođače. Na iphone uređajima svi dobijaju isti ROM (naravno mislim na telefone koji mogu da ga podrže), novi modeli se samo harverski razlikuju. DAleko od toga da sam fan Apple kompanije, naprotiv, ali bi se ipak i proizvođači Android uređaja u nekim stvarima mogli na njih ugledati.

Air Command su zaista mogli da ubace u najnoviji update. Ne vidim nijedan razlog zašto to nisu uradili. Da nemam "kuvani" ROM na kome Air Command radi savršeno na mom Note II lte modelu možda bi i poverovao da na funkcija ne može hardverski da bude izgurana. Još samo fali da onemoguće kuvane ROM-ve na pametnim telefonima. A ni to me ne bi iznenadilo - njima para nikad dosta. Ne mislim tu samo na Samsnung nego i na ostale proizvođače. Na iphone uređajima svi dobijaju isti ROM (naravno mislim na telefone koji mogu da ga podrže), novi modeli se samo harverski razlikuju. DAleko od toga da sam fan Apple kompanije, naprotiv, ali bi se ipak i proizvođači Android uređaja u nekim stvarima mogli na njih ugledati.

Pa zabranili su kuvane tako sto je knox ubacen i bilo kako cackanje ne dolazi u obzir. Kako vreme ide za nepunu godinu ce izbaciti note 4 a onda ce ti isti da ga pljuju. Ma to je lose imamo mi bolje dajte 700e . Mene samo nervira ophodjenje samih celnika prema onom sto su napravili pre godinu dana unazad. Sprdaju se sa kupcima samo tako. Android je poceo tako brzo da se razvija da se plasim da ce tako da naleti na zid gde ce sebe da sahrani. Mozda je vreme da predjem na sotoninu stranu windowsa. Tamo bar znam sta me ceka :D

Koji rom koristis za n7105 lte?

Nazad
Vrh Dno