Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Katastrofa slomio mi se Note 2. Nosim ga danas do servisa da vidim kolika je steta tj . sta je sve otislo.
Koji su to likovi iz nisa koji valjaju demo note2 i sta sve moze sa tog demo da se iskoristi za moj Note2.
Jesu li ti demo novi jel ako je koriscen pa ima tragove na displeju ne treba mi.

Katastrofa slomio mi se Note 2. Nosim ga danas do servisa da vidim kolika je steta tj . sta je sve otislo.
Koji su to likovi iz nisa koji valjaju demo note2 i sta sve moze sa tog demo da se iskoristi za moj Note2.
Jesu li ti demo novi jel ako je koriscen pa ima tragove na displeju ne treba mi.

Evo pitaj ProMastera.On prodaje takav...Moze sve da se iskoristi sem ploce jer nema potrebnu elektroniku za funkcionisanje SIM kartice odnosno nema upisan IMEI broj. Sve ostalo je kao na originalu: maska, ekran, kamere, dugmici, wifi antena, NFC...

Moram da vidim sta mu je sve otislo. ProMaster mislim da rece da je stavio cenu 210 i da je koriscen
a po oglasima ima valjda za 160 novi demo e sad koliko se sve to isplati ?

Moram da vidim sta mu je sve otislo. ProMaster mislim da rece da je stavio cenu 210 i da je koriscen

Ne znam. Odnesi u servis pa vidi sta ti se vise isplati...Pitanje je i po tim servisima koliko se prodaju i ugradjuju original delovi. Kada sam jednom prilikom trazio po netu koliko kosta zamena prednjeg stakla cene rezervnih delova mnogo variraju sto je krajnje cudno...

Ja sam rekao da cu svoj dati za 180e, ali ne i ispod toga... I da koliko su njihovi novi toliko je i moj.. Na svakom demo modelu ti pise ispod baterije da nije za prodaju, tako da ko ti garantuje da je nov?? Ovaj moj nema ni takcicu na sebi, pogotovu ne na ekranu..

Kako se slomio? Daj više informacija šta si radio i kako se to desilo.

Klinac mi je dve godine ostao mi note na stolu on ga dohvatio pa iz sve snage onako sa ekranom na dole udario u radijator. Kad ga upalim cuje se u pozadini paljenje i obavestenja ali nema slike kad ga stavim na punjac pojavi se crveno posle zeleno. To sto ja mogu da vidim .
ProMaster nema taj tvoj nista na displeju .mislim ocuvan i koje je boje moj note je titanijum siva.

Poslednja izmena:
Klinac mi je dve godine ostao mi note na stolu on ga dohvatio pa iz sve snage onako sa ekranom na dole udario u radijator. Kad ga upalim cuje se u pozadini paljenje i obavestenja ali nema slike kad ga stavim na punjac pojavi se crveno posle zeleno. To sto ja mogu da vidim .
ProMaster nema taj tvoj nista na displeju .mislim ocuvan i koje je boje moj note je titanijum siva.

Takodje je titanijum i ovaj.. Koliko ja mogu da vidim golim okom nema, e sad mikroskop bi mozda nesto nasao.. :D Salim se.. Ne stvarno nema, nemam cime da ti slikam da vidis, niti na ekranu, niti na ledjima ima bilo sta, a ni na lajsnama ovim sastrane.. Niti ce dobiti, sinoc sam ga spakovao u fioku i stavio ga u futrolu neku koju sam imao za galaxy tab 7 od pre..

Poslednja izmena:
mislim da bi najbolje bilo,obzirom da ste obojica na forumu dogovorite za cifru ,mnogo bolja varijanata nego kupovati od nekoga totalno nepoznatog
pogotovo sto je promaster vec dokazan clan ,naravno vi odlucujete ali evo ja sam uzeo note2 od coveka sa foruma kod njega su papiri jer je uzet preko firme necu reci nick ali ga svi znate,sta vise zbog njega ste ovde ;)

Zanima me neki dock station za note 2 ima li neko neku preporuku,original ne bih uzimao skup mi je ima li neka alternativa??

Poslednja izmena:
Videcu sta ce mi reci u servisu a i kontaktirao sam jednog druga iz telekoma rece da ce videti kod dilera za koliko moze da mi nabavi lcd i tach. Tako da cekam povratnu informaciju do utorka. Ovaj u servisu mi kaze da je moguce da neki pin ili konektor na demo varijanti nije na istom mestu pa se nece uklopiti a trazi mi oko 25 evra da mi prebaci ako se odlucim da kupim i odnesem mu demo ? Svako ima svoju pricu.

Poslednja izmena:
ma sto posto ces dobiti original
bice to neki kinez AAA klase pod obavezno ili ako i bude original ima te osrafe za cifru

Videcu sta ce mi reci u servisu a i kontaktirao sam jednog druga iz telekoma rece da ce videti kod dilera za koliko moze da mi nabavi lcd i tach. Tako da cekam povratnu informaciju do utorka. Ovaj u servisu mi kaze da je moguce da neki pin ili konektor na demo varijanti nije na istom mestu pa se nece uklopiti a trazi mi oko 25 evra da mi prebaci ako se odlucim da kupim i odnesem mu demo ? Svako ima svoju pricu.

Nemoj da dajes 25 evra samo nek ti on prebaci plocu u drugi. To mozes uraditi sam u kucnoj radionici.

Pablo hvala za video , vrlo detaljno.
Kvaka , kako mogu znati jel original samsung ili ne?

Uf tesko pitanje ali sama izrada ekrana deluje jeftino,najbolje da na netu nadjes kako izgleda originalan ekran sigurno to mozes lako naci a verovatno postoje i oznake na njemu mada izrada ekrana se najpre provali
Ako treba odradi sliku sa neta u boji pa ponesi sa sobom nema sanse da na taj nacin ne provalis kopiju

Hvala kvaka, probacu da budem oprezan ali videcu jos do pon-utorka, mozda ako ProMaster ne resi svoj slucaj do tada probam sa njim da se dogovorim, zbunjuje me sto mi ovaj u servisu plasira
pricu u fazonu sta ako nisu isti konektori i sl. a ovde se kaze da su u svemu isti osim sim elektronike koje nema kod demo.

Poslednja izmena:
Iskreno ne znam za to o konektorima
Ali naravno da mu se vise isplati da ti zavalja svoju robu nego da mu ti doneses
Sve u svemu polako i pametno,ne zuri nigde

Hvala kvaka, probacu da budem oprezan ali videcu jos do pon-utorka, mozda ako ProMaster ne resi svoj slucaj do tada probam sa njim da se dogovorim, zbunjuje me sto mi ovaj u servisu plasira
pricu u fazonu sta ako nisu isti konektori i sl. a ovde se kaze da su u svemu isti osim sim elektronike koje nema kod demo.

Vidi druže tebi treba ekran. Ekran se spaja sa matičnom sa dva flat kabla - jedan za sam ekran a drugi je za spen i za touch. Na demo modelu radi i ekran i spen tako da mora da radi. Neisplati se samsungu da sad na demo jedinicu stavlja drugaciji ekran sa drugim konektorima - demo jedinica treba da pokaže kako će raditi original.

Vala Pablo svaka ti Njegoseva;)
Mislim da se to moze lako proveriti
Cak ne bi bilo lose da i Samsungu posalje mail sigurno ce mu odgovoriti a i ne sumnjam da na netu moze pronaci ima li sa time problema

Narode, taman sam upao na vreme u temu...ja danas naručih taj demo unit od lika iz Kuršumlije, odgovara mi da uzmem samo kao tablet. Dogovorili smo se na 160.
Sad, interesuje me, da li on ima ikakvu drugu falinku sem što sim ne radi?
I drugo, na licu mesta mogu sve da proverim sem baterije, ako ona bude loša, koliko je nova?

Narode, taman sam upao na vreme u temu...ja danas naručih taj demo unit od lika iz Kuršumlije, odgovara mi da uzmem samo kao tablet. Dogovorili smo se na 160.
Sad, interesuje me, da li on ima ikakvu drugu falinku sem što sim ne radi?
I drugo, na licu mesta mogu sve da proverim sem baterije, ako ona bude loša, koliko je nova?

Koliko sam ja uspeo da vidim, sve radi kao i na ORIDJINALEU.. Baterija odlicna, barem na ovom mom.. Radio sam Antutu i on pokazuje oko ~21 000 valjda tako nesto.. Vidim da je identicno onom baru gde je prikazan rezultat Note 2, pa kapiram da je to to..

Ja nesto juce citao po xda i ljudi imaju problem kada flashuju stock rom, gasi im se mob i tako neke falinke, pa ima zezanja da se napakuje, ako se uspe. Preko googla sam dospeo na tu temu na xda

Hm, samo mi nije jasno koliko su to napravili tih demo primeraka, kad ih je pun m.svet.
E, sad, ako je flashovanje problem, to može da bude dealbraker...

Ja nesto juce citao po xda i ljudi imaju problem kada flashuju stock rom, gasi im se mob i tako neke falinke, pa ima zezanja da se napakuje, ako se uspe. Preko googla sam dospeo na tu temu na xda

Kako ima zezanja da se napakuje , jel bi ja mogao da iskoristim ekran sa dema za Note2 a da ostane moja ploca?

Kako ima zezanja da se napakuje , jel bi ja mogao da iskoristim ekran sa dema za Note2 a da ostane moja ploca?

Ma naravno, ne pakuje se sistem u ekran :)
Da je obrnut slucaj, onda bi ploca od demo jedinice pravila problem (pod pretpostavkom da je sve identično kod oba telefona)

Poslednja izmena:
Ne znam da li si pročitao ali nemora ni nova ploča - možeš da uzmeš pokvarenu i sa nje izvučeš IMEI i prebaciš komponente koje fale na demo ploči.

Pa znam, procitao sam, ali opet se postavlja pitanje gde naci i pokvarenu plocu, ali i da li bi neko to znao da odradi, posto se sam ne bi upustao u taj postupak.. Bilo mi je potrebno samo da znam da moze, probacu da nadjem nesto, samo ono, retko kome crkava bas toliko telefon.. :) A i onom kome crkne Note 2 uredjaji su vecinom u garanciji, a garancija pokriva maticnu, ali ne i ekran, pa se opet vrti sve u krug..

Jes vala ima i tu istine
Mozda ipak najbolje zameniti celu plocu

Nazad
Vrh Dno