Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Ovo za RAM je bas katastrofa, sta jede toliki RAM?
Bas sam mislio da uzmem neki android telefon

Ne zivimo vise u doba XP-a. Cak i Win 7 zauzima sto vise rama, posto koja je poenta da imas 8-16Gb rama ako ce uvek da zrji prazno ?? Laicki objasnjeno tu je kesirano nekoliko programa koje pokreces cesto.
Slican slucaj je i sa Androidom stoga:

unused-ram-wasted.png

EDIT: evo ga i mali tekst vezan za Android i RAM Management:

http://www.emezeta.com/articulos/optimizar-android-velocidad-y-bateria#axzz2H86qF0zn

Tekst je na spanskom, koristi Google Translate a za tebe je bitan samo prvi deo.

Poslednja izmena:
Probaj GO SMS Pro ;) Odlican programcic za poruke, gomila smajlija i dodataka koje kakvih, i delivery report ti bude samo slovna poruka bez vibracije preko ekrana u roku od par sekundi ;)
To djubre vise ne koristim koliko je sporo, a i ne odgovara mi, jer na lockscreen-u nema onda notifikaciju kao za stock sms

Ovo za RAM je bas katastrofa, sta jede toliki RAM?
Bas sam mislio da uzmem neki android telefon

Nije ti ovo Windows...

Kao sto rece kolega gore, nije vise ni u Windowsu tako. Jednostavno nema sta da gledas ako nemas problem - koristi telefon i uzivaj ;)

Ok,procito sam onaj link gore i sad mi je jasnije da treba da koristi ram , ali mi je cudno da on od 2GB ram memorije potrosi sve.
Mada mi je jos sve to malo cudno, jer u isto tom linku kaze kako slabiji procesori mogu usporiti sistem ako se potrosi sav RAM

Poslednja izmena:
Ista je situacija samo ovi sa 1gb mogu manje aplikacija da cuvaju u pozadini.
Meni na note1 je slobodno ~100 mb i telefon radi lepo,ali se oseti manjak ram-a kad pokrenes neku jacu igru,onda se tw reload-uje po povratku na home screen.

Ista je situacija samo ovi sa 1gb mogu manje aplikacija da cuvaju u pozadini.
Meni na note1 je slobodno ~100 mb i telefon radi lepo,ali se oseti manjak ram-a kad pokrenes neku jacu igru,onda se tw reload-uje po povratku na home screen.

Dok si ovo piso ja sam editovo svoj post.
Opet ne mogu da svatim, kako moze biti manjak rama ako se pokrene igrica, da li su igrice za android isto zahtevne kao za PC?
izvinjavam se za off

Kada doguras do limita svog kapaciteta ram memorije android ce ugasiti launcher da bi igrica mogla nesmetano raditi i cim zavrsis sa igranjem launcher ce se ucitati za sekund-dva sto ume da nervira:)
A igrice su postale poprilicno zahtevne,ali ne bas kao na pc.

Dok si ovo piso ja sam editovo svoj post.
Opet ne mogu da svatim, kako moze biti manjak rama ako se pokrene igrica, da li su igrice za android isto zahtevne kao za PC?
izvinjavam se za off

Nisi razumeo sto je on napisao. Kad pokrenes neku igricu android mora da ugasi procese koji rade u pozadini nek oslobodi dovoljno RAM-a nek se pokrene igrica. Posle kad izadjes iz igre launcher mora opet da se pokrene ili kako je ChobbyNS napisao reload-uje.

EDIT: preteche me ChobbyNS. Uglavnom napisali smo isto.

Poslednja izmena:
Ja i ti smo se razumeli:)
Samo slavisa da javi da li mu je sada jasnije:)

Ma idi, tragedija kad se posle igrice reload-uje tw x)
Ja nisam probao nijednu igricu na n2 pa ne znam, al do sada mi je HS uvek bio tu :)

Jedino mi zao s pen funkcija,to i cini uredjaj specificnim,inace bih odmah roknuo paranoid.
A ako se jos koji put iznerviram tako ce i da bude :)

Sta, bez s funkcija i misli da mi cita neki ROM ne bih stavio. Zbog olovke sam i kupio note (tj pola zbog ekrana, pola zbog nje).

Btw, kako da namestim da mi uvek bude desktop mode na browseru? Probao sam da kucam nesto java, ne secam se tacno sta, ali se opet vraca na mobile.

Pa zar ne može sa menu/desktop view?
Ja sad probao i radi tako.

E cvrc sad xD
Pa valjda za toliko znam x)
Necu svaki put da klikcem na to, treba mi trajno rešenje. Sve što sam probao mi nije završilo posao. Mislim na ono sa about:debug, ne vrsi posao.

Poslednja izmena:
Ne znam za drugo rešenje:) Možda neko drugi zna.

Molim te mi to ne spominji... Cimao sam Saleta od kako je unapredjen tamo na xda da vidi, ali kaze da to treba samo jedan broj u code-u da se promeni da bi se to iskljucilo. Mene izuzetnooooo to nervira, a onda sta cu pobedi me mazga i iskljucim delivery report... Ove ostale sms applikacije su ***** i tako su spore da je to strasno...

Ili nemamo isti telefon ili je moj Note2 neki poseban :D

qa6e9upy.jpg

Heh :) i ja sam razumeo, sve je uredu sad

Superfetch ti radi na istom principu na visti sedmici i osmici. Razlika je samo kako ti to prezentuje Android.

5nog42.jpg

Cached pise 5.6gb a koristi se 2.3. Da je to na androidu pisalo bi 7.9 used :)
U ovih 5.6gb cached memorije moze da se pise odma po potrebi ali ona vec drzi podatke koje u slucaju da ih pozoves mocices brzo da im pristupis (programi koje si koristio a zatvorio si itd). Otvoris novi program on ce biti upisan u cached. Ugasis program i ponovo ga upalis on se pali instant jer ga vuce iz cached memorije a ne sa diska. Zato novi operativni sistemi i naravno linux rade "brze" i odzivnije jer najbrze se poziva iz RAMa :)

Tako da ako vam je neko rekao da iskljucite superfetch servis mnogo vas je zeznuo :) Ne usporava to rad to ga ubrzava i ne "trosi" memoriju. Jedini problem na androidu fali opcija da na silu nateras da neke stvari ostaju u RAM memoriji. Recimo launcher bi ja uvek drzao u RAMu bez da moze da ga igrica izbaci. Tj bilo bi dobro bar da postoji takva opcija. Mozda i postoji samo ja ne znam :)

Poslednja izmena:
Ma idi, tragedija kad se posle igrice reload-uje tw x)

Meni se tw ne reload-uje, ja koristim Nova Launcher :D

Jedini problem na androidu fali opcija da na silu nateras da neke stvari ostaju u RAM memoriji. Recimo launcher bi ja uvek drzao u RAMu bez da moze da ga igrica izbaci. Tj bilo bi dobro bar da postoji takva opcija. Mozda i postoji samo ja ne znam :)

Najnoviji update za Nova Launcher donosi bas ovu opciju: Aggressive Desktop odnosno keep in memory.

A inace ova opcija je preko potrebna i za TW dialer i za TW Messaging. To nije normalno nek ti za dialerom na DC cpu + 1 GB rama moras da cekas citavih 1.5-2 sec nek se on otvori...

Poslednja izmena:
Bas zanimljivo ovo u vezi RAM memorije, dosta sam naucio danas :)

Ja nisam uspeo da kupim note sa Telenora, sve na koje sam naisao vec su bili prodati kada sam video.
Dosadilo mi da cekam pa sam uzeo iz Madjarske, nadam se da ce da bude ok, posto nista od garancije :S:

Prvi utisak baterija, zaista nikako da se potrosi :)

Poslednja izmena:
Meni se tw ne reload-uje, ja koristim Nova Launcher :D

Najnoviji update za Nova Launcher donosi bas ovu opciju: Aggressive Desktop odnosno keep in memory.

A inace ova opcija je preko potrebna i za TW dialer i za TW Messaging. To nije normalno nek ti za dialerom na DC cpu + 1 GB rama moras da cekas citavih 1.5-2 sec nek se on otvori...

To je onda super ... ako moze launcher onda verovatno moze i dialer i messaging, samo neko da se seti da ubaci opcije :)

Ja nisam uspeo da kupim note sa Telenora, sve na koje sam naisao vec su bili prodati kada sam video.
Dosadilo mi da cekam pa sam uzeo iz Madjarske, nadam se da ce da bude ok, posto nista od garancije :S:

Prvi utisak baterija, zaista nikako da se potrosi :)

Jel si dobio bilo kakvu garanciju? Tako imas bilo kakvu nadu. Koliko si platio? Ja za stvar bez garancije nikad ne bih dao vise od 190e, svaka tebi cast kad tako rizikujes, ja ne bih izazivao sudbinu x)

450 eura.
Šta sad', veće su šanse da se ne pokvari nego da se pokvari, valjda neće :p

Dobio sam, usmenu garanciju, dakle nikakvu :)

Ti ako iskljucis ton za poruku isključiće se i report... Vidiš da ti stoji silent u ringtone...

Ako sam dobro shvatio traži se opcija da se ugasi zvučni signal za Delivery report.

To ima stock SMS app. Bar kod mene.

Upravo ovo sto Dj reche. Tu imas da ugasis samo oba, da ti ne signalizira ni kad ti dodje sms. Ili smo mi nesto pogresno shvatili?

@Lappy- srecno ti bilo, ja se ipak ne bih kockao sa tolikim parama :d Mogao si se javis meni da se dogovorimo za moj ako ti toliko frka ;) Ja bih sad mogao da pricekam dok ne navatam nekog na ugovor :)

Vrh Dno