Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Evo, ja neću biti sarkastičan, kao neke kolege, da ima ne spominjemo imena...:D

Na početku prodaje, cena će u Samsung prodavnicama biti oko 75-80K, kod operatera 70+K (na najnižem paketu, sa uračunatom pretplatom), a na oglasima oko 600 EUR...
E, onda će početi da pada...ali samo na oglasima :D

Ima u SU za 540e :d

Mislim da najava Samsungova bila da će koštati isto kao i N7000 kad je izašao.
To mu ga dođe 70k u prodavnici Samsungovoj, ali i za nekih do 60k uz pakete od oko soma mesečno.

Ne mogu nigde da nadjem precizan datum početka prodaje, nadao sam se da će biti izložen na ovom sajmu tehnike, ali ništa. Kada se očekuje telefon kod nas na tržištu?

Znači kupio bi' ga sutra, da to naprave.
Koliko ja uspeh da isčitam, ipak prvi arm15 fon će, navodno, najverovatnije biti novi nexus.

Ne mogu nigde da nadjem precizan datum početka prodaje, nadao sam se da će biti izložen na ovom sajmu tehnike, ali ništa. Kada se očekuje telefon kod nas na tržištu?

Samo sam video "sredina oktobra u nekim zemljama Evrope", ništa preciznije od toga.

Pa koncept:). Mogli su da napisu i 10:).

Bravo...sve vreme tražim potvrdu da su 2 A15 jezgra, ali to je jednostavno i dalje samo pretpostavka...nemoj da se na iznenaditi da na kraju budu crait jezgra...

Anand je ispravio svoju vest, nije u pitanju ni A15 nego veoma customizovan A9 [novi offshoot arma koji ce samo Apple da koristi].

Nisu ni A15 jezgra. To sto je u iPhone je slicno Krait jezgrima, custom arhitektura (Krait - Qualcomm, A6 - Apple).

Klasika :)

S tim da me u medjuvremenu proshla euforija, sve manje vidim racunicu da menjam svoj Note za Note2.

Ubacice neko novi rom i na stari Note, ili sve one zezalice za olovku, mada ni ovako ne volim TW. Bateriju kako god okrenem cu puniti svaki dan... a veliki deal breaker mi je 16:9 ekran, ovo mi se mnogo vise svidja (cesto me mrzi da se cimam u landscape mode)..

Mislim da cu ipak da sacekam prvi arm15, a u medjuvremenu da overim sta ce lumia920 reci sa onim winblowsom.

Danas se pojavio u prodaji u Koreji, sutra u Indiji po ceni od 550e, prekosutra u Evropi od 630e...

PS jel ide neko u Indiju ovih dana?

Prilozi

• GN2.jpg
    GN2.jpg
    65.3 KB · Pregleda: 208
Poslednja izmena:
U CH je vec 500e preorder, cena svakodnevno pada. Cini mi se da im narudzbine idu slabije od ocekivanog pa spustaju cene...

U CH je vec 500e preorder, cena svakodnevno pada. Cini mi se da im narudzbine idu slabije od ocekivanog pa spustaju cene...

500e simfree u radnji? Baci neki link da vidim. Nisam mislio da ce toliko da bude posto je sada note 1 kod nas u radnji vise od toga :?

Dzabe kad je beli, al opet, 500e je smesno. Ne kontam u cemu je fora da kosta kao kec.. Bas cudno.. Hvala za link

Fora je u tome što je opasan promašaj. Hardware je totalno prevazidjen, u smislu odavno na trzistu.. (s3, htc, lg..). Malo veci s3 sa olovkom. Plus spustili su ppi, suzili ekran.
Ovaj uredjaj je morao biti Exynos5 quad, sa ne manjim brojem tacaka i svakako 16:10 (jer svako ko ima stylus i nesto zna s njim, to preferira u odnosu na 16:9...)

Vidim vec i Note 2 ce da failuje, pogledajte samo ovu temu, slabo ko pise, slabo ko najavljuje nabavku. Realnih razloga za prelazak sa Note 1 i nema, tim pre sto bi me nerviralo sto znam da mi 80 pixela fali, plus sam dugogodisnji zagovornik 16:10 odnosa kod monitora i telefona. Apsolutno su morali staviti bolji ekran a jos bolje bi bilo da su ga ostavili 16:10.

Tako su se proizvodjaci monitora pravili pametni pa svi furali 16:9, svojevremeno sam imao ozbiljan problem da nadjem 16:10 monitor, sada im ocigledno doslo do pameti da ljudi oce 16:10 pa ponovo ima gomila 16:10 modela, nadam se da ce i sa telefonima biti isto.

Da citiram sebe i konstatujem kako sam bio u pravu :)
Garant su ih nastancovali ko zna koliko s obzirom na to kada je bilo predstavljanje, a sada prodaja ide slabo pa im ne preostaje nista drugo nego da spustaju cenu ne bi li se vlasnici note-a ipak odlucili za upgrade...

Poslednja izmena:
Ako vam nesto znaci u Koreji je i jeftiniji. Samsung ne forsira VP cenu od 400e, pa ko ne juri da zaradi puno ili nema dovoljno prometa moze da priusti po manjoj ceni da nudi.

Fora je u tome što je opasan promašaj. Hardware je totalno prevazidjen, u smislu odavno na trzistu.. (s3, htc, lg..). Malo veci s3 sa olovkom. Plus spustili su ppi, suzili ekran.
Ovaj uredjaj je morao biti Exynos5 quad, sa ne manjim brojem tacaka i svakako 16:10 (jer svako ko ima stylus i nesto zna s njim, to preferira u odnosu na 16:9...)

Slazem se sa ovime. I mene odbija 16:9 i to podosta.. Videcu kakva ce cena kod operatera da bude i dal ce da mi se daju pare za to. Mnogo velika pauza od najavljivanja do prodaje. No me gusta nada.

saglasan sa lazom..^…

S tim da ja ne dam svoj Note ni da mi doplate.
Portovace neko note2 rom na note1, i kad to stavim (ako stavim), imacu, za mene funkcionalniji, bolji i lepsi uredjaj... osim na bench testovima nekim, koji mi u zivotu znace previse ;-)

@shatro - ja se nadam do 27og da ce promeniti bar soc :) nece, znam, al eto :)

Vidim vec se pominje s4 lol.

Poslednja izmena:
Opet mi i ovde zanimljivo uprediti Android korisnike sa Apple zilotima :)

Aj realno da pogledamo i uporedimo sta je Note 2 doneo u odnosu na Note I.
Stavili su znatno brzi procesor
Duplo vise RAM-a
Kazu da je ekran znatno bolji sto se boja i sl tice...
Unapredjena i ispeglanija verzija Androida koja na Note 2 radi brze i glatkije
Upropasten odnos ekrana na 16:9
Bolja baterija i duzina njenog trajanja
Malo je tanji

E sada razmislite, pa to je upravo ono sto je Apple uradio sa iPhone 5 u odnosu na 4S, plus su jos pride unistili i mape i napravili ga da se lakse grebe, i kakvi su rezultati???
Note 2 se prodaje daleko slabije od ocekivanja a za iPhone 5 opet kampuju pred radnjom i obaraju rekorde prodaje...

E sad ko je tu lud procenite sami :)

Tacno, jako simptomaticno i slicna glupost. Zato sam se razocarao i sa i5.

A odgovor na tvoje pitanje najverovatnije lezi u tome sto postoji apple fanboy izraz, za shljamsung ne. Apple fans su bre sekta, nek je i najgori - fix je fix :)

Baterija veceg kapaciteta + duplo vise RAMa vise nego dovoljan razlog za upgrade.

Baterija ce trajati vrlo slicno, veci je ekran i ima 2 jezgra vise, plus zahtevniji os.
Osim toga, baterija veceg kapaciteta i od te, je davno dostupna.
RAM mi ne fali ni sada...

Ekran je prakticno iste povrsine.
Koja je baterija za note od preko 3000mAh? Nemoj molim te samo onu Mugen koja napravi telefon bukvalno duplo debljim i totalno ga unakazi.

Nazad
Vrh Dno