Šta je novo?

SAMSUNG ML-1675

homericus

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2012
Poena
151
Pristupačna cena gore pomenutog štampača (5500din) me je naterala da odlučim da sebi pribavim jedan , pošto često štampanje po fotokopirnicama me u poslednje vreme sve skuplje staje.

Razmišljao sam između Samsunga ML-1675 i HP LASERJET P1102 koji je 3000din skuplji , ali zbog renomea firme i tradicije u proizvodnji štampača mislio sam i stabilniji.
Nedoumica mi je nastala nakon posete firmi koja prodaje oba tipa i saveta prodavca da je Samsung bolji izbor zbog lakše dopune tonera, a da na HP-u često dolazi do kvara na valjku.

Dopuna tonera za Samsung bi me koštala 1000din + 700din za čip, mada kaže da se očekuje vremenom da bude moguć softverski reset čipa, pa da ta stavka bude još povoljnija.

Nemam nikakva iskustva sa štampačima, a treba mi što ekonomičnija varijanta, pa bi mi dobronameran savet dobro došao. Zanima mi li stoji savet od prodavca ili želi samo da mi proda Samsung. Do sad sam od više ljudi čuo da je HP bolji izbor od Samsunga jer je Samsung skoro počeo da radi štampače i slično.

Pozdrav! :beer:

Poslednja izmena:
I ja sam imao isto dvoumljenje na kratko pa sam se ipak odlucio za HP. Prethodno sam imao HP 840c 12 godina i još uvek radi!!! Tako da ne uzimaj zdravo za gotovo to što ti kažu prodavci jer njima je u interesu da guraju određenu marku (zbog veće marže, itd.) HP ne proizvodi usisivače i mikrotalasne kao Samsung već par proizvoda i to je to i imaju dugogodišnje iskustvo sa štampačima... Gledaj malo po stranim forumima šta pričaju korisnici pa ćeš sam doneti odluku ;)

Zato postiji i dilema. Obišao sam nekoliko radnji i priče se ne poklapaju. Malo sam proguglao i došao do saznanja da su čipovi za HP1102 jeftiniji kao i prah za toner. Lakše je za njega naći i opc valjak i ostale potrošne delove u odnosu na Samsung. Tako da ako želim da budem sam svoj majstor HP je isplativiji na duže staze.

Imam čak i ponudu da kupim polovni HP1010 ili HP1020 za nekih 5000-6000 din, kod njega nema zamene čipa, a pokazao se odlično u radu, ali mi se čini da kupujem mačku u džaku.

HP 1010 je dobar ali npr. nema drajver za win 64bit, pa obrati paznju da li ti to treba.

I nema wifi kao ovaj sto sam ja kupio... i ko zna kakav je... ja kupujem samo novo sa sto vecom garancijom ;)

@ludi-dudi

HP 1010 savrseno radi pod Win 7 64-bit ako se izabere kao da je HP LaserJet 2200 Series PCL 5

I nema wifi kao ovaj sto sam ja kupio... i ko zna kakav je... ja kupujem samo novo sa sto vecom garancijom ;)

Koja je oznaka tog sto ima wifi,da li wifi radi i kad je racunar iskljucen i koja mu je cena? :)

Scouser - svetski megacar

Koja je oznaka tog sto ima wifi,da li wifi radi i kad je racunar iskljucen i koja mu je cena? :)

Ja mislim da je ovde u pitanju HP LaserJet 1102w i koji je u odnosu na HP LaserJet 1102 skuplji za 2000-3000. Misli da on ima i mogućnost Air Print što znači da možeš i sa fona da mu daš komandu za štampanje.

SAMSUNG nije loš izbor ali ako postoji mogućnost (višak sredstava) bolje uzeti HP 1102 u ovom trenutku ISto tako i polovan HP 1010/1018/1020 (polovan) je dobra kupovina.

Ekonomičnost održavanja mi je jedan od glavih faktora pri izboru. Cilj mi je da mogu sam da vršim reciklažu tonera , pa je i komlikovanost procesa značajan činilac.

Takođe, da li je za Samsung ML 1675 potrebna ugradnja čipa na ploči prilikom prve reciklaže tonera?

Poslednja izmena:
Ako hoces da proveris HP1010, pritisni taster (zeleni ili crveni) na gornjoj ploci i zadrzi ga pritisnutog jedno 5 sekundi - sve tri lampice pocinju da svetle naizmenicno. Tada pustis taster i stampac ti odstampa stranu statistike. Tu vidis odstampani broj strana, broj zaglavljenih papira,...

http://www.mediafire.com/?36ho7aoaqefmszn

Ako je broj strana mali, uzimaj odmah. Evo kod mene ima "na satu" 83.753 strane i fercera kao zmaj. Imao je zamenu jednog valjka 800 din na nekih ~55k strana i rolera za uvlacenje papira (~3k dinara) na 75k strana. Ostalo je - samo rad i rad. A toneri dzabalesku (1.400 din za 2000 strana): http://bit.ly/yOpO5B

Scouser - svetski megacar

Oznaku si dobio od kolege :) platio sam ga 10.190 na akciji u jednoj zuto-crnoj radnji u TC Usce. On je uvek ugasen tj. budi se kad mu zadas nesto da stampa. Kad zavrsi stampanje opet se gasi. Moze se gasiti posle minut, 5 minuta itd. zavisi kako namestis.

Ekonomičnost održavanja mi je jedan od glavih faktora pri izboru. Cilj mi je da mogu sam da vršim reciklažu tonera , pa je i komlikovanost procesa značajan činilac.

Takođe, da li je za Samsung ML 1675 potrebna ugradnja čipa na ploči prilikom prve reciklaže tonera?

Potrebno je. Sama reciklaza za ML 1675 i nije tako jednostavna.

Poslednja izmena:
Potrebno je. Sama reciklaza za ML 1675 i nije tako jednostavna.

U par radnji me uveravaju da je Samsung ML-1675 lakši za reciklažu od HP1102 i da je Reciklaža za HP kompleksnija. Takođe navode da se Hp1102 češće kvari (točkići, opc valjak...).

Koliko se sam proces reciklaže tonera kod ova dva primerka razlikuje.

Da li je Konika Minolta pagepro 1350w dobar međuizbor?

Decko, nemoj da kupujes stampac ako zelis da ustedis novac sa njime.
Sam da dopunjujes toner kasete nema sanse.
Fanatic i ja radimo dopunu profesionalno. Ta cena od 1000 dinara za dopunu je krajnje smesna i u nju ulazi na brzaka otvaranje kasete, sipanje tonera kroz rupicu i sklapanje. U prevodu dobices kvalitet jedva se vidi i ima neke bele linije i strafte. Taj samnung kao i ostali mora d ase rasturi, svaki valjak namenskom tecnoscu da se ocisti, raonik iliti lenjir da se obrise i da se skinu naslage sa istog ( problem sa svim samsunzima ).
Dobar toner sumljam da ces moci da kupis posto nisi pravno lice i kad sipas krs u njega ima da sednes i places.
Sto se hp tice on je malo tolerantniji za reciklazu al opet, pranje, brisanje, pa i zamena delova je neophodna.
Sam svoj majstor ne pije vodu sa laserskim stampacima.
Jeftinije je da stampate po studentskim kopirnicama, na masincu stampaju stranu za 1 dinar. Za te pare ne mozes da kupis flasu tonera i papir, a gde su ti ostali troskovi.

Decko, nemoj da kupujes stampac ako zelis da ustedis novac sa njime.
Sam da dopunjujes toner kasete nema sanse.
Fanatic i ja radimo dopunu profesionalno. Ta cena od 1000 dinara za dopunu je krajnje smesna i u nju ulazi na brzaka otvaranje kasete, sipanje tonera kroz rupicu i sklapanje. U prevodu dobices kvalitet jedva se vidi i ima neke bele linije i strafte. Taj samnung kao i ostali mora d ase rasturi, svaki valjak namenskom tecnoscu da se ocisti, raonik iliti lenjir da se obrise i da se skinu naslage sa istog ( problem sa svim samsunzima ).
Dobar toner sumljam da ces moci da kupis posto nisi pravno lice i kad sipas krs u njega ima da sednes i places.
Sto se hp tice on je malo tolerantniji za reciklazu al opet, pranje, brisanje, pa i zamena delova je neophodna.
Sam svoj majstor ne pije vodu sa laserskim stampacima.
Jeftinije je da stampate po studentskim kopirnicama, na masincu stampaju stranu za 1 dinar. Za te pare ne mozes da kupis flasu tonera i papir, a gde su ti ostali troskovi.

Hvala na konkretnom odgovoru. Možda sam malo poleteo prosto iz nepoznavanje tematike, ali sam guglovanjem shvatio da ako nemam većih potreba za štampom, posedovanje štampača je više nego luksuz.

pa za 4000 dinara kupiti 1670 (ima neka akcija sad u tehnomaniji) i nije bas luksuz...ista je kaseta kao 1660 i ima u nabavci svih delova i dobrog tonera, ako si pravno lice...

za ml 1670:

opc: 426
brisac: 156
brisac magneta: 173
cip: 374
korona: 346
toner za jedno punjenje: 197

ukupno: 1.672

za 1102:

opc: 248
brisac: 135
brisac magneta: 135
cip 69:
korona: 190
magnet: 190
toner za jedno punenje: 156

ukupno: 1.123

razlika u ceni stampaca ce ti se pri punjenju isplatiti tek posle setog punjenja (cirka 9000 strana, ako je 3000 dinara skuplji hp), pa ako toliko stampas, onda bolje uzmi hp.

ako ces sam da ga punis, treba bi i usisivac i kompresor (po mogucstvu i hauba sa usisnikom i jonizatorom da ne zaseres prostoriju), kao i hemikalije za koronu, brisace, i bubanj, tako da batali to...i koja je to prica sa ugradnjom cipa na plocu, kaseta se radi najnormalnije i prvi i poslednji put.

I sad kad sve ovo znas odes kmotno na masinac sa fles memorijom gde ti za jedan dinar po strani stampaju :)
Nema ni u diznilendu al ima u Srbiji.

@to3a

Pa ne stanuju bas svi na par minuta od "masinca"...

Koliko je reciklaza kod tebe za HP 1102/LBP6000,a koliko za ML 16xx ?

pa ne stanuju al kao shto tamo rade za dinar mora da rade i na drugim mestima.
Potrazis malo po kraju.
a za cene, pitaj preko poruke shta te zanima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno