Šta je novo?

Samsung LE40S62 tamnije linije?

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
915
Pre nekog vremena sam primetio tamnije linije na svom TV-u. Ne uocavaju se lako, ali sada kada sam ih uocio, poprilicno mi "bodu oci" iako su i neprimetne pri gledanju TV-a. Najvise se vide kada je ova siva nijansa na ekranu (u pauzama izmedju serija, ili dok je DVD u StandBy-u). A pri gledanju bilo kakvog sadrzaja se manifestuju poput tamnije nijanse odredjene boje. Ne umem najbolje da objasnim, zato evo slika...

abcd0001s.jpg

abcd0002.jpg

abcd0003sw.jpg

Nisu bas ovoliko uocljive, telefon ih je i istakao.
U cemu je problem? Sta bi to moglo da bude?

Hvala na odgovoru.

Poslednja izmena od urednika:
Ccc... Ma meni ne pada na pamet da menjam TV jer sam ga uzeo polovnog relativno skoro (nesto manje od godinu dana). Nisam ga mnogo platio, ali ipak mi se ne bacaju te pare u vetar. Nikada nisam voleo Samsung, a ovo je samo tome jos vise doprinelo. Veliki minus za Samsung.

I to nije sve, ukucaj u google "samsung clicking sound".

Za to sam znao da je generalni problem kod Samsung TV-a. Ali za ovo nisam... Na zalost. :/

A sta, ovo je kao generalni problem kod samsunga? Zasto se odmah hvatate za proizvodjaca kada je ovo efekat koji kaci sve proizvodjace LCD monitora/televizora. Zove se Dark spots, google it, hiljade monitora i televizora ga imaju, cest problem sa lcd tehnologijom.

In before kako branim Samsung kao marku, boli me uvo za to realno kada se prica ovakva neistina.

Clicking noise je diskutabilan. Postoji i clicking noise kada je tv iskljucen i pokusava da updatuje firmware preko etra, jednostavno treba iskljuciti tu opciju.

PS. slike su prevelike, modovi stavite ih u spoiler, hvala.

Generalni problem kod Samsunga je clicking noise. Na to sam mislio. I javlja se jer Samsung stavlja kondenzatore koji su preslabi za funkciju koju vrse. Bila je jedna tema u kojoj se vodila diskusija o tom problemu i nacinu resavanja istog.

Upucen sam u tu temu.
Opet ne znaci da treba izbegavati samsung zbog necega sto se u vecini slucajeva nece desiti. Svaki proizvodjac ima svoju manu, svaki. Ne postoji nijedan gde nema zamerki na njega. Samsung koji se generalno kupuje najvise imace i najvise zalbi na kvarove, x puta prezvakana tema.

Ne, nego Samsung koji najvise PROIZVODI ce uvek imati najvise zalbi na kvarove. Sto ne vazi samo za TV-e. Jedina stvar, po meni, u kojoj je Samsung dobar su kapacitivni touchscreen ekrani za mobilne telefone - AMOLED. Ali to je diskutabilna tema i njoj ovde nije mesto jer bi to bio offtopic. :)

Sve u svemu, za moj problem nema resenja? Da li postoji nacin da se zaustavi pogorsavanje situacije?

Kupovina novog televizora, ili ignorisanje problema, nema treceg :)

Zapravo, koliko sam citao ljudi su otvarali panel i pokusavali da isprave i ociste plastic film unutra. Pitanje je koliko ces uspeti da uradis, a da pritom nepovratno dalje ostetis panel. Ako si za avanturu potrazi malo po netu.

Ma ignorisacu ga. Trudicu se da zaboravim da ih ima, jer nisu toliko primetne dok ima slike. :D
A linije nece da se "shire"?

E to vec stvarno ne znam. Meni nije ni jasan uzrok kako se ovo uopste desi samo od sebe, a kamoli kako ga dalje spreciti.

Mogu da kopam po netu za vise infomacija, ako ti je bitno, nije mi tesko.

Ma jok, nemoj da se mucis. Sigurno imas bolja posla. :D Nego, zanimljivo je da su svi klipovi "How to Fix a Dark Spot on a Samsung LCD TV" obrisani sa neta. :/

Ne, nego Samsung koji najvise PROIZVODI ce uvek imati najvise zalbi na kvarove. Sto ne vazi samo za TV-e. Jedina stvar, po meni, u kojoj je Samsung dobar su kapacitivni touchscreen ekrani za mobilne telefone - AMOLED. Ali to je diskutabilna tema i njoj ovde nije mesto jer bi to bio offtopic. :)

Sve u svemu, za moj problem nema resenja? Da li postoji nacin da se zaustavi pogorsavanje situacije?

Da ne generalizujemo stvari :) Ako će ti biti lakše dotične "mrlje" ili tamne crte su se pojavile i na mom LG-u tako da je to boljka LCD tehnologije u globalu. Ja cu probati sa JscreenFix-om (nista ne kosta) pa ako bude nekih poboljšanja, javljam (mada iskreno ne vreujem :S: )

pozdrav

Ma znam, nego sam prilicno kivan na Samsung, pa malo preterujem. :D

Probaj pa javi sta si napravio.

Pozdrav!

Ja imam Panasonic TX-32LX60P LCD 32 vec cetri godine i mesec dana sam u petoj :) i nemam nikakve dark spotove i zaglavljene ili mrtve piksele. Generalno kad neko stancuje ogromnu proizvodnju (mislim na samsunga) a nasi uvoznici uvoze samo modele nize i jedva srednje klase nije ni cudo da ima problema. Panasonic sad daje 5-ogodisnju garanciju na full hd plazme a isto su ucinili i uvoznici LG-a za svoje LED televizore. Naravno kod nas se i tv kupuje ko mobilni telefon ili pegla daj da radi samo i da je sto jeftinija a posle cemo da kukamo. Bolje je strpeti se i skupiti vise para i kupiti kvalitetniji tv iz vise klase nego posto poto uzeti bilo sta sto moze da se nazove lcd tv gde su sanse za probleme itekako moguci.

p.s. da ne bude zabune u trenutku kupovine moj tv je kostao 1350e. 32" samsunzi su bili od 900 do 1100e Sad bi ladno mogo da kupim neki 42" LED i to dobar, ali takve su cene bile tada.

Poslednja izmena:
Isti slucaj sa Philipsom serije 7, treca godina radi ko doxa a placen je oko 1200e, i kao sto predhodnik kaze sada bi moga kupiti za te pare 42-46" tv pod uslovom da ih imam a nemam.
Kod nas su poceli da daju za pojedine modele Sony LCD-ova 7g. garancije, taman ga prodas za 5-6 i to jos pod garancijom i kupis novi.

Nazad
Vrh Dno