Šta je novo?

Samsung LE32A656 blu ray lag

mr.normal

Cenjen
Učlanjen(a)
16.05.2010
Poena
169
Na doticnom tv-u se javlja lag prilikom pustanja blu ray filmova preko hdmi kabla dok sa vga kablom sve radi ok :wall: Sve sam zivo probao pa cak i da promenim graficku kartu ali je problem i dalje prisutan . Inace koristim win 7 64 ako to uopste ima veze. Svaka pomoc je dobro dosla...

edit: hd kanali preko ip tv-a takodje rade normalno.

Poslednja izmena:
A da probas drugi hdmi kabl ?

Jel moze malo vise informacija jer A656 poznajem ko svoj dlan.

Kakav lag je u pitanju, kasni zvuk ili sta? Koji HDMI port, kojim programom pustas film?

Jel si sve probao da pustas sa istog HDMI porta? Jel imas odvojena dva kabla za IPTV HD i za komp?

Ne moze da bude problem do tv-a ako mu jedna stvar radi dobro a druga ne, moze biti samo nesto do kompa.

Jel moze malo vise informacija jer A656 poznajem ko svoj dlan.

Kakav lag je u pitanju, kasni zvuk ili sta? Koji HDMI port, kojim programom pustas film?

Jel si sve probao da pustas sa istog HDMI porta? Jel imas odvojena dva kabla za IPTV HD i za komp?

Ne moze da bude problem do tv-a ako mu jedna stvar radi dobro a druga ne, moze biti samo nesto do kompa.

Laguje slika i to odprilike svakih 30 sec. po sekund dva malko uspori dok zvuk ide normalno ... od programa sam probao skoro sve:) Kam , GOM, WMP, VLC.
Ali opet kazem kad pustim preko vga kabla sve radi ok , tako da neverujem da je do playera. Komp preko kog pustam je ovaj iz potpisa . imam jedan kabel hdmi - hdmi koji sam dobio uz ip tv i drugi od ranije dvi- hdmi(na staroj grafici nije bio hdmi izlaz). Sad na grafi ima jedan hdmi izlaz i pored njega jos jedan slican za koji nisam siguram cemu sluzi :)) (u njega nemoz da gurnes ovaj kabal koji ja imam) Na tv-u sam probao sve portove.

Bilo sta da pustas ?
Pusti neki divx/xvid klip sd rezolucije ili film neki od 700mb preko hdmi-a pa vidi dal tad ima laga da bi 100% isklucuili dal je do kompa

Jednostavno nema smisla :)

Ako nije nista do kompa kao sto kazes onda zvuci kao da su hdmi ulazi pokvareni ali to opet nema smisla jer hdmi port ili daje sliku ili ne, ne zna on da li ti laguje slika i nema veze sa tim, to delom radi procesor slike u televizoru. Takodje nije logicno jer ti iptv HD radi odlicno, tako da opet izuzimamo opciju da je procesor slike pokvaren. Nema nikakve logike :D

Posto kazes da si probao sve portove, verovatno si probao na port na kome iptv radi dobro da tu ukljucis hdmi od kompa.

Nije ni malo lako da resimo problem kad ne znamo od cega da pocnemo hehe :)

Inace komp treba da ti bude povezan na HDMI2 preimenovan u PC, to je preporuceni ulaz za komp i tako meni stoji.

evo sad sam probao jedan ''avi'' i no problemo:)

@Gizmor Kako mislis preimenovan u PC ?

odradio sam i to za pc input ali i dalje taj nepodnosljivi lag koji se pojavljuje totalno random , nekad manje nekad vise i na razlicitim delovima filma. Sad sve mislim da nije mozda hard ili stvarno treba da probam jos neki kabal . video sam temu o hdmi kablicima i vidim da ima razlicitih varijanti . izvinjavam se na noobreskom pitanju ali kako da vidim koji kabal ja posedujem ? 1.3 ili 1.2??

Ovo za input lag je nevezano za lag koji ti imas inace :) . Pomenuo sam ga da bi namestio pravi ulaz za PC.

Moguce da je hard ali opet nema smisla ako ti radi dobro sa VGA kablom. Gremlini kad ti kazem :d

Najverovatnije imas 1.3 hdmi. Jel znas koji je proizvodjac kabla i gde je kupljen, tako verovatno mozemo da saznamo.

na kablu pise sledece : awm style 20276 30v vw-1 high speed hdmi yihua cableplus

99% sam siguran da je to hdmi 1.3 ali nista ne menja stvari jer i da je 1.2 ili 1.1 nista se ne menja po pitanju laga.

Najbolje je da probas sa kompom od nekoga kome sve radi kako treba, tako ces definitivno eliminisati sta je problem.

meni pada na pamet
Ako pusta avi kako treb aonda je do kompa sigurno.

NEma veze sto na kompu pusta kako treba, nema veze sto na vga pusta kako treba, preko hdmi pusta vecu rezoluciju i moguce je da secka preko hdmi a preko vga da radi kako treba(isto mi se desvalo na mom laptopu)

Poslednja izmena:
Ovaj komp koji sad imam sam uzeo skoro a pre njega sam imao 775 konfu samo je hard ostao isti kao i ovaj problem koji imam.
Probacu drugi kabel danas i uzecu lapic od ortaka pa cu da vidim ...

Ako kojim slucajem moj problem potice od tv-a jel to spada u garanciju??

Pusti film prkeo mpchc
idi filters pa ukljuci render i prati da li ti fps pada ispod 24 kad dodje do laga

Problem sam resio , pojma nemam kako¿! Bench user T.O. dosao i resio i ovom prilikom mu se srdacno zahvaljujem na tome :) On moze da napise konkretno u cemu je caka , sto verujem da ce i uciniti kad vidi ovaj post;)

Nazad
Vrh Dno