Šta je novo?

Samsung LE32 C550 problem :x

J__

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Pozdrav svima!

Skoro sam pazario doticni TV i generalno sam zadovoljan mogucnostima...

Problem koji danima pokusavam da resim je povezivanje PC-a i TV-a putem LAN kabla.

TV i PC su spojeni na Telekomov HG522a1 ruter, ukljucen DHCP. Ruter uredno dodeli TV-u ip adresu, svi testovi prolaze uredno. Problem je sto Allshare i Samsung PC Share na racunaru ne vide TV i obrnuto. Iskljucio sam potpuno firewall u Win7 x64 (probao i sa 32bit Windowsom), IP adresu racunara stavio u DMZ misleci da ruter nesto blokira. Bezuspesno, jednostavno nijedan od ova dva programa ne vidi IP adresu TV-a.

TV se uspesno spaja jedino sa laptop-om putem wifi, sto me dodatno buni.

Trenutni firmware je T-TDT5DEUC-1018, vidim da postoji verzija 1024 ali kada ubacim USB sa novim fw (FAT32 formatiran) TV jednostavno ne pronalazi odgovarajuci fw i odbija update.

Tacna oznaka modela je: LE32C550J1W

Ima li neko ideju sta bih jos mogao probati ? i kako da eventualno nateram TV da updatuje noviji firmware. I ako neko zna kako sve vraca na factory settings posto jos samo to nisam probao jer nikako da provalim gde se nalzi (nema nista u uputstvu).

eto :type:

Sto se tice adrese, dodeli rucno tv-u preko daljinskog, nadji network opcije...
A u Samsung PC Share-umoras da uradis enable device (pisace u zagradi kad prepozna adresu tv-a), pa onda uradis refresh db, i pojavice se na tv-u novi DLNA, sa nazivom serovanog kompa.
A imas ovde negde uputstvo na forumu kako preko daljinskog da udjes u servisni meni, pa reset to factory settings. Napomena samo, to ne pise, tv treba da je ugasen, pa stiskas dugmice kako pise u u uputstvu, pa na kraju power dugme da ga upalis, i onda se pojavi servisni meni...

Pozdrav.

Hvala na javljanju.

Probao sam sa rucno podesenom ip adresom, ali pc share / allshare jednostavno ne vidi taj IP odnosno TV pa samim tim i ne mogu da ga enable-ujem, reset racunara / tv ne pomaze :S Ostaje mi jos da probam mezzmo, probao sam serviio - ista situacija.

Video sam da te je Gizmor u jednoj od tema uputio na upgrade firmware-a za 40" T-MSX5DEUC dok je kod mene u pitanju T-TDT5DEUC, pitam se koja je razlika? i da li je svejedno koja je dijagonala u pitanju?

Zaboravio sam da napomenem da tv vidi DLNA device odnosno laptop i to samo kada je povezan na ruter putem wifi-a, preko LAN-a ga ne vidi.

Moras da podesis i gateway rucno. 192.168.1.1 pretpostavljam

Jesam, sve stoji rucno podeseno

ip: 192.168.1.50
subnet: 255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1

dns 192.168.1.1

prolazi sve testove kao i kad je podesen na auto.

mali apdejt, uspeo sam da fleshnem TV na najnoviji bios, problem sa lanom i dalje ostaje, TV se i dalje ne pojavljuje u mrezi na na oba racunara iako ping radi uredno :S cirkus...

Da li si probao sa Serviio-om, PS3 media server-om, Nero Media server-om, Twonky-em? Probaj i vidi da li njih televizor vidi, mani se PC share-a, ustanovi prvo da li je problem u konekciji ili softveru.

Imaš guide za podešavanje PC share-a takođe, možda ti pomogne http://www.samsung.com/us/pdf/dlna_guide.pdf

Za sada sam probao, Serviio, PC Share, Allshare i Mezzmo. Probacu ostala dva mada cisto sumnjam... Nesto mi govori da je mozda problem do telekomovog rutera, videcu da uzmem od nekog obican lan hub da vidim sta ce se desiti pa javim. U svakom slucaju hvala na pomoci i sugestijama :)

Koristi samo lan1 i lan4 portove na ruteru ili prerutiraj telekomova setovanja za port 2 i port 3

novi update :)

Spojio sam direktno pc i tv sa crosswired lan kablom i sve je odmah proradilo cak i sa PC Share-om. Dakle prepreka je definitivno Telekom HG5221A ruter, sad je samo pitanje sta raditi sa njim da bi sve proradilo :S probao sam ukljucen i iskljucen uPnP, nema razlike. Svi uredjaji koriste staticke IP adrese (probao i sve na auto)... Sad da li neko zna sta bih mogao potraziti u opcijama rutera?

@Vuk

ne bih to da diram da ne bi zeznuo IPTV

Poslednja izmena:
Cekaj jesi ti procitao ovo sto sam ti napisao?

Posto si editovao post moram i ja da editujem ovaj posle da ne ispadne bez logike.

Port 2 i port 3 ne mogu da se koriste u ostalim namenama osim iptv.

Sto znaci da ti PC bude na portu 1 a TV na portu 4.

Poslednja izmena:
Jesam posto sam iskucao poruku posle tebe, tako je i povezano port 4 TV, 3 prazan, 2 stb, 1 PC

Onda nista nema logike, ali nema veze, kupi neki switch za 1000 dinara na njega vezi tv i pc i jedan od portova rutera namenjen za net i to mora da radi

To sam pomislio danas, ali ce sve i dalje ici preko rutera zar ne ? u tom slucaju bi morao kreirati zasebnu lokalnu mrezu u koju bi ubacio pc i tv kako saobracaj ne bi isao preko rutera jeli ?

Ako stavis switch i povezes TV i PC na njega a switch na ruter, PC i TV ce komunicirati samo kroz switch.

ok, probacu sutra jos tu opciju. ali mi i dalje nije jasno sta bi u rutero moglo blokirati konekciju izmedju tv-a i pc-a...

ja jos uvek nisam uspeo da povezem tv i komp lan kablom direktno bez raznoraznih rutera. jednostavno nece da radi.
pokusao sam i automatski i sa nekim ip adreama koje su mi ljudi preporucivali , ali nece.

imam isti tv.

uspeo sam da povezem, neznam ni sam kako rucno sam nesto uneo jer automatski nije htelo.
e sad tv prepoznaj komp kao dodatni uredjaj ali ne moza da preposna fajlove koje sam "stavio" za serovanje pomocu Mezzmo programa.
jel mze sad malo pomoc oko podesavanja mezzmo-a.

Samo da javim da je dodavanje jednog obicnog switcha u mrezu na koji je sada vezan tv i racunari resilo problem. sve radi kako treba cak i sa pc share-om.

rezime: problem u ruteru, hg522a1

hvala svima koji su pokusali da pomognu!

\o/

jel moze neko da mi pojasni kako se koristi mezzo ili pc share. instalirao sam mezzo, prvo nije uopste hteo da radi test na tv je prosao uredu osim interneta tv nema internet, znaci tv nije prepoznavao komp, onfa se odjednom u lisi uredjaja na tv pojavio i komp u obliku PC-srki( ime kompa). onda se posle nekog vremena pojavio i mezzo u toj listi, uspeo sam da pustim film koji sam kao sharovao. kad sam kasnije ponovo pokusao nije bili nicega osim usb koji je u tv. svo to vreme kom nije gasen. u cemu moze da bude problem?

probaj serviio, nekako mi je najprostiji i radi dobro ono sto treba da radi.

Nazad
Vrh Dno